'Flinke claim grondbeleggers bij ex-Lavide-topman'

Gepubliceerd op 26 november 2019 08:11 |

Lavide Holding (15 jan)

0,420 -0,020 (-4,55%)

AMSTERDAM (AFN) - Een claimstichting van particuliere grondbeleggers eist ruim 4,5 ton terug bij de voormalige topman van beursfonds Lavide, Vincent Poorter. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan misleiding en bedrog bij het verkopen van advertenties. Dat meldt Het Financieele Dagblad dinsdag.

Volgens de stichting, die 184 gedupeerden vertegenwoordigt, beloofde Poorter klanten binnen een jaar te verlossen van hun landbouwkavels. Daarvoor moest ruim 500 euro aan ‘inrichtingskosten’ worden betaald, gevolgd door een maandelijkse 50 euro voor advertenties, verspreid via platform Makelaar in Grond. Maar Poorters klanten, van wie een twintigtal aanwezig waren in de rechtbank in Alkmaar, raakten soms meerdere duizenden euro's kwijt terwijl kopers die zich tijdens ‘succesvolle’ beleggersbijeenkomsten hadden moeten manifesteren, uitbleven.

Volgens Poorter is sprake van "een hetze", opgezet door een stichtingsbestuur met daarin meerdere lieden die in zakelijk onmin met hem leven. En dat terwijl hij, blijkens ingebrachte verklaringen van notarissen en accountants, juist te boek staat als "betrouwbaar". De rechter verwacht over zes weken met een tussenvonnis te komen, aldus de krant.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.