Europese beurzen eindigen in het groen

Door AFN op 28 maart 2017 17:44 | Views: 2.042

Europese beurzen eindigen in het groen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag eensgezind met winst de handel uitgegaan. Daarmee lijken de zorgen van beleggers over de haalbaarheid van de economische beloften van de Amerikaanse president Donald Trump wat naar de achtergrond verdwenen. Een veel beter dan verwacht cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen gaf de handel daarnaast een steuntje in de rug.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,6 procent hoger op 512,15 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 738,33 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt kregen er 0,6 tot 1,3 procent bij. Maandag gingen de graadmeters nog omlaag.

AkzoNobel zakte op het Damrak 0,9 procent. Het verf- en chemieconcern houdt op 19 april een investeerdersdag en zal dan onder meer plannen presenteren voor de afsplitsing van de speciaalchemietak. Het bedrijf wil hiermee de druk van aandeelhouders wegnemen, na de overnamepogingen van het Amerikaanse PPG.

Stijger

De sterkste stijger in de AEX was Galapagos met een winst van 2,6 procent. Het biotechnologiebedrijf profiteerde van een positief analistenrapport door KBC Securities. Onderaan de lijst met hoofdfondsen stond uitzendconcern Randstad, dat 2,2 procent verloor.

Elders in Europa waren onder meer banken in trek. Zo was Crédit Agricole de sterkste stijger in Parijs en ging Commerzbank aan kop in Frankfurt, elk met meer dan 3 procent koerswinst. ING en ABN AMRO wonnen in Amsterdam tot 1,4 procent.

Tevreden

In Londen steeg Wolseley ruim 5 procent procent. Beleggers waren tevreden met de kwartaalresultaten die het Britse bouw- en loodgietersbedrijf naar buiten bracht. Reisconcern Thomas Cook zakte juist bijna 4 procent na een tegenvallend handelsbericht.

In Stockholm verloor Ericsson 2,6 procent. De Zweedse producent van netwerkapparatuur kondigde een grote afschrijving aan en gaat flinke reorganisaties in de bedrijfsstructuur en het topmanagement doorvoeren.

De euro noteerde 1,0854 dollar, tegen 1,0885 dollar bij het Europese slot op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,9 procent tot 48,64 dollar en die van Brentolie klom eveneens 1,9 procent, tot 51,72 dollar per vat.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
[verwijderd]
0
Kaviaar
0
Trump vraagt om 1 miljard dollar voor de eerste 100 kilometer van de muur met Mexico

De regering van Trump heeft een formele aanvraag ingediend voor 1 miljard dollar voor het bouwen van de eerste delen van de muur langs de grens tussen de VS en Mexico. Daaronder ook het vervangen van hekwerk in het zuiden, meldde CNN maandagavond.

Uit documenten van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid waar CNN uit citeert blijkt dat met het aangevraagde budget 77 kilometer aan nieuwe muur gebouwd kan worden, de rest is bestemd voor vervanging van bestaande delen.

Volgens CNN wordt dit betaald van de 1 miljard dollar:
22 kilometer voor een nieuwe grensmuur in San Diego. 22 kilometer om hekken te vervangen in San Diego. 45 kilometer aan nieuwe hoge dijken aan de oevers van de Rio Grande. 10 kilometer aan een nieuwe grensmuur ook in de Rio Grande-vallei.
De grensmuur van Trump vergt miljarden dollars aan investeringen. Michelle Mark van Business Insider berichtte vorige week dat er in het begrotingsvoorstel van de president ook 2,6 miljard dollar is opgenomen voor “tactische infrastructuur” en ontwerp en planning voor de muur, net als 314 miljoen dollar voor het aannemen en trainen van 500 grenswachten en 1000 medewerkers van de immigratie en douanedienst ICE

Het begrotingsvoorstel lijkt veel te weinig gezien de geschatte kosten voor de bouw en het onderhoud van de muur. Dat zou in totaal 21,6 miljard dollar kunnen gaan kosten, volgens een rapport van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid (Homeland Security) vorige maand. Trump zelf heeft eerder gezegd dat de muur zo’n 12 miljard dollar gaat kosten.

www.businessinsider.nl/trump-vraagt-o...
Kaviaar
0
Waarom president Trump een ramp is voor de planeet



De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten zijn ongekend spannend. Niet eerder leverde de Republikeinen zo’n rare snuiter als Donald Trump als presidentskandidaat. Maar ook met de kandidaat van de Democraten, Hillary Clinton, is niet voor iedereen even gelukkig. De strijd om het Witte Huis heeft een hoog entertainmentgehalte, ware het niet dat de toekomst van onze planeet er vanaf hangt.

Want klimaatverandering is de allergrootste uitdaging van de 21e eeuw. De effecten van klimaatverandering zijn inmiddels zichtbaar. Juist ook in de Verenigde Staten: hittegolven, bosbranden en overstromingen: we zien het voor onze ogen gebeuren. Dit jaar komt waarschijnlijk in de boeken als het warmste jaar ooit gemeten. De Noordpool smelt in een recordtempo. En dit is nog maar het begin. Delen van Afrika en het Midden-Oosten zullen voor mensen onleefbaar worden. Smeltende gletsjers in Azië en andere regio’s zullen zorgen voor toenemende waterschaarste met voedselschaarste als gevolg. Door de zeespiegelstijging zullen steden aan de kust onder water komen te staan.

Dit zijn geen verzinsels, geen bangmakerij. Dit zijn observaties, metingen en voorspellingen op basis van klimaatmodellen van wetenschappers die daarvoor gestudeerd hebben. (Ja, u zult altijd mensen kunnen vinden die dit alles ontkennen, net zoals er altijd mensen te vinden zijn die beweren dat er geen verband is tussen roken en longkanker.)

President Obama is de eerste Amerikaanse president die serieus aan de slag is gegaan met klimaat- en energiebeleid. Hij presenteerde het Clean Power Plan en zorgde ervoor dat de Verenigde Staten het klimaatakkoord van Parijs ondertekent. Omarmt de volgende president zijn nalatenschap?

Als het aan Donald Trump ligt niet. Klimaatverandering is een verzinsel, vertelde hij eind 2015 zijn publiek. "A lot of it's a hoax. It's a hoax. I mean, it's a money-making industry, okay? It's a hoax, a lot of it." Klimaatverandering is een verzinsel van de Chinezen, denkt Trump. Daarom wil hij het EPA (het federale milieuagentschap van de VS) afschaffen, de stekker uit het Clean Power Plan halen, het klimaatakkoord van Parijs heronderhandelen en de kolenindustrie nieuw leven inblazen. Donald Trump is een regelrechte ramp voor de overgang naar een duurzame economie.

www.rtlz.nl/opinie/column/henri-bonte...

Zaken gaan voor.......de mensheid, aldus Trump!

Kaviaar
0
Dit is Trumps oplossing voor het klimaatprobleem


....Waarom wil Trump het toch?

Donald Trump is niet van plan om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Sterker nog, hij beloofde in de presidentscampagne om weer kolenmijnen te openen. Als deze oplossing werkt, zou dat relatief goedkoop zijn: volgens de voorstanders zou het slechts enkele miljarden per jaar kosten. Investeren in groene energiebronnen zou veel duurder zijn.

www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/...

Kortom, een waardeloze president voor deze planeet en de bewoners ervan! Toch is menig belegger lyrisch van hem.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.