Meer ondernemers komen in aanmerking voor noodregeling

Gepubliceerd op 28 maart 2020 23:04 | Reacties: 17

DEN HAAG (AFN) - Meer ondernemers komen in aanmerking voor de noodregeling van het ministerie van Economische Zaken. Ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen kunnen via deze regeling aanspraak maken op een eenmalige tegemoetkoming van netto 4000 euro.

Een deel van de getroffen bedrijven dreigde buiten de boot te vallen. Daarom heeft het ministerie besloten de maatregel te verruimen. Ook winkeliers en ondernemers in de non-food sector vallen nu onder de regeling. Ze kunnen zich vanaf maandag melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

MKB Nederland en VNO-NCW reageren tevreden. Het is alleen maar 'fair' dat ook ondernemers met een kleding- of schoenenwinkel in aanmerking komen voor deze tegemoetkoming, vinden zij. De organisaties willen met het kabinet in gesprek over nog meer sectoren waar de omzetten door de coronamaatregelen hard onderuit zijn gegaan.

35 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Putschrijvert
0
quote:

z0n0p schreef op 29 maart 2020 10:07:


[...]

Ik regel mijn pensioen als ondernemer al ruim 30 jaar zelf. Die babyboomers waar jij vermoedelijk naar verwijst hebben natuurlijk als collectief GROTE groep heel wat jaren de AOW en pensioenkassen gespekt. Dat surplus aan AOW is in de algemene middelen verdwenen en Lubbers en Ruding hebben in de begin jaren 80 een enorme greep uit de pensioenpot gedaan. Was een manier van crisisbestrijding in die tijd.

Rente 0% en 2× in dik 10 jaar een ongekende crisis (jaren 30, depressie, etc) hebben de bodem uit de pensioenfondsen geslagen. Komt oa door de woordkeus: pensioenverzekering. De verzekeringen vallen onder de strenge bufferregels die nav de kredietcrisis zijn in gevoerd.

Ja, en dan leef je langer in goede gezondheid hopelijk. Veel maatschappelijk werk draait gratis op fitte 65+'ers. Maar we gaan mensen toch niet kwalijk nemen dat ze langer leven? Of stap jij op je 71'ste er vrijwillig uit, als je pensioenpotje dadelijk door hyperinflatie is verdampt?

De blerende millenials zullen als gevolg van de 2× vermogensoverdracht over een jaar of 25 met afstand de rijkste generatie van Nederland zijn (mits geen corona2.0 en oorlogen).

Het is fijn voor ouderen als ze langer leven en het is nog fijner als ze maatschappelijk relevante bijdragen blijven leveren. Ook is er in sommige (!) pensioenpotten gegraaid, wat natuurlijk niet goed is. Echter, “ik heb ervoor gespaard” gaat niet helemaal op. De levensverwachting lag lager en daardoor ook de premies. Nu blijken mensen langer te leven en eten ze meer op dan waar ze voor gespaard hebben. Als groep natuurlijk. Dat is een feit en geen waardeoordeel. Het waardeoordeel is dat pensionado’s die klagen, niet altijd gelijk hebben en daarom niet overal voor moeten aankloppen bij moedertje staat.
Goldfish1080
1
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 28 maart 2020 23:12:


Goed, dat ondernemers geholpen worden. Nu nog de pensioengerechtigden financieel tegemoetkomen, want deze leveren behoorlijk in door de slechte koersontwikkeling op de beurzen en de rente van 0%. Het staat al vast dat de dekkingsgraad van de diverse pensioengestichten door de coronacrisis enorm is gedaald. Maar...dat zal niet gebeuren, omdat ouderen niet meetellen en zich toch niet kunnen verweren.


Beetje rare opmerking, altijd smeken pensionado's om extra geld als het minder gaat. Als het beter gaat zijn ze stil. Stelletje hypocrieten. Als je geld verliest op de beurs ga je toch ook niet bedelen om gratis geld?

Verder is het veel te vroeg om uberhaupt over de impact van de beurs op de pensioenen te praten. Feit blijft dat zelfs in een bull markt veel fondsen in de knel zaten. Ja 30 jaar terug hebben een aantal idiote politici uit de pensioenkas gegrepen, dat is verleden tijd. De mensen die daar het meest last van hadden zijn inmiddels dood.

z0n0p
0
quote:

Goldfish1080 schreef op 29 maart 2020 11:57:


[...]

Beetje rare opmerking, altijd smeken pensionado's om extra geld als het minder gaat. Als het beter gaat zijn ze stil. Stelletje hypocrieten. Als je geld verliest op de beurs ga je toch ook niet bedelen om gratis geld?

Verder is het veel te vroeg om uberhaupt over de impact van de beurs op de pensioenen te praten. Feit blijft dat zelfs in een bull markt veel fondsen in de knel zaten. Ja 30 jaar terug hebben een aantal idiote politici uit de pensioenkas gegrepen, dat is verleden tijd. De mensen die daar het meest last van hadden zijn inmiddels dood.1% rentestijging is 10 punten dekkingsgraadstijging (en vice versa). Er is de laatste 5 jaar iets van 30 dekkingsgraadpunten door het putje als gevolg van het monetaire beleid van Draghi en Co. Kortingen komen vooral door de veel hogere buffers die de pensioenfondsen moeten aanhouden door de verscherpte regels nav de kredietcrisis. Dat geldt ook voor de zorgverzekeraars. Die hebben bakken geld/buffers, maar mogen daar niet aankomen, met als gevolg dat de premie jaar op jaar zal blijven door stijgen. Voor een deel hebben we onze eigen gevangenis gecreerd.
@iPlof
0
Voor de pensioenen rekent men met 1/6 inleg en 5/6 beoogd rendement om tot de geraamde pensioenuitkeringen te komen, dit zal een illusie blijken.
Rente is 0, dividenden geschrapt, koersen gezakt.
Pensioenkortingen zullen gigantisch worden.
Het geld is er niet (meer). De overheid zal dit gigantische gat absoluut nooit structureel kunnen aanvullen. Alleen populisten die de materie niet (willen) kennen zullen hiervoor pleiten. Misschien wordt hooguit de AOW paar euro verhoogd.
GJF1959
0
De pensionada met pensioen in eigen beheer is nu heel erg veel geld kwijt. Zonder herstel gaat zijn uitkering flink gekort worden. Iedereen vindt dit logisch. Maar waarom wordt deze pensionada niet gecompenseerd? Hun leven staat wel op zijn kop eb zijn niet buj machte on daar zelf verandering in aan te brengen. Je kab niet alles en iedereen compenseren. Bij komen later de lasten van die compensatie?
Marc7
0
Nee Nee babyboomers hebben niets gespekt. De groei de laatste jaren is gekocht met schulden, schulden en schulden en 0% rente. De autofabrieken en onze eigen economie hebben goed gedraaid dank zij de schuldenopbouw. Deze schulden kunnen voor een deel nooit terugbetaald worden, verdeel het maar, nu proberen we zoveel mogelijk naar de jeugd te verschuiven maar ik denk dat we t komend jaar n stukje schuldenvernietiging gaan krijgen met de nodige gevolgen ook voor pensioenfondsen.
greedy1967
0
quote:

JIBA schreef op 29 maart 2020 10:14:


[...]

Wat je hier zegt vind ik niet heel erg realistisch en te kort door de bocht. Een bedrijf kan ten eerste in meerdere takken actief zijn en dan gelden meerdere bedrijfscodes.
Leuke is dat de eerste gehanteerd wordt als hoofdactiviteit.
Weet je wat ze bij mij ooit zeiden bij het inschrijven, en ik zei dat ik meerdere activiteiten deed die even belangrijk waren, dus meerdere hoofdactiviteiten?
Ach, dat maakt niet uit, als het er maar ergens bij staat.

Heb je wel eens geprobeerd iets te veranderen bij de KvK? Bijvoorbeeld een handelsnaam o.i.d.? Ik heb het al een poosje al niet meer gedaan, maar dat heeft als reden dat dat altijd een grote ellende was en vaak niet kon of gewoon niet werd verwerkt.

Van een hele grote groep zullen de gegevens niet juist zijn, of worden deze gegevens met het doel om te bepalen of er recht is op vergoeding, nu niet op de juiste manier gebruikt.
Ergens is het logisch, het moet snel snel snel. Aan de andere kant, ze weten dit van te voren, en dit gaat een hoop meerwerk (vragen beantwoorden etc) opleveren waardoor het hele proces weer wordt vertraagd.


Herkenbaar. Bij mijn indchrijving zeiden ze ook dat de code niet belangrijk was als er maar iets stond. Ik heb dus ook 2 codes En mijn hoofdactiviteit valt onder de tweede code die voor compensatie in aanmerking komt. De eerste code die dus niet klopt valt niet onder de compensatieregeling. De meeste ondernemers hebben geen flauw benul wat die SBI codes inhouden. Ben ervan overtuigd dat bij heel veel bedrijf er een onjuiste SBI code in het handelsregister staat...
I need a dollar
1
Ff reageren op de topic is lastig voor velen hier die het over pensioenen hebben???

4000 euro compensatie is een druppeltje op de gloeiende plaat. Ik sprak pas een zeer goed lopend restaurant waar normaal 180 stoelen elke avond vol zitten, doen ze uit verveling en om de klanten te helpen aan afhaalmaaltijden De 30 klanten die ze per dag bedienen zijn bij lange niet voldoende om de vaste lasten van personeel en 11K huur voor het pand te betalen.

Die 4K geeft misschien verlichting voor 1 week. De verhuurder houdt de ondernemers aan het contract, ze verhuren een feitelijk niet bruikbaar pand en verwachten de volle mep.

Beste mensen, het is nog lang niet over met de verplichte beperkingen In het openbare leven en heel veel mensen/ondernemers zullen failliet gaan, met sneeuwbal werking tot gevolg. De overheid kan dit simpelweg ook niet volhouden om volledig te compenseren.

Verkoopt uw aandelen op de positieve draai vorige week, nu kan het nog, laatste kans!!
Japio_
0
quote:

JIBA schreef op 28 maart 2020 23:40:


Lastig ook als je zelf niet in een sector zit die vergoeding tegemoet kan zien, maar wel al je relaties in die sectoren zitten en de rekeningen niet kunnen betalen.
Wat dan?Precies, veel meer dan symptoombestrijding is het dan ook niet. Ik hoop derhalve dat de corona kort en heftig uit de klauwen loopt want de winkels zijn weliswaar goed gevuld, maar al het andere ligt op het niveau van een ontwikkelingsland en op sociaal vlak is het voor een groot deel van de samenleving een dramatische tijd.
Japio_
0
quote:

I need a dollar schreef op 29 maart 2020 12:44:


Ff reageren op de topic is lastig voor velen hier die het over pensioenen hebben???

4000 euro compensatie is een druppeltje op de gloeiende plaat. Ik sprak pas een zeer goed lopend restaurant waar normaal 180 stoelen elke avond vol zitten, doen ze uit verveling en om de klanten te helpen aan afhaalmaaltijden De 30 klanten die ze per dag bedienen zijn bij lange niet voldoende om de vaste lasten van personeel en 11K huur voor het pand te betalen.

Die 4K geeft misschien verlichting voor 1 week. De verhuurder houdt de ondernemers aan het contract, ze verhuren een feitelijk niet bruikbaar pand en verwachten de volle mep.

Beste mensen, het is nog lang niet over met de verplichte beperkingen In het openbare leven en heel veel mensen/ondernemers zullen failliet gaan, met sneeuwbal werking tot gevolg. De overheid kan dit simpelweg ook niet volhouden om volledig te compenseren.

Verkoopt uw aandelen op de positieve draai vorige week, nu kan het nog, laatste kans!!
Loondoorbetaling van 90% vergeet je maar even? Ik heb nog geen medelijden want als het werkelijk een goedlopend restaurant was dan is er nu wel wat vet op de botten. Zo niet dan maar snel faillissement aanvragen want het duurt nog wel even voor ze weer optimaal draaien.
Dagelijkse Kost
0
quote:

Goldfish1080 schreef op 29 maart 2020 11:57:


[...]

Beetje rare opmerking, altijd smeken pensionado's om extra geld als het minder gaat. Als het beter gaat zijn ze stil. Stelletje hypocrieten. Als je geld verliest op de beurs ga je toch ook niet bedelen om gratis geld?

Verder is het veel te vroeg om uberhaupt over de impact van de beurs op de pensioenen te praten. Feit blijft dat zelfs in een bull markt veel fondsen in de knel zaten. Ja 30 jaar terug hebben een aantal idiote politici uit de pensioenkas gegrepen, dat is verleden tijd. De mensen die daar het meest last van hadden zijn inmiddels dood.

Beetje veel rare opmerking, die Goldfish1080 hier naar voren brengt.
De pensioenen zijn nog maar een habbekrats t.o.v. de pensioenen van 20 jaar geleden. Een gepensioneerde lagere ambtenaar, zoals bijvoorbeeld de uitvoerenden, ontvangen een pensioen waarmee ze nauwelijks rond kunnen komen. Met de AOW erbij zit dit rond de 2.000 euro netto.
Als het beter gaat ??? Wanneer is dat geweest?
Stelletje hypocrieten.....jij durft nog wel wat te zeggen, zonder motivering.
Van de greep uit de pensioenkas door de overheid hebben alle pensioengerechtigden en de toekomstige pensioengerechtigden last en met name die laatsten. Dus Goldfish, je braakt een hoop onzin uit zonder te weten waarover je praat. Overigens ben ik geen pensionade. Ik werk nog steeds en maak we degelijk zorgen over het toekomstige pensioen dat ik ga ontvangen, want dat wordt nog een stuk minder dan genoemde 2.000 euro inclusief AOW.
DerksVisie
0
quote:

Japio_ schreef op 29 maart 2020 12:54:


[...]


Loondoorbetaling van 90% vergeet je maar even? Ik heb nog geen medelijden want als het werkelijk een goedlopend restaurant was dan is er nu wel wat vet op de botten. Zo niet dan maar snel faillissement aanvragen want het duurt nog wel even voor ze weer optimaal draaien.


Wat ik ook een bijzonder fenomeen vind, is dat ondernemers die jaren een eigen bedrijf hebben (en daar goed van konden leven) failliet gaan en dat zielig is. Maar medewerkers die jaren bij een bedrijf werkten (voor een normaal loon) en als eerste eruit moeten bij mindere tijden dat vindt men bijna normaal.

Om een verhaal kort te maken. Je bent gek als je niet voor je zelf begint. In economische hoogconjunctuur vliegt het geld met bakken naar binnen. Zit het even tegen dan komt de overheid je direct ondersteunen en betalen zij de loon van je medewerkers. Goed je krijgt geen pensioen, maar dat geldt ook voor de werknemers van nu haha.@iPlof
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 29 maart 2020 14:44:


[...]
De pensioenen zijn nog maar een habbekrats t.o.v. de pensioenen van 20 jaar geleden. Een gepensioneerde lagere ambtenaar, zoals bijvoorbeeld de uitvoerenden, ontvangen een pensioen waarmee ze nauwelijks rond kunnen komen. Met de AOW erbij zit dit rond de 2.000 euro netto.

Nooit geweten dat pensionado 20 jaar geleden veel meer kregen dan een habbekrats van zegmaar 4.400 gulden netto..

Modaal salaris netto ligt anno 2020 ook ongeveer op 2.000 netto, dus lijkt me ook helemaal niet zo heel erg slecht.
Bertpeer
0
De oudjes zijn vere weg de rijkste en ze willen nog meer.(lol).
De nieuwe generatie moet zich flink in de schulden steken en dat vind iedereen normaal.
Het is logischer dat je op 0 begint en eindigt in het leven.
A_E_Niks
0
Hoeveel miljarden/triljoenen zijn er vanaf 2008 gerecreëerd door bijv. ECB/FED/CHINA:) en hoeveel euro's heb jij daarvan in je zak mogen steken?
En zijn de toekomstperspectieven hierdoor verbeterd?
Wij houden onszelf voor de gek en krijgen, als je het onrecht telkens maar verder laat gaan, waar we recht op hebben.
35 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.