Engie verkoopt kolencentrale Maasvlakte | DeBeurs.nl

Engie verkoopt kolencentrale Maasvlakte

Gepubliceerd op 26 apr 2019 om 09:50 | Reacties: 4

ROTTERDAM (AFN) - Het Franse energieconcern Engie doet zijn kolencentrale in Rotterdam van de hand. Ook een drietal Duitse kolencentrales wordt verkocht. Koper is het Amerikaanse investeringsfonds Riverstone. Volgens Engie past de deal in de strategie van het bedrijf om de uitstoot te verlagen.

Geluiden over een eventuele verkoop van de kolencentrale op de Maasvlakte, die pas een paar jaar in bedrijf is, gingen al langer rond. Kort na de oplevering volgde vanuit Den Haag het nieuws dat alle Nederlandse kolencentrales op termijn gesloten worden. Sindsdien loopt er een onderzoek naar hoe de centrale omgebouwd kan worden naar een biomassacentrale.

Financiële details over de deal gaf Engie niet. Wel zegt het energieconcern dat het de schulden na de verkoop van de vier centrales naar verwachting met 200 miljoen euro zal weten terug te brengen. De verkoop is nog wel afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen en wordt naar verwachting in de twee helft van dit jaar afgerond.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
0
...Volgens Engie past de deal in de strategie van het bedrijf om de uitstoot te verlagen.

Er wordt geen uitstoot verlaagd, alleen wordt het nu veroorzaakt door Riverstone..

Echte Fransen. De vervuiling laten doorgaan, nét als korfvisserij!
Jopie1962
0
Ja, 'hun kant' van de roeiboot is lek, dus ik maak me geen zorgen aan 'mijn kant' van dezelfde roeiboot.
FlashHenk
0
Ja, een biomassa-centrale. Dan kunnen we al onze bossen kappen en er als houtkorrels instoppen zodat we 'groene' energie hebben. Wat een idee man, en dat allemaal onder de bezielende leiding van Sylvo Thijssen bij Staatswanbeheer, die eerst de Grontmij de afgrond in heeft geholpen en nu heel de natuur in Nederland mag platleggen. Wat een vertoning.
AEX900
0
Engie heeft geen zin in de nederlandse waanzin en heeft geen lust op een conflict met de overheden.
De amerikanen zullen zich zeker harder opstellen. Die hebben geen verdere belangen en draaien als het moet (bij verlies) gewoon de kraan dicht.
Dat is dan de grootste Energie besparing die we kunnen bedenken!!!.
Rotterdam en Den Haag plat.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.