Wall Street weer onderuit door coronavrees

Gepubliceerd op 28 februari 2020 22:15 | Reacties: 93

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De forse verliesreeks op de aandelenbeurzen in New York is nog niet ten einde. Twee van de drie belangrijkste graadmeters op Wall Street eindigden vrijdag wederom diep in het rood. Zorgen over de gevolgen van het nieuwe coronavirus blijven het sentiment beheersen.

De leidende Dow-Jonesindex sloot 1,4 procent lager op 25.409,36 punten. De S&P 500 verloor 0,8 procent tot 2954,22 punten, waarmee de breed samengestelde index in één week tijd ruim 11 procent is gedaald. Dat is het zwaarste weekverlies sinds oktober 2008. Techbeurs Nasdaq eindigde vrijwel vlak op 8567,37 punten.

De Federal Reserve reageerde op de toenemende speculatie over monetair ingrijpen wegens de virusuitbraak. Voorzitter Jerome Powell van de centralebankenkoepel liet weten "gepast" te reageren op de economische gevolgen van de epidemie. Die vormt volgens hem een steeds groter risico, maar de basis onder de Amerikaanse economie is sterk.

Vliegmaatschappijen

Qua bedrijven zitten onder andere luchtvaartbedrijven, reisorganisaties en andere ondernemingen in de toerismebranche in de hoek waar de klappen vallen. De Amerikaanse reisbranche meldde dat de ticketverkoop ruim 9 procent onder het niveau van een jaar eerder ligt. Luchtvaartbedrijven verloren in doorsnee al tot een vijfde aan waarde.

De verliesreeks voor vliegmaatschappijen is nog niet ten einde. American Airlines, 's werelds grootste luchtvaartconcern, daalde 7,5 procent. Concurrenten Delta Air Lines en Southwest Airlines werden respectievelijk 4,3 procent en 0,9 procent lager gezet. Onlineboekingsbedrijf Booking Holdings herstelde daarentegen iets van eerdere verliezen en stond 2,2 procent hoger.

Wayfair

Onlinewinkelbedrijf Wayfair ging 10,2 procent onderuit. Het bedrijf zette in het slotkwartaal van 2019 een groter verlies in de boeken dan geraamd.

De euro was 1,1030 dollar waard, tegen 1,0994 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,7 procent minder op 45,35 dollar. Brentolie werd 3,2 procent goedkoper op 50,52 dollar per vat.

187 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Wittman
0
quote:

I-trader schreef op 1 maart 2020 21:14:


als je het midden oosten ziet , beurzen dicht , want meer dan 10% daling hier en daar , dit is voor onze beurzen net zo besmettelijk als het virus zelf . morgen flink omlaag is mijn idee . en ja hoor ik heb ook nog aandelen en zit jammer genoeg niet short met flinke hefboom...

Hoe bedoel je precies, '10% daling hier en daar'? In Koeweit was dit het geval aangezien de beurs er de voorbije dagen gesloten was wegens de nationale feestdag. Overige cijfers: Dubai -5,1%, Abu Dhabi -3,9% en Saoedi-Arabië -1,7%.
Graag feiten posten in plaats van gewoon wat onheilspellende geluiden te komen maken.
FairValue
0
quote:

Alex A La Hausse/ A La Baisse schreef op 1 maart 2020 19:00:


[...]

Als jij zo zeker van je zaak zou zijn zou je niet hier t klokje rond posten. Je doet t bijna in je broek van angst na die 700 Dow punten in 10 minuten. Zo hard kan t herstellen en dat weet jij maar al te goed. Die fabrieken in China zijn in no time weer operationeel. We hebben gezien hoe snel ze daar een ziekenhuis uit de grond stampen. Een belegger kijkt verder dan vandaag. Nee op korte termijn staan we weer boven de 600. En dan te bedenken wat er gebeurt als er iemand met n goed bericht a la vaccin komt nou dan stijgt de aex op 1 dag 5-10%. Nooit zeggen dat je niet gewaarschuwd bent.


Korte termijn 600 :)))))))))) en toen werd je wakker... Je onderschat corona zoals zo velen. Deze klap heb ik aan zien komen, jij niet. Vaccin duurt nog minimaal 1 jaar en voor de rest staat je bijdrage vol met foutieve aannames. Ik heb zelf al genoeg gecashed en wordt niet warm of koud als het morgen 1% hoger opent. Voor mij een mooie gelegenheid om goedkoper shorts te kopen want naar beneden gaan we toch wel. Enkel als blijkt dAt het toch minder verspreid dan pas zal het tij keren. Maar de kenmerken van het virus zijn op het moment niet zo. Op naar de 400.
Alex A La Hausse/ A La Baisse
0
quote:

FairValue schreef op 1 maart 2020 22:06:


[...]

Korte termijn 600 :)))))))))) en toen werd je wakker... Je onderschat corona zoals zo velen. Deze klap heb ik aan zien komen, jij niet. Vaccin duurt nog minimaal 1 jaar en voor de rest staat je bijdrage vol met foutieve aannames. Ik heb zelf al genoeg gecashed en wordt niet warm of koud als het morgen 1% hoger opent. Voor mij een mooie gelegenheid om goedkoper shorts te kopen want naar beneden gaan we toch wel. Enkel als blijkt dAt het toch minder verspreid dan pas zal het tij keren. Maar de kenmerken van het virus zijn op het moment niet zo. Op naar de 400.


Ik ben al jaren tegen paniekzaaiers zoals jou op de front page bij Bas H en nu Royce T bezig. Ben je toevallig Cees Smit? :)))))))

Nooit geen live trades altijd koersdoelen die heel ver weg liggen. En dan na verloop van tijd een ander alias als t tegen zit.

Ik had zelf ook een put 620 maar die is inmiddels pleite. De komende maanden/ jaren moet je in Robotics, AI, chipsector, 3D printing, Solar en Tesla zitten.

Print dit berichtje maar uit daar heb je meer aan dat lijkenpik gedoe. Je wedt op 1 Corona paardje. Als dat paardje je in de steek laat gaat alles tegen je in. Ik wed op een aantal paardjes daarom zal ik het de komende maanden/ jaren beter dan jou doen.

We spreken elkaar vast nog wel eens.

Groetjes van Alex :)Verstraler
0
quote:

Branco P schreef op 1 maart 2020 21:23:


[...]

Er heeft dus speciaal iemand vandaag rond 18:00 uur deze alias aangemaakt om alleen dit bericht te posten! Hilarisch! Hoe sneu en doorzichtig ben je als je zo’n overduidelijk nepbericht verzint?! :-)


Scherp! :)
Kaviaar
0
www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

Tweede dode in de VS door coronavirus
In de Verenigde Staten is een tweede dode gevallen door het nieuwe coronavirus. De man, die in de zeventig was, kampte met meerdere gezondheidsproblemen en was opgenomen in het ziekenhuis.
Het slachtoffer is overleden in King County, in de staat Washington. Ook het eerste dodelijke slachtoffer, dat eerder dit weekend werd gemeld, viel in dat gebied. Die patiënt was een man van eind vijftig, die ook met andere gezondheidsproblemen kampte.

Meer dan 4.000 besmettingen in Zuid-Korea
In Zuid-Korea zijn inmiddels 4.212 mensen besmet met het coronavirus. Dat is 476 meer dan gisteren. Twee mensen zijn gisteren overleden aan de gevolgen van het virus, waardoor het totaal aantal doden nu op 22 staat. Na China is Zuid-Korea wereldwijd het zwaarst getroffen.

In China werden gisteren 202 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is het laagste aantal nieuwe besmettingen in een maand tijd. 42 mensen kwamen gisteren in China om het leven door Covid-19. Het totaal aantal sterfgevallen in China is daarmee opgelopen naar 2.912.

Eerste coronageval in New York
In de Amerikaanse staat New York is voor het eerst een patiënt gediagnosticeerd met het coronavirus. Het gaat om een vrouw van in de dertig die recent in Iran was geweest. Ze is thuis in quarantaine en maakt het naar omstandigheden goed. De gouverneur van New York laat op Twitter weten dat er geen reden is voor paniek omdat het risico op verspreiding vooralsnog zeer laag is.

Ook eerste coronabesmetting in Luxemburg
Luxemburg heeft zijn eerste coronabesmetting. Bij een man van in de veertig werd dit weekend bij een eerste test het virus vastgesteld. Een tweede test, die gisteren in Rotterdam werd uitgevoerd, bevestigde de besmetting. Dat meldt het Luxemburgse ministerie van Gezondheid.
De man was teruggekeerd uit Italië en via de luchthaven van het Belgische Charleroi naar Luxemburg gereisd. Hij was een van de vijftig mensen die tot nu toe in Luxemburg werden getest.
De patiënt is opgenomen in het ziekenhuis en zijn gezin is in quarantaine. Zijn familieleden vertonen volgens de autoriteiten geen ziekteverschijnselen.

Eerste coronabesmetting in Schotland
Er zijn nu in alle vier de gebieden van het Verenigd Koninkrijk besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld. Autoriteiten in Schotland melden zondag de eerste besmetting, daarmee komt het totaal in de VK op 36 gevallen. Wales en Noord-Ierland melden eerder ook al een geval.

Er is nog niemand overleden. Acht mensen zijn inmiddels hersteld. De persoon die in Schotland besmet is, is recent teruggekomen uit Noord-Italië.

Verdere toename coronagevallen in Europa
Het aantal besmettingen in Italië is gegroeid naar bijna 1700. Vijf mensen overleden vandaag, waardoor het dodental nu op 34 staat. Italië is het zwaarst getroffen land in Europa. De besmettingen en sterfgevallen zijn vooral in de regio's Lombardije en Veneto in het noorden van het land. Veel besmette mensen in andere landen, liepen het virus op tijdens een verblijf in Italië.

In Duitsland is het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus gestegen tot 129. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van gisteren toen het aantal op 66 stond.

In de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die grenst aan Nederland kwamen er tientallen besmettingsgevallen bij. Deze mensen hebben het virus waarschijnlijk opgelopen tijdens carnaval na contact met een besmet koppel in de plaats Gangelt.

In het Verenigd Koninkrijk zijn nog twaalf nieuwe besmettingen geconstateerd. In totaal zijn daar nu 35 mensen met het virus.

Waarheen Waarvoor
0
quote:

Branco P schreef op 1 maart 2020 21:23:


[...]

Er heeft dus speciaal iemand vandaag rond 18:00 uur deze alias aangemaakt om alleen dit bericht te posten! Hilarisch! Hoe sneu en doorzichtig ben je als je zo’n overduidelijk nepbericht verzint?! :-)


Helaas vent; ik heb dit account aangemaakt omdat een eerder account niet meer werkt. De inhoud is gemeend en het zou je sieren om een `normale` reactie te geven indien dit tot de mogelijkheden behoort?
Branco P
0
quote:

Waarheen Waarvoor schreef op 2 maart 2020 09:35:


[...]

Helaas vent; ik heb dit account aangemaakt omdat een eerder account niet meer werkt. De inhoud is gemeend en het zou je sieren om een `normale` reactie te geven indien dit tot de mogelijkheden behoort?


Sorry maar daar trapt echt niemand in. Als de inhoud gemeend was zou je nu niet op deze manier reageren.
187 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.