Japan belooft 'ongekend' groot steunpakket voor economie

Gepubliceerd op 28 maart 2020 12:15 | Reacties: 13 | Onderwerpen: Japan 

TOKIO (AFN/RTR) - De Japanse overheid komt binnenkort met een "ongekend" groot steunpakket om de economie te beschermen tegen de gevolgen van de coronapandemie. Dat beloofde de Japanse premier Shinzo Abe, nadat zaterdag het aantal besmettingen in Tokio met een record van zestig was gestegen. Hij ging nog niet zover een nationale noodsituatie uit te roepen, maar benadrukte dat dat moment dichtbij is.

De "grootscheepse, krachtige" stimuleringsmaatregelen zullen groter in omvang zijn dan het steunpakket tijdens de financiële crisis in 2008, zei Abe in zijn toespraak op de televisie. Zo krijgen Japanse huishoudens als onderdeel van het steunpakket geld overgemaakt van de overheid. Gemeenten zullen programma's starten om werkloosheid te voorkomen. De Japanse overheid zal binnen de komende tien dagen het steunpakket samenstellen, zei de premier. Daarna zal het zo snel mogelijk wet worden.

Japan telt inmiddels 1400 besmettingen met het coronavirus en het dodental staat op 47.

De Verenigde Staten hebben vrijdag het grootste steunpakket in de geschiedenis aangenomen, ter waarde van 2200 miljard dollar. Volgens ingewijden overwoog Japan eerder een steunpakket van minstens 135 miljard dollar.

30 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Lepre Chaun
0
quote:

plof® schreef op 28 maart 2020 20:49:


[...]
Maakt niet uit wat voor onzin jij uitkraamt, doe je namelijk al weken en je slaat plank continue volledig mis.

Zodra mensen als jij in paniek raken (snel) en koersen tientallen procenten lager staan is aandelen kopen pas weer een optie.

Nou als we op jouw naam klikken lezen we nog dommere opmerkingen in al die forums waar je zit.
@iPlof
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 28 maart 2020 21:37:


[...]
Nou als we op jouw naam klikken lezen we nog dommere opmerkingen in al die forums waar je zit.


Al 25 jaar actief, vele crisissen meegemaakt. Soms long, soms short. Still going strong.

Jij bent echter zo’n newbe belegger, ingestapt op hoogste koers en nu bij eerste daling maar kramen dat ervaren beleggers het allemaal verkeerd zien.

Maak jezelf niet zo belachelijk, neem je verlies en blijf weg. Dit is een markt voor mannen, niet voor amateurs zoals jij.
RodolfoBoxo
0
Zeg Groenekabouter en Plofkip houden jullie eens op met dat gebakkelei.
1) Het kost je gezondheid
2) Corona maakt het nog erger
3) ..en geld maakt ongelukkig..dat geldt

Dus a.s maandag beiden gewoon ff short gaan, dan heb je een win-win-situatie
Bezoeky
0
quote:

Pechorin schreef op 28 maart 2020 12:46:


Ik zou VEEL liever zien dat overheden dit geld NIET in de handen van de dome massa steekt maar bijv in infrastructuur, onderwijs, health care initiatieven stopt.

Jij denkt dat jou oplossing het corona virus gewoon voorbij gaat zonder maatschappelijke gevolgen??

De domme massa daar hoor jij zelf ook onder.
Waarzegger
0
quote:

z0n0p schreef op 28 maart 2020 13:58:


Speel het piramidespel tot het einde. Zolang de rente te beteugelen is, gaat dit nog goed. Maar als de inflatie begint op te lopen, is het hek van de dam. Ben je in een jaar wel van al schulden af trouwens.


Inderdaad, de speelruimte wordt steeds kleiner, de economie redden vóór de coronacrisis was al als een olifant die moest balanceren op een touw met een blinddoek op. Deze ongebreidelde schulden- en geldcreatie gaat neveneffecten creëren die zijn weerga niet kennen. Beter worden we allemaal wel, maar ik vraag me echt af of de economische situatie te redden is. De stijging in de VS afgelopen week ook met veel ongeloof aangekeken.
Waarzegger
0
quote:

suske wiet schreef op 28 maart 2020 14:33:


[...]
Inflatie is de volgende crisis ;


Nee, óf hyperinflatie door de enorme geldcreatie (wat na 2008 overigens is uitgebleven...) of stagflatie. Veel producenten zullen wellicht hun producten voor minder verkopen dan helemaal niet. Bij veel ondernemers staat het water aan de lippen straks.
Pechorin
0
quote:

Bezoeky schreef op 29 maart 2020 08:49:


[...]
Jij denkt dat jou oplossing het corona virus gewoon voorbij gaat zonder maatschappelijke gevolgen??

De domme massa daar hoor jij zelf ook onder.


Je hebt geen enkel data point om je tweede stelling te ondersteunen. Ondertussen weet ik dat ik een PhD heb in beta gebied, net onder niveau RvB bij NL beursgenoteerde onderneming zit (met opwaarts potentieel) en een substantieel aandelen portefeuille die good boert.

Enfin, als de overheid geld uitdeelt is dat natuurlijk een sigaar uit eigen doos. De massa zal 't oppotten (geen impact op economie dus) of veel mensen zullen een groot deel gebruiken voor onzin (online games, nieuwe TV, etc.). We zijn dus beter af met of geen extra geld uitgeven als overheid of het steken in initiatieven die het land echt vooruit helpen.

Mensen hebben ondertussen een baan of een WW. Waarom zou de coronavirus deze status (ongeacht welke) zwaarder maken als zonder coronavirus?

Met andere woorden, Bezoeky, je moet je mond met desinfecterende handgel wassen. Jou hersenen hebben het denkvermogen van een dronken aardbei. Zal wel zo'n MBO belegger zijn.
30 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.