'Goed nieuws voor Galapagos in Japan'

Gepubliceerd op 25 september 2020 10:12 | Reacties: 3 | Onderwerpen: biotechnologie  Japan 

Galapagos (17:35)

101,350 -1,750 (-1,70%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft voor het eerst in Japan goedkeuring gekregen voor het middel filgotinib en dat is goed nieuws voor het bedrijf, aldus kenners van KBC Securities. Het Japanse ministerie van Volksgezondheid keurde het reumamedicijn goed.

Volgens KBC zal de Japanse goedkeuring bijdragen aan het verkrijgen van een definitief akkoord in Europa. Japan en Europa zijn volgens KBC tezamen goed voor een kwart van de wereldwijde markt voor reumatode artritis. Die wordt geraamd op 6,5 miljard dollar.

In de Verenigde Staten kreeg Galapagos-partner Gilead eerder nog geen goedkeuring in de huidige vorm. Voor een akkoord zijn aanvullende veiligheidsgegevens nodig. Een nieuwe aanvraag in de VS wordt in de zomer van volgend jaar verwacht. Daarna volgt een evaluatieperiode van twee tot zes maanden. Daarmee volgt een lancering van het middel in de VS naar verwachting eind volgend jaar.

KBC handhaafde zijn koopadvies voor Galapagos met een koersdoel van 144 euro. Het aandeel noteerde vrijdag na krap een uur handelen 2,1 procent hoger op 117,40 euro.

3 Posts
Aandelen & zo
0
Goed nieuws en een opsteker voor Galapagos. Op dit moment staat de koers al op 118 euro.
A 's
0
Instapmoment
0
quote:

A 's schreef op 25 september 2020 12:00:


Zie ik nou goed dat Galapagos dat middel al verkocht heeft aan Gilead ???


Verschilt per regio, maar in Japan en US wordt er samengewerkt met Gilead voor de markttoetreding.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.