Trump geeft Apple geen vrijstelling tarieven

Gepubliceerd op 26 juli 2019 17:44 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Donald Trump 

Apple (10 aug)

450,910 +6,460 (+1,45%)

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - President Donald Trump wil Apple geen vrijstelling verlenen van de handelstarieven voor computeronderdelen die de techreus in China laat maken. Via Twitter riep Trump de iPhonefabrikant op om de productie naar de Verenigde Staten te verplaatsen, als het bedrijf de heffingen wil ontlopen.

Het gaat om componenten voor de nieuwe, aankomende Mac Pro-desktopcomputer van Apple. Het bedrijf uit Cupertino had een verzoek ingediend om deze goederen uit te sluiten van de door de Amerikaanse overheid ingestelde importheffing van 25 procent.

De afwijzing van het verzoek is opmerkelijk omdat het nog maar enkele weken geleden is dat Apple besloot om de onderdelen in China te laten maken. Het vorige model van de Mac Pro werd in Texas vervaardigd.

Trump beloofde bedrijven eerder vrijstelling van heffingen die in verband met de handelsoorlog met China waren opgelegd. Maar dan moesten die bedrijven wel aantonen dat de betreffende onderdelen of producten alleen in China kunnen worden verkregen of dat er grote economische schade zou ontstaan als de handelstarieven voor deze producten zouden gelden.

6 Posts
steelfighter72
0
Eenvoudig rekensommetjes leert dat ze goedkoper uit zijn in China dan Texas.... Ze zijn niet achterlijk bij Apple... Wel minder winst nu
san marco
0
Apple gaat van hardware naar fienstverlener music, video, betalingsverkeer, etc) .... In dit laatste gaat Apple haar geld goed verdienen. Daar moet Trump zijn pijlen op richten dat dat in de USA
san marco
0
De creditcard bestand met betalingen aan Apple aan abonnementen is een goudmijn. Dat gaan we volgende week zien.
jarijn60
0
Mooi. Trump geeft de VS-bedrijven hier hogere kosten. Maar dat kan een verstandig persoon toch meteen concluderen toen die handelsheffingen waren ingezet. President Xi zal hier slechts glimlachen en tevreden zijn.
het zwaard
0
Knight V
0

Amerika is passe.

China, india, de nieuwe zijde route zal ervoor zorgen dat Amerika gepasseerd wordt.

Consument zullen vaker minder afnemen van Amerika omdat ze inzien dat ze jarenlang zijn besodemieterd zijn door USA.

Jarenlang spionage, oorlog voeren, wapens verkoop, chantage, misbruik.

Op een gegeven moment heb je genoeg van USA indoctrinatie en torenhoge amerikaanse producten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.