'Licht herstel bij opening beurzen in New York'

Gepubliceerd op 26 februari 2020 14:54 | Reacties: 6

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen woensdag naar verwachting met kleine winsten aan een nieuwe handelssessie. Daarmee lijken de graadmeters enig herstel te tonen, na de zware verliezen van de afgelopen dagen. Beleggers wachten af te midden van nieuws over de verspreiding van het nieuwe coronavirus buiten China, waar de epidemie begon.

Zuid-Korea meldde dat er inmiddels meer dan duizend besmettingen in het land zijn vastgesteld. In Italië is een twaalfde persoon overleden aan de longaandoening en zijn meer besmettingen gemeld. Ook in Japan zijn er meer gevallen bekend.

Het Chinese technologieconcern Weibo, met beursnotering in New York, verwacht in het eerste kwartaal een flinke impact op de omzet door de virusuitbraak. De opbrengsten vallen in de eerste drie maanden van dit jaar tot wel 20 procent lager uit, waarschuwde het bedrijf bij de bekendmaking van zijn resultaten over het vierde kwartaal.

Walt Disney

Uit Europa kwamen ook al signalen dat de ziekte voor grote financiële tegenvallers bij grote concerns gaat zorgen. Onder andere voedingsmiddelenconcern Danone en drankenmaker Diageo waarschuwden daarvoor.

Bij de Amerikaanse bedrijven weet entertainmentconcern Disney de aandacht op zich gericht. Topman Bob Iger, onder wiens leiding het concern uitbreidde met de overname van Lucasfilm, legt zijn functie neer. Hij draag het stokje over aan Bob Chapek, die de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor de pretparken van Disney.

Bedrijfscijfers

Beleggers krijgen ook een nieuwe reeks bedrijfscijfers te verwerken. Doe-het-zelf-keten Lowe's boekte een teleurstellende vergelijkbare omzet, geplaagd door concurrentie van Home Depot. Ook fastfoodketen Wendy's opende de boeken.

Dinsdag eindigden de aandelenbeurzen in New York diep in het rood. De brede S&P 500 sloot op 3128,21 punten, wat neerkomt op een daling met 3 procent. De Dow-Jonesindex eindigde 3,2 procent lager op 27.081,36 punten en technologiegraadmeter Nasdaq leverde 2,8 procent in op 8965,61 punten.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jopie1962
0
De miljarden op de spaarrekeningen kriebelen...

Netflix koers stijgt aardig... men blijft binnen en gaat flixen en gamen.
Rogier1
0
quote:

frankvl schreef op 26 februari 2020 16:41:


Ik snap waarlijk niet dat de aandelen vandaag weer stijgen.


Klopt ook geen reet van, gisteren alles verkopen en vandaag weer kopen.
Binnen 1 dag is alles zogenaamd deels weer goed, de persen draaien vast goed.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.