AEX verder omlaag door virusvrees

Gepubliceerd op 26 februari 2020 09:12 | Reacties: 32

AEX (07 apr)

499,85 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond woensdag opnieuw in het rood. Ook de andere Europese beurzen gingen verder omlaag na de zware verliesbeurten in de afgelopen twee dagen. Beleggers bleven bezorgd over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in landen buiten China. Op het Damrak werden de resultaten van Wolters Kluwer en ASMI goed ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,1 procent lager op 576,40 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 902,10 punten. Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 1,5 procent. De beurs in Milaan zakte 0,2 procent. De uitbraak van het nieuwe coronavirus in Italië heeft inmiddels elf mensen het leven gekost.

Hekkensluiter in de AEX was biotechnoloog Galapagos met een min van 6,8 procent. Wolters Kluwer (plus 3,3 procent) was koploper. De informatieleverancier behaalde in 2019 meer omzet en winst. Ook voor dit jaar wordt een verdere winstgroei voorzien. Het bedrijf gaat in 2020 opnieuw voor 350 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen.

ASMI

Air France-KLM zette de daling voort en was met een min van 2,8 procent de grootste daler in de MidKap. De luchtvaartcombinatie heeft in een week tijd ruim 20 procent aan beurswaarde verloren. In Frankfurt zakte Lufthansa 3 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij kondigde maatregelen aan om de kosten te verlagen vanwege de impact van het coronavirus.

ASMI (plus 5,8 procent) was de sterkste stijger bij de middelgrote bedrijven. De toeleverancier aan de chipindustrie profiteerde van het aantrekken van de chipmarkt en boekte afgelopen kwartaal meer winst.

Kiadis Pharma

Bij de kleinere bedrijven dikte biotechbedrijf Kiadis Pharma bijna 18 procent aan. De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA heeft toestemming gegeven voor een onderzoek naar medicijnen die met behulp van Kiadis' technologie zijn ontwikkeld. NIBC won 1,1 procent. Het bestuur van de Haagse zakenbank steunt het overnamebod van 9,85 euro per aandeel van investeerder Blackstone.

De euro was 1,0879 dollar waard tegen 1,0877 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,9 procent tot 49,45 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent minder op 54,31 dollar per vat.

44 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jopie1962
0
quote:

Green schreef op 26 februari 2020 11:08:


[...]

Mwoa, ga jij naar een sportschool als er een uitbraak in je omgeving gemeld wordt? Als er ergens een gemakkelijke besmetting plaatsvindt dan is het wel in een sportschool. Niet zo best voor BF.


Nee, ik blijf een paar weken weg. Maar dat ik nou mijn jaarabonnement opzeg, nee.
Banana
0
Men spaart nog veel in Nederland. Kennelijk is er vertrouwen in cash. Ondanks de nul procent rente en het steeds al jaren bijdrukken van de euro’s. Voor velen is het kunstmatig opkrikken van de economie door ECB niet duidelijk. Kennelijk.
Maar met 1,7 procent kerninflatie en 1,3 procent vermogensbelasting, is het verlies van op de bank zetten van geld al 3 procent. Dan komt ook nog de inflatie en bankkosten erbij.
De zeer lage rente heeft ook veel nadelige effecten en pensioenfondsen zullen waarschijnlijk volgend jaar al deze effecten moeten laten zien. Ze moeten nu al beleggen in meer risicodragende beleggingen , wil men nog straks aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Als het mis gaat....
Eenmaal rente verlagen tot nul, dan is de weg terug naar verhogen van de rente zeer moeizaam, kijk maar naar Japan.
Knight V
0
Zo, wat een gegil om niks. AeX en bedrijven gaan gewoon naar de orde vd dag. De schapen, die blerren dat er een crises aankomt staan net zo ver van de realiteit vandaan als de spookjagers. Zoeken om te kunnen shinen, dat ze allemaal gelijk hebben.

Handelsoorlog, de spookjagers stonden te gillen dat er minder omzet en bedrijfwinst werden gemaakt.
Maar ze hebben ongelijk gekregen, want spookjagers zn nu eenmaal geen waarzeggers.

AEX pakte all time high, zelfs bij een handelsoorlog. Zolang je nog handelt als voor 2008, dan heb je het niet begrepen. De economie herstelt zich zelf, met virus, zonder virus...
Doelstelling is nml waar alles om draait... inflatie, inflatie, groei,...

Zonder groei is er geen wereldbeschaving.

Je kunt er tegen zijn, maar dan moet je naar Mars vertrekken.

Virus herstelt zichzelf, bedrijven passen zich aan en AEX gaat gewoon door naar 700 +1.000 want inflatie, inflatie, inflatie, groei groei, groei....

Zolang ze bij economie geen andere doelstellingen en termen hanteren, gaan wij geen flinke correctie zien...

Bij de financiele crises in 2008 was fraude en luchtkastelen in het spel. Derivaten met NUL aan waarde werden opgepompt en verkocht.

Virus is van een andere gradatie en onderliggende economie is bezig met groei en investering. Virus wakkeert geen fraude aan. Bedrijven passen zich aan. KlM, lufthansa ze zijn al aan het voorsorteren.

Er komt geen diep shit, omdat virus is geen verrassing meer. Crises in 2008, je wist niet hoe groot de ellende was. Fraude in spel, dan kun je de impact niet bepalen.

Met virus zal bedrijfwinsten minder zijn, maar is geen verrassing en beleggers houden daar rekening mee en AEX loopt dan weer vooruit omhoog, omdat beleggers het snappen.

De spookjagers snappen het niet, omdat ze alleen de gebeurtenis zien/horen/lezen maar geen idee hebben dat een virus, gewoon een virus is.
Dat de economie minder groeit is tijdelijk, want uiteindelijk passen mensen en bedrijven zich aan de nieuwe ontstane situatie.

Nu schreeuwen ze allemaal vd daken, dat ze dit niet doen en dat, maar uiteindelijk gebeurd het niet.
Kijk naar Rutte kabinet. Gillen dat ze weg moeten, maar zijn toch gebleven.

Zo ook met virus... mensen blijven op vakantie gaan, consumeren, sportscholen..

Het is way of life.

In China begint langzaam het leven weer, na 2 maanden lock down.

Dat het in Europa is, hebben wij zelf aan ons te danken. Je haalt mensen terug, doe even een check en je mag naar huis.
Volgens RIVM is er sowieso geen extra maatregel nodig. Stupiditeit.

Gast in Italie, kwam uit China (for god sake) en hij kon met zn ziekte gewoon naar ZKH en mensen besmetten.
zkh was te dom om maatregelen te nemen en persoon in quarantaine te houden.
Dan vraag je erom.
44 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.