'Omzet Fugro hoger dan verwacht'

Gepubliceerd op 26 oktober 2018 09:18 | Reacties: 2

Fugro (17:39)

7,700 -0,714 (-8,49%)

AMSTERDAM (AFN) - Fugro zette in het derde kwartaal een omzet in de boeken die hoger was dan verwacht. Dat constateren analisten van KBC Securities. Vooral de divisie Marine is daar volgens de kenners verantwoordelijk voor, terwijl Seabed door een vertraagde start van een aantal opdrachten juist achterbleef.

Bij die laatste divisie kan Fugro waarschijnlijk volgende maand van start met de Buzios-opdracht. De marktvorsers verwachten dat Fugro komend jaar kan profiteren van de verwachte groei van de markt, zo maken ze op uit het handelsbericht van de bodemonderzoeker.

ING-analisten noemen de cijfers van Fugro juist teleurstellend, wat vooral te wijten is aan de divisie die onder meer olie- en gasinstallaties inspecteert en onderhoudt. Het herstel van die tak duurt mogelijk wat langer dan de marktvorsers eerder dachten. ING blijft over het algemeen wel positief over Fugro en denkt dat het herstel bij de bodemonderzoeker als geheel doorzet.

KBC heeft een accumulate-advies voor Fugro met een koersdoel van 13,50 euro. ING houdt vast aan zijn buy-advies en een koersdoel van 15,10 euro. Het aandeel Fugro stond vrijdag rond 09.30 uur 5,9 procent hoger op 11,31 euro.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Fluitgast
0
Nadeel van dit aandeel is dat er veel shorters in zitten. Zij hebben er geen belang bij dat de koers naar boven gaat en zullen dit proberen tegen te houden. Zolang het shorten niet afneemt dan afblijven van dit aandeel. Dat spel is niet voor de kleine belegger.
sjaak1918
0
Als het goed blijft gaan zullen de shorters er uit willen en dat kan alleen door aandelen te kopen. Kwestie van geduld. Shorters hebben geen meer-jaren-geduld, dus komt goed.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.