AEX licht hoger in rustige handel

Gepubliceerd op 25 mei 2020 09:09 | Reacties: 4

AEX (14 jul)

572,51 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging maandag licht vooruit. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten kleine plussen zien. Naast de versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen bleef de aandacht uitgaan naar de toenemende spanningen tussen de Verenigde Staten en China. De handel verliep verder relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markten in Londen en New York de hele dag dicht zijn.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent hoger op 526,46 punten. De MidKap won 0,2 procent tot 695,69 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt klommen tot 0,5 procent.

De nationale veiligheidsadviseur Robert O'Brien verklaarde zondag dat de Verenigde Staten mogelijk sancties zullen opleggen tegen China als dat land ervoor kiest de omstreden veiligheidswet in te voeren om meer grip te krijgen op het autonome Hongkong. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, klaagde dit weekend over 'een politiek virus' dat in de VS heerst en waarschuwde voor een nieuwe Koude Oorlog.

Stijger

Sterkste stijger in de AEX was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 4,9 procent. ABN AMRO sloot de rij met een verlies van 1 procent. In de MidKap won Fugro 0,9 procent. De bodemonderzoeker heeft de eerste betaling ontvangen voor de verkoop van zijn indirecte belang in Huawei Marine Networks (HMN). Het bedrijf wil de opbrengst gebruiken om zijn schulden te verminderen.

Air France-KLM daalde 0,9 procent. De Franse minister van Milieu Élisabeth Borne zei in een interview met France Inter Radio dat Air France sterk zal moeten snijden in zijn binnenlandse vluchten in Frankrijk, in ruil voor de staatssteun die de luchtvaartmaatschappij krijgt.

Bayer

In Frankfurt steeg Bayer 4 procent. Het Duitse chemieconcern heeft volgens persbureau Bloomberg overeenstemming bereikt over een schikking met het merendeel van de mensen die het bedrijf hebben aangeklaagd vanwege het bestrijdingsmiddel Roundup. Het middel glyfosaat in Roundup zou kankerverwekkend zijn en dat bezorgde Bayer zo'n 125.000 rechtszaken van slachtoffers. Deutsche Bank won 0,5 procent. De grootste bank van Duitsland heeft volgens zakenkrant Financial Times honderden van zijn topmanagers gevraagd vrijwillig af te zien van één maandsalaris.

De euro was 1,0875 dollar waard tegen 1,0897 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 33,57 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 35,25 dollar.

4 Posts
Lepre Chaun
0
suske wiet
0
Het word meer dan hoogtijd dat men de tech aandelen onder de loep legt
Belastingen opleggen zodat de postbedrijven in Europa in normale toestand komen
Europa moet een vuist maken .
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.