Concurrenten mogen schieten op toegangsaanbod PostNL

Gepubliceerd op 25 augustus 2020 12:32 | Reacties: 4

PostNL (15:00)

2,792 -0,041 (-1,45%)

AMSTERDAM (AFN) - Concurrenten van PostNL mogen hun zegje doen over de voorwaarden waarop dat postbedrijf andere partijen gebruik laat maken van zijn netwerk. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft postbedrijven, die voor de bezorging van post afhankelijke zijn van het netwerk van PostNL, gevraagd te reageren op het voorstel over het toegangsaanbod, waarna de ACM met een advies komt.

Belangrijkste vraag is of postvervoerbedrijven in de komende twee tot drie jaar hun postvervoerdiensten kunnen blijven voortzetten als aan de voorwaarden van PostNL wordt voldaan. De postvervoerder hebben tot 6 oktober de tijd om te reageren.

In september vorig jaar verleende staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) een vergunning voor de overname van Sandd door PostNL. Tegen dat besluit werd door een aantal bedrijven beroep aangetekend. Daarop werd het besluit van Keijzer door de Rotterdamse rechtbank vernietigd. De staatssecretaris wil opnieuw over de fusie beslissen. Daarvoor is een advies van de ACM nodig.

PostNL heeft aangegeven geen aanleiding te zien om af te wijken van de voorwaarden van het eerdere besluit over de fusie. Het huidige toegangsaanbod van PostNL blijft daarmee ook na de eerder uitspraak van de rechter bestaan.

4 Posts
Makita
0
Toegang voor de laatste sociale (en lokale) werkshops is al geregeld, allemaal voor de bühne. Niet materieel genoeg voor een persbericht.
JBL_0123
0
Ik denk dat de tijd rijp is voor PostNL om alsnog die claim in te dienen tegen het ACM. Als aandeelhouder al genoeg Sinterklaas gespeeld vind ik.
Moneyball
1
“Belangrijkste vraag is of postvervoerbedrijven in de komende twee tot drie jaar hun postvervoerdiensten kunnen blijven voortzetten als aan de voorwaarden van PostNL wordt voldaan.“

Als ze er zelf puinhoop van hun business maken dan kunnen ze dat afwentelen op PostNL. Die moet voorwaarden aanpassen om anderen in leven te houden. Denk dat er weinigen zullen reageren met; “de voorwaarden zijn prima, dit is voor ons uitstekend”.
Ritageld
0
Van Donald Trump weet je dat hij probeert de USPS te saboteren vanwege de verkiezingen. De Nederlandse overheid wil goede postservice, maar handelt, waarschijnlijk uit ondeskundigheid, zodanig dat het tegenovergestelde meer voor de hand ligt.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.