'ECB gaat dividendverbod banken volgend jaar opheffen'

Gepubliceerd op 25 november 2020 07:59 | Reacties: 7 | Onderwerpen: banken 

ING (17:39)

7,846 -0,010 (-0,13%)

FRANKFURT (AFN) - Banken die er goed voorstaan mogen volgend jaar mogelijk weer dividend gaan uitkeren aan hun aandeelhouders. Dat heeft directielid Yves Mersch van de Europese Centrale Bank (ECB) gezegd, meldt zakenkrant Financial Times.

Volgens de Luxemburger ligt het juridisch lastig om het verbod nog langer in stand te houden. Daarnaast wordt verwacht dat het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten banken weer gaan toestaan om dividend uit te keren.

De ECB vroeg banken eind maart om tijdens de coronacrisis geen dividend uit te keren. Dat geld konden de financiële instellingen beter achter de hand houden om een extra buffer te hebben om bijvoorbeeld klappen op te vangen van leningen aan bedrijven en consumenten die niet terugbetaald konden worden. Ook de inkoop van eigen aandelen was uit den boze.

In juli herhaalde de centrale bank de oproep met het verzoek om het geld tot het einde van het jaar anders te gebruiken. De ECB heeft eerder aangegeven in december weer een nieuw besluit te nemen.

Vorige maand werd al gehint op een mogelijke tussenoplossing. Daarbij zouden bepaalde banken, die de zaken goed op orde hebben, wel dividend kunnen uitkeren. Maar het deel van de winst dat ze kunnen uitkeren blijft dan wel in eerste instantie nog beperkt.

9 Posts
Longshortercc
0
De stijging van vandaag zal tov gisteren wel meevallen denk ik. ING +8% zie ik niet gebeuren, maar een paar procentjes nog en we zijn een heel eind.
Sander_zwi
0
Ik denk dat ING inderdaad al aardig wat terrein heeft gewonnen. Die staat lekker stabiel in het portfolio. Daarentegen denk ik dat ABN nog veel te winnen heeft omdat ik het aandeel zeer laag gewaardeerd vind,zelfs als je kijkt naar de harde stijging van afgelopen weken.
Realy
0
ECB heft het dividendverbod voor de banken op. Goed nieuws, maar gelijk zakt de koers met ruim 2%.
drooglegging
0
Er komt een restrictie op: de "dringende aanbeveling" wordt losgelaten, banken die na dividend uitbetaling /inkoop eigen aandelen daarna alsnog in de problemen komen zullen worden losgelaten en niet meer in aanmerking komen voor noodsteun, dat wordt dus een gok op een gok, ook zeker zeer aantrekkelijk voor de markt, je kunt er namelijk op spelen.
Kees1
0
quote:

Sander_zwi schreef op 25 november 2020 08:49:


Dat wordt leuk vandaag met ABN AMRO.


- 3,75%.
Zoals zo vaak, het bezit van de zaak is het einde van het vermaak.
Kees1
0
Dit bericht is moeilijk te rijmen met het bericht van de ECB van vandaag dat de stroppenpotten van de banken voller moeten.
Het lijkt er dan ook op dat de ECB het dividendverbod formeel opheft, maar op individueel niveau nauwkeurig gaat beoordelen of uitkering van dividend toegestaan is.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.