Meer omzet voor Nike

Gepubliceerd op 27 juni 2019 22:45 |

Nike (22:01)

92,900 -3,010 (-3,14%)

BEAVERTON (AFN/BLOOMBERG) - Sportartikelenmaker Nike heeft de omzet in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar zien stijgen. Dat bleek donderdag uit een handelsbericht van de onderneming. In Noord-Amerika en China werden de verkoopverwachtingen verslagen. Ook profiteerde het bedrijf van het groeiende aantal kopers via de app en de website. De kwartaalwinst stelde echter teleur.

Nike zette voor bijna 10,2 miljard dollar aan opbrengsten in de boeken, iets meer dan kenners in doorsnee hadden voorzien. In Noord-Amerika dikte de omzet met 7,5 procent aan tot zo'n 4,2 miljard dollar. Naar de prestaties op die markt, de belangrijkste voor het bedrijf, wordt scherp gekeken. In China, momenteel in een handelsconflict verwikkeld met de Verenigde Staten, werden eveneens goede zaken gedaan.

Het aandeel Nike ging in de Amerikaanse nabeurshandel omlaag. Beleggers leken niet tevreden met de kwartaalwinst die het bedrijf behaalde. Het resultaat kwam uit op 989 miljoen dollar, tegen 1,1 miljard dollar een jaar eerder. Dat was minder dan in doorsnee door marktvorsers was voorzien en vooral te wijten aan hogere kosten en belastingen.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.