'Coronavirus kan herstel chipsector raken'

Gepubliceerd op 28 januari 2020 12:32 | Reacties: 8

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De uitbraak van het nieuwe coronavirus in China kan het herstel van Europese bedrijven in de chipsector vertragen. Dat schrijven analisten van Bank of America (BofA). Ze wijzen erop dat het Aziatische land in 2018 goed was voor circa van de 48 procent van de wereldwijde halfgeleiderverkopen.

Kenners van de bank verwachten nog altijd dat de vraag naar chips herstelt, maar de verspreiding van het nieuwe longvirus kan die opleving remmen. Een hogere waardering van chipfondsen laat in dat geval ook langer op zich wachten.

Bij BofA hebben chipfabrikanten Infineon en STMicroelectronics de voorkeur boven de Nederlandse chipmachinmaker ASML. Voor dat laatste bedrijf verlaagde de bank onlangs zijn advies van buy naar neutral, omdat marktvorsers na de opgelopen koers van de voorbije maanden geen nieuwe stevige winsten verwachten.

Het aandeel ASML stond dinsdag omstreeks 12.05 uur op de beurs in Amsterdam 0,3 procent lager op 258,45 euro.

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Nuchtertransparant
0
Kaspersky
0
Chips zijn heel gevoelig voor kleine deeltjes. Een ernstige verkoudheid kan schade aan de wafers betekenen en dus een verlies door schade. *kuch* wink wink
Kaspersky
0
quote:

baloub1 schreef op 28 januari 2020 13:11:


Dat virus wil wat. Belachelijk!

Het zou een mooie ponzi zijn als rijke mensen de corona gebruiken om hun vermogen uit te breiden ten koste van minder vermogende particulieren.
Nuchtertransparant
0
Ik moest bij Corona altijd aan dat heerlijke Mexicaanse biertje met een stukje limoen dekken. Zittend aan een baai met een strak blauwe lucht of op mn dakterras. Dat is voor de eeuwigheid verpest nu......
chogogo
0
Kenners van de bank.. Ooit eens een medewerker van een bank tegengekomen die kennis heeft van het een en ander? Ik niet.
BimBam
0
bij de huidige beurskoers is china, als ik goed reken, voor €111 miljard eigenaar van asml en haar technologie.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.