ASML koopt activiteiten van failliet Mapper

Gepubliceerd op 28 januari 2019 16:10 | Reacties: 4 | Onderwerpen: faillissement 

ASML (27 feb)

255,850 -11,750 (-4,39%)

VELDHOVEN (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML neemt activiteiten van de failliete Delftse chipmachinefabrikant Mapper over. Dat werd maandag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.

ASML krijgt nu de intellectuele eigendommen van Mapper in handen en gaat posities zoeken voor personeel van het bedrijf op de onderzoek- en ontwikkelingsafdeling en de productie-afdeling. Het personeel blijft in eerste instantie in Delft en gaat daar aan de slag met ASML-projecten. Concreet zouden er zo'n 150 van de 200 medewerkers van Mapper over kunnen naar ASML.

De problemen bij Mapper ontstonden nadat een verwacht geldbedrag niet was binnengekomen. Het bedrijf werd eind december failliet verklaard. Mapper ontwikkelde chipmachines die, in tegenstelling tot die van concurrenten, werken op basis van elektronenstralen. De onderneming gold toen nog als een potentiële uitdager van het Veldhovense ASML.

Mapper Lithography is voortgekomen uit onderzoek aan de TU Delft en werd opgericht in 2000.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mr.Windows
0
Beter bij ASML dan bij een concurrent. Goede deal ASML. En ook nog eens hoogopgeleid personeel (wat schaars is) binnen gehaald bij ASML.
FFValentijn
0
vandaag is goed te zien hoe standvast de tech fondsen zijn, bij een enorme slechte dag, bouncen ze toch behoorlijk weer op zo in de namiddag....
Erny
0
quote:

FFValentijn schreef op 28 januari 2019 17:08:


vandaag is goed te zien hoe standvast de tech fondsen zijn, bij een enorme slechte dag, bouncen ze toch behoorlijk weer op zo in de namiddag....

Gaan ze niet volhouden in tijden van wereldwijde economische krimp en recessie. Wall Street,en vooral de Nasdaq, vandaag weer diep in het rood. Wat we in deze periode steeds zien aan oplevingen staat bekend als Sucker's Rally.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.