Bayer profiteert van fusie met Monsanto | DeBeurs.nl

Bayer profiteert van fusie met Monsanto

Gepubliceerd op 27 feb 2019 om 08:29 | | Onderwerpen: biotechnologie 

BAYER AG NA O.N. (13 nov)

70,840 +0,470 (+0,67%)

LEVERKUSEN (AFN/DPA/RTR) - De Duitse chemiereus Bayer heeft de omzet afgelopen jaar zien stijgen. Dat is volgens de onderneming te danken aan de fusie met het Amerikaanse Monsanto. Ook de eerste kostenbesparingen zijn gerealiseerd.

Vooral de divisies Crop Sciences en Pharmaceuticals deden het beter. Bij Consumer Health bleef de omzet vrijwel gelijk. De omzet ging afgelopen jaar met 13 procent omhoog tot 39,6 miljard euro. De nettowinst nam echter stevig af. Die ging met ruim driekwart omlaag tot 1,7 miljard euro. In 2017 was de winst van Bayer nog hoger uitgevallen door de opbrengst van de verkoop van Covestro.

Het aantal aanklachten tegen Bayer door Amerikanen die ziek zijn geworden na gebruik van het onkruidverdelgingsmiddel Roundup, uit de stal van Monsanto, is toegenomen tot 11.200. Topman Werner Baumann meent echter dat het middel, met werkzame stof glyfosaat, veilig is. ,,We hebben de wetenschap aan onze kant en zullen ons krachtig blijven verdedigen.''

Bayer bevestigt de doelstellingen voor 2019 en de jaren tot 2022. Die sprak het bedrijf begin december uit tijdens een investeerdersdag.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.