'Cijfers KPN beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 27 juli 2020 09:42 | Reacties: 2

KPN (17:35)

1,997 -0,011 (-0,52%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Telecombedrijf KPN kwam met sterker dan verwachte cijfers voor het bedrijfsresultaat (ebitda) en de vrije kasstroom. Ook de zogeheten key performance indicators, waaronder het aantal nieuwe klanten voor de verschillende diensten vallen, waren sterk. Dat stellen analisten van Berenburg. Die wijzen er verder op dat het aantal aansluitingen op glasvezel fors toenam ondanks coronabeperkingen.

Wel viel het de marktvorsers op dat KPN iets anders omspringt met de vrije kasstroom omdat investeringen in overnames op glasvezelgebied niet meer mee worden genomen. Dat zou een aanwijzing kunnen zijn dat KPN grotere mogelijkheden ziet en niet vast wil zitten aan zijn uitgesproken vooruitzichten voor hoeveel het bedrijf gaat investeren.

KBC Securities merkt ook het iets hoger dan verwachte bedrijfsresultaat op. De analisten daar menen echter dat er in het "vanwege corona atypische kwartaal" niet te veel waarde aan de financiële en commerciële trends uit het tweede kwartaal moet worden toegekend.

ING stelt dat er geen grote verrassingen in het halfjaarbericht stonden, op de sterkere ebitda-cijfers na. De ING-marktvorsers hanteren een hold-advies.

Berenburg heeft een buy-advies voor KPN, KBC houdt het op hold met een koersdoel van 2,90 euro. Het aandeel KPN stond maandag om 09.30 uur 3,6 procent in de min op 2,31 euro.

2 Posts
Jopie1962
4
'Cijfers KPN beter dan verwacht'

Vast wel, maar de belegger had béter verwacht, anders had ie niet op -3.5% ROOD gestaan.
Brievenbus
0
Je bedoelt dat de handel ONDANKS de beter cijfers gewoon en koopadviezen uit eigen belang de koers lager zet.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.