'Economische zorgen houden beuzen in greep'

Door AFN op 25 maart 2019 08:09 | Views: 4.658

'Economische zorgen houden beuzen in greep'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt maandag lager te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting verder omlaag gaan na de stevige verliezen op vrijdag. De zorgen over de wereldwijde economie, de brexit en de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China blijven de belangrijkste aandachtspunten in de laatste handelsweek van maart.

Ook gaat de aandacht uit naar het rapport van speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoek deed naar mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Volgens de Amerikaanse minister van Justitie William Barr, die het rapport vrijdag kreeg, was er geen sprake van een heimelijke samenspanning tussen het campagneteam van Donald Trump en Moskou. Trump vindt dat hij ,,volledig is vrijgepleit''.

De Amerikaanse president heeft daarnaast Stephen Moore voorgedragen voor het bestuur van de Federal Reserve. Trump ziet in Moore een vertrouweling, die even kritisch is over Fed-voorzitter Jerome Powell als hijzelf.

Brexitfront

Aan het brexitfront meldde de krant The Sunday Times dat ministers in het Britse kabinet willen dat premier Theresa May direct aftreedt. De opstandige ministers zouden van plan zijn hun politieke baas maandag te confronteren. Ze kunnen dan dreigen collectief op te stappen als de premier weigert te vertrekken. De Britse milieuminister Michael Gove en de minister van Financiën Philip Hammond spraken in reactie op het artikel hun steun uit aan May.

Op het Damrak kondigde Corbion aan het Braziliaanse Granotec do Brazil over te nemen voor 45 miljoen dollar. Granotec is een gespecialiseerde leverancier van voedingsingrediënten voor de Braziliaanse bakkerijsector. De acquisitie wordt gefinancierd uit de bestaande kredietfaciliteiten van Corbion.

Voortgang

De Franse effectendienstverlener Caceis en Kas Bank boeken naar eigen zeggen goede voortgang inzake het bod van de Fransen op hun Nederlandse branchegenoot. Caceis, onderdeel van financieel concern Crédit Agricole, zal naar verwachting voor 20 mei een biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De Europese beurzen sloten vrijdag met stevige verliezen. De AEX-index daalde 1,2 procent tot 543,90 punten en de MidKap zakte 2,2 procent tot 753,30 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 2 procent. Ook Wall Street ging flink lager het weekeinde in. De Dow-Jonesindex eindigde 1,8 procent in de min op 25.502,32 punten. De brede S&P 500 verloor 1,9 procent en technologiebeurs Nasdaq zakte 2,5 procent.

De euro was 1,1301 dollar waard, tegen 1,1290 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent in prijs tot 58,61 dollar. Brent werd 0,5 procent goedkoper op 66,70 dollar per vat.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

8 Posts
[verwijderd]
0
Word de beurs gemanipuleerd door dom rente belijd en een paar gekken die heten May en trump het is niet te geloven wat hier gebeurd gekkenhuis meer is het niet
[verwijderd]
0
Velen zitten nog steeds in de struisvogel mode........we gaan keihard een recessie.
einstein53
0
quote:

Yoladia schreef op 25 maart 2019 08:32:

Jawel. Dat gaat allemaal op 31 augustus gebeuren. Let maar op!
Glazen bol!
[verwijderd]
0
Van 2008 hebben ze niets geleerd maar dat willen ze ook niet ze willen zakkenvullen rentebelijd wat ze voeren is alleen maar de zeepbel groter maken ,een bom onder de economie nog veel meer schuld dan in 2008 piramide spel meer is het niet gaat naar het casino Ecb zou ik zeggen
[verwijderd]
0

AFN blijft strooien met krantenknipsels en we mogen zelf bepalen of economie vertraagd of groeit.
Nu zijn het "economische zorgen"... terwijl

DEN HAAG (AFN) - Het wereldhandelsvolume is in januari met 2,3 procent toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in de maandelijkse Wereldhandelsmonitor. In november en december ging de wereldhandel juist achteruit. In de laatste maand van 2018 gebeurde dat met een bijgestelde 2,1 procent.

De cijfers over januari gaan overigens uit van een gelijkblijvend in- en uitvoervolume voor de Verenigde Staten. Dat is echter een aanname, want door de shutdown in de VS ontbreken de cijfers van 's werelds grootste economie.

De wereldwijde industriële productie bleef in januari gelijk aan december.


Vorig week slecht nieuws uit Duitsland, vandaag weer tegen overgestelde

Nu economische zorgen terwijl handel constant blijft.

Je zou bijna gek van worden, maar gelukkig zijn wij nog nuchter en weten dat wij aan vooravond staan van technische hoogstandjes met biljoenen investeringen.

8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.