Wall Street fors lager na opmerkingen Fed-baas Powell

Gepubliceerd op 27 januari 2021 22:29 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Federal Reserve 

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige minnen de handel uitgegaan. Beleggers verwerkten het rentebesluit van de Federal Reserve en opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell dat de economische vooruitzichten erg onzeker zijn. Verder waren er resultaten van vliegtuigbouwer Boeing, softwareconcern Microsoft en koffieketen Starbucks, met nabeurs cijfers van de grote technologiebedrijven Apple, Facebook en Tesla.

De Dow-Jonesindex eindigde 2,1 procent in het rood op 30.303,17 punten. De brede S&P 500 zakte 2,6 procent tot 3750,77 punten en techbeurs Nasdaq daalde 2,8 procent tot 13.112,65 punten.

De Amerikaanse centrale bank hield zoals verwacht het monetair beleid onveranderd. In een toelichting zei Powell dat het economisch herstel van de coronacrisis aan het afzwakken is door het stijgende aantal besmettingen en nieuwe lockdowns. Volgens hem is er nog een lange weg te gaan en is het allerbelangrijkste voor de economie dat mensen gevaccineerd worden tegen het virus.

Boeing

Boeing leed vorig jaar een miljardenverlies en ging 4 procent omlaag. Zwaar getroffen luchtvaartmaatschappijen stelden door de crisis de levering van bestelde vliegtuigen uit of annuleerden orders volledig. Ook het aan de grond houden van de 737 MAX speelde het bedrijf parten.

Microsoft deed in het slotkwartaal van vorig jaar opnieuw goede zaken met zijn clouddiensten. Door een nieuwe golf van het virus in veel landen was er weer meer aandacht voor thuiswerken en -onderwijs. De vraag naar diensten van Microsoft steeg daardoor flink. Het aandeel won 0,3 procent.

GameStop

Starbucks leverde 6,5 procent in. De koffieketen had afgelopen kwartaal last van onzekerheid op de Amerikaanse thuismarkt en sluitingen van filialen in onder meer Europa. De maker van iPhones Apple verloor 0,8 procent in aanloop naar de cijfers. Socialmediabedrijf Facebook daalde 3,5 procent en de fabrikant van elektrische auto's Tesla werd 2 procent lager gezet.

Verder hield de beursgekte van de afgelopen tijd rond de winkelketen voor computerspelletjes GameStop aan. Het aandeel sprong nog eens 138 procent omhoog. Een groep kleine beleggers verenigd via het onlineplatform Reddit jaagt de koers omhoog. Shortsellers, die speculeren op een koersdaling van GameStop, lijden daardoor zware verliezen.

De euro stond op 1,2103 dollar, tegen 1,2107 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 52,60 dollar. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 55,60 dollar per vat.

5 Posts
Ger1948
0
Jammer Powell. Gaat niet helpen. We blijven de ballon maar opblazen...Iedereen weet dat de vooruitzichten niet rooskleurig zijn, maar ook niemand wil de boot missen. Hoe lang blijven we nog geloven in sprookjes??
Zolang er gratis geld is zal dat nog wel lukken, maar het probleem is dat we steeds meer gratis geld nodig hebben. Daar komt onherroepelijk een eind aan. En dan?????.?
IceBear1
3
quote:

Ger1948 schreef op 27 januari 2021 23:03:


Jammer Powell. Gaat niet helpen. We blijven de ballon maar opblazen...Iedereen weet dat de vooruitzichten niet rooskleurig zijn, maar ook niemand wil de boot missen. Hoe lang blijven we nog geloven in sprookjes??
Zolang er gratis geld is zal dat nog wel lukken, maar het probleem is dat we steeds meer gratis geld nodig hebben. Daar komt onherroepelijk een eind aan. En dan?????.?


In japan doen ze het zo al 20 jaar? Gewoon rente naar nul of negatief en printen maar. Wel wat zombie bedrijven en banken, maar men leeft daar ook gewoon verder. Toch?
MOEdig Voorwaarts
0
Goed dat ze er bij de Fed ook achter zijn dat de enige manier om verder te komen het oplossen van het coronaprobleem is en dat elke keer wanneer de indices twee dagen lang geen nieuw ATH neerzetten er een paar duizend miljard tegen aan smijten daar niet per se bij gaat helpen...
simidoc
0
Zodra Wall Street kapseist komt Powell de gemoederen snel sussen met een stimulusje.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.