HAL geraakt door lagere beurskoersen GrandVision en Boskalis

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 18:37 | Reacties: 10

Boskalis (23 okt)

18,680 +0,060 (+0,32%)

GrandVision (23 okt)

23,450 -0,100 (-0,42%)

HAL Trust (23 okt)

113,000 +0,400 (+0,36%)

ROTTERDAM (AFN) - Investeerder HAL wordt geraakt door de gedaalde beurskoersen van optiekconcern GrandVision en baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis vanwege de coronacrisis. De zogeheten nettovermogenswaarde van HAL, de gezamenlijke waarde van zijn beleggingen en niet-beursgenoteerde bezittingen, was per 31 juni zo'n 12,7 miljard euro tegen 13,7 miljard euro eind vorig jaar.

HAL bezit bijna 77 procent van GrandVision, moederbedrijf van ketens als Pearle en Eyewish. Eind juni had dat belang een beurswaarde van 4,9 miljard euro. Dat was nog 5,4 miljard euro eind 2019. HAL bezit verder circa 43 procent van Boskalis dat ook minder waard is geworden op de beurs van Amsterdam. Andere beursgenoteerde minderheidsdeelnemingen zijn in tankopslagbedrijf Vopak en maritiem oliedienstverlener SBM Offshore. De waarde van de portefeuille met Boskalis, Vopak, SBM plus het Italiaanse Safilo Group lag eind juni op 4,5 miljard euro tegen 5 miljard euro eind vorig jaar.

Maandag werd nog bekend dat GrandVision en eigenaar HAL een rechtszaak rond de geplande overname van het optiekconcern hebben gewonnen van het Italiaans-Franse EssilorLuxottica. De voorzieningenrechter in Rotterdam wees de vorderingen van EssilorLuxottica tegen GrandVision en HAL af. Dat betekent dat EssilorLuxottica geen toegang krijgt tot gevraagde bedrijfsgevoelige informatie van GrandVision en HAL. Volgens EssilorLuxottica heeft GrandVision tijdens de coronacrisis zijn koers sterk gewijzigd, zonder dat met de beoogde nieuwe eigenaar te overleggen. Zo werden bijvoorbeeld veel winkels tijdelijk gesloten tijdens de pandemie. Daarmee zouden afspraken zijn geschonden. De rechter oordeelde dat door EssilorLuxottica niet voldoende aannemelijk is gemaakt dat die afspraak is geschonden.

Overname

EssilorLuxottica kwam eind juli vorig jaar een totale prijs voor GrandVision overeen van ruim 7 miljard euro. GrandVision en eigenaar HAL hebben op hun beurt een procedure aangespannen om er zeker van te zijn dat de overname doorgaat. Overigens doet de Europese Commissie nog onderzoek naar de overname. Om een te grote marktmacht te voorkomen zou de concurrentiewaakhond in Brussel vergaande concessies willen voor goedkeuring van de deal. EssilorLuxottica, GrandVision en HAL hebben tot dusver volgehouden de beoogde overname te steunen.

HAL maakte verder bekend dat in de eerste helft van dit jaar een nettowinst werd behaald van ruim 89 miljoen euro tegen bijna 192 miljoen euro een jaar eerder. De omzet lag op bijna 2,4 miljard euro. Mede door de onzekerheden als gevolg van de coronacrisis doet de beursgenoteerde investeerder geen uitspraak over de verwachte nettowinst in heel dit jaar. Hierbij speelt ook mee dat dit resultaat voor een belangrijk deel wordt bepaald door de resultaten van de ondernemingen waarin wordt geïnvesteerd.

13 Posts
Jan Kees van Buren
0
"Volgens EssilorLuxottica heeft GrandVision tijdens de coronacrisis zijn koers sterk gewijzigd, zonder dat met de beoogde nieuwe eigenaar te overleggen. Zo werden bijvoorbeeld veel winkels tijdelijk gesloten tijdens de pandemie."

Wat moet dat moet daar hoeft je niet over te overleggen lijkt mij.
pim f
1
quote:

LG$ 2020 schreef op 27 augustus 2020 19:01:


Cruise Business? of was die al volledig afgeschreven/verkocht?

In 1989, the Holland America Line was purchased by Carnival Corp, thus becoming an American owned cruise line headquartered in Seattle in the United States.[16]
jonas
2

Tja en Pim het grote Carnival heeft net schepen moet en verkopen voor een habbekrats aan de Noren.

Heeft HAL niet veel meer mee te maken. Wel zitten ze nu met een soort renteniersmentaliteit in afwachting van geld uit dat Grandvision waarin ze overdreven zwaar in zaten.

Waar is het ondernemen bij HAL gebleven! Er zijn zoveel kansen, maar ze pakken niks. Ja een bouwbedrijfje.

Misschien moet HAL na verkoop Grandvision maar opgeheven! De Van de Vormpjes hun geld en stoppen met deze initiatief loze handel.

Het echte ondernemen is gewoon weg bij deze renteniersfamilie. Papa heeft de centen verdiend en nu maar opmaken. Gelukkig doet een deel van de familie dat nog zinvol in Rotterdam en dat is het dan ook.

Groet, Jonas
twinkletown
0
quote:

wiegveld schreef op 27 augustus 2020 21:25:


Ze zitten nog in echt bedrijf.
Houthandel TABS Holland Erg goed eerste halfjaar!


tabsholland.nl/category/persbericht/


TABS Holland (o.a. PontMeyer en Jongeneel) is inderdaad een prachtbedrijf waar HAL al vanaf 1999 inzit. Het HAL-belang hierin is inmiddels ruim 95%. Gisteren de halfjaarcijfers van TABS: De winst per aandeel over HJ1-2020 is 4,39 euro (bij een beurskoers van 53,60). Het leuke is dat deze aandelen ook voor de particulier te koop zijn, niet op Euronext maar via NPEX.
www.npex.nl/effectenbeurs/timber-and-...
Charlemagne
0
HAL is al jaren een drama als alternatief beleggingsfonds, van 188 een paar jaar geleden naar 115 nu , maar nog veel te veel bewierookt.... vergelijk het eens met Buffet''s Berkshire dan worden de jongens van de mannen gescheiden - het is te veel olie, olie, en nog eens olie, en o ja olie, lezen ze geen kranten in Rdam? Helemaal als de brillen uiteindelijk toch de deur uit gaan,.....
Ik kan er werkelijk geen enkele aantrekkelijkheid in ontdekken, ondanks het dividend dat al een paar keer verlaagd is, maar wens iedereen veel succes met dit fonds...
taurus86
0
quote:

Charlemagne schreef op 28 augustus 2020 06:45:


HAL is al jaren een drama als alternatief beleggingsfonds, van 188 een paar jaar geleden naar 115 nu , maar nog veel te veel bewierookt.... vergelijk het eens met Buffet''s Berkshire dan worden de jongens van de mannen gescheiden - het is te veel olie, olie, en nog eens olie, en o ja olie, lezen ze geen kranten in Rdam? Helemaal als de brillen uiteindelijk toch de deur uit gaan,.....
Ik kan er werkelijk geen enkele aantrekkelijkheid in ontdekken, ondanks het dividend dat al een paar keer verlaagd is, maar wens iedereen veel succes met dit fonds...


Lokale kennis is een sterk punt bij de HAL. Ze weten meer van hun Olie beleggingen dan 95% van de analisten. Kennis is macht.
Maar als wiskundigen aantonen, dat Olie niet meer nodig is voor de beleggingen van pensioenfondsen, dan blijf ik maar dicht bij Olie i.p.v. de verbeelding die regeert bij genoemde wiskundigen.
Backwardation
0
In 2009 wilde niemand meer onroerend goed. Nu zit olie in dat hoekje.
De tijd zal t leren maar met 300 mln! middenklassers in Azie erbij de komende 10 jaar zal olie nog wel even nodig blijven....
jonas
0
Backward ik denk dat je het goed ziet.

Je moet wat tegendraads zijn voor het profiteren van kansen. Onroerend goed lag toen op zijn kont en dan moet je erin. Helaas doen dan de financiers vooral de banken ook weer het moeilijkst. En ja ik had toen wat anders aan mijn kop dan nieuw appartement kopen en renoveren.

Voorlopig zullen olie en gas heel belangrijk blijven en blijf ik met mijn paar duizend Shell , SBM rustig zitten. Voor de moderniteit AMG bijvoorbeeld er wat bij. Heb ook winstje op Plug Power is waterstof, maar eigenlijk mis dat waterstof ook weer niet alleen water.

Groet, Jonas
Charlemagne
2
Ik denk ook dat olie nog heel lang nodig, en alles uiteindelijk uitdraait op kernenergie, (heel veel kern energie, afval in een raket, enkele reis zwarte gat) maar in oliegerelateerde bedrijven beleggen is een heel andere zaak. Olie is nog zeker 40 jaar nuttig en nodig, maar als je er niet meer in beleggen mag ( pensioenfondsen, overheden, boze-antieolieburgers -etc.) dan houdt het op. Kijk maar naar de koers van Shell en andere oilmajors.... het is niet anders.....en HAL zou zich ook wat meer kunnen aanpassen aan veranderde denkwijze en een meer technologische maatschappij, waar de komende decennia echt alles anders wordt, dan kom je er niet met vop bosk sbm fugro etc. Zelfs de CEO van Boskalis zei vanochtend in de Telegraaf dat olie nog lang nodig is en wind en zon alleen additioneel een kleine rol kunnen spelen; valt dus ook niets te verdienen voor Boskalis, als dat er allemaal staat gebeurt er 15 jaar niets meer...hoewel....... in 2080 ligt dat vliegveld zeker midden in de leeg gepompte Noordzee ( werk voor Boskalis!) , met dijk Noorwegen/Schotland en Dover/Calais en 40 miljoen inwoners , met 1 buis Brussel, 2 buizen Parijs, 2 buizen Londen en 1 buis Haarlemmermeer, tja en dan spreekt iedereen Frans want Merkel weg en Macron de baas in Europa....helaas ben ik er dan niet meer, dus ik schiet er weinig mee op... succes !
Toddemij
0
Je mist bij HAL een aantal investeringen in de tech wereld. laat ze daar nu eens goed mee beginnen en een venturegedeelte starten die in veelbelovende techbedrijven investeert of startups. maar men komt nu niet verder dan "oude industrie". Coolblue naar de beurs brengen..daar wacht ik ook nog op en dan opbrengst in zo'n venturefonds doen.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.