Hoofdindex Amsterdam maakt verlies goed

Gepubliceerd op 26 februari 2020 15:57 | Reacties: 11

AEX (09 apr)

508,04 +7,33 (+1,46%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op winst. Ook de andere Europese graadmeters maakten eerdere verliezen goed, geholpen door de groene koersborden in New York. De verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in landen buiten China bleef de gemoederen bezighouden. De handelsdag verliep uiterst grillig.

De hoofdindex op Beursplein 5 stond omstreeks 15.45 uur 0,1 procent hoger op 583,42 punten. De hoofdindex stond eerder op de ochtend nog 3 procent lager. De MidKap stond 0,9 procent tot 916,49 punten. Parijs en Frankfurt stonden 0,3 procent hoger. Londen noteerde vlak. De beurs in Milaan noteerde 2,1 procent in de plus.

Onder meer luchtvaartmaatschappijen stonden in de aandacht. KLM kondigde bezuinigingsmaatregelen aan als reactie op de economische impact van het coronavirus. Zo worden niet-noodzakelijke investeringen voorlopig uitgesteld. Het aandeel Air France-KLM noteerde 0,7 procent in de plus.

Lufthansa

Het Duitse Lufthansa kondigde ook al een pakket met maatregelen aan om de schade zo veel mogelijk te beperken. Lufthansa verloor 0,6 procent op de beurs in Frankfurt. Ook bij de Scandinavische maatschappij SAS zijn er redenen tot zorgen, bleek uit de cijfers over het eerste kwartaal. Op de beurs in Kopenhagen noteerde SAS 9,3 procent lager.

Er was ook nog ander nieuws. Zo won informatieleverancier Wolters Kluwer na het openen van de boeken 3,8 procent bij de hoofdfondsen. ASMI (plus 9,6 procent) was de sterkste stijger bij de middelgrote bedrijven. De toeleverancier aan de chipindustrie boekte afgelopen kwartaal meer winst.

Kiadis Pharma

Biotechbedrijf Kiadis Pharma won daarnaast bijna 20 procent. De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA heeft toestemming gegeven voor een onderzoek naar medicijnen die met behulp van Kiadis' technologie zijn ontwikkeld.

Verder klom Danone 1,4 procent in Parijs, dankzij goede resultaten van het Franse voedingsconcern. PSA, de eigenaar van de automerken Peugeot, Opel en Citroën, kwam ook met cijfers en won 5,8 procent.

De euro bleef stond op 1,0856 dollar tegen 1,0876 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 49,65 dollar. Brentolie kostte 1 procent minder op 54,43 dollar per vat.

11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Patience
0
Deze aex maakt helemaal niks goed dow maakt verlies goed al 1% en hoger aex nog steeds rood. Daar is nog heel wat goed te maken maar hoe het eruit zit voor de hoofdindex belooft het niets goeds.
P.Latzak
0
Ja verschil zal er altijd blijven, of je nu een Rutte en Jetten hebt , of een Trump
Rogier1
0
'' Hoofdindex Amsterdam maakt verlies goed ''
Alsof alles weer ''goed '' is, fijn relativerend wederom > not.
Patience
1
Wat een stelletje lossers die weer ingestapt zijn en weer misleid zijn door een klein correctie de horde 582 was moeilijk om voorbij te gaan. Zolang er hier geen medicijn tegen gevonden is zal de beurs zeker niet gaan stijgen en bij elke kleine stijging zal het afgestraft worden. Succes
StockLobster
0
En in de nabeurs alweer -1%
Dit is dus een voorbeeld hoe de particuliere belegger er weer ingezogen wordt om morgen weer uit te worden gekotst. Al die mensen die het laatste half jaar ingestapt zijn moeten er eerst uit. "Het bloed moet eerst door de straten lopen", alvorens we weer echt omhoog kunnen.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.