Vodafone rekent eind juli op landelijke 5G-dekking

Gepubliceerd op 28 april 2020 09:09 |

KPN (13 jul)

2,410 +0,029 (+1,22%)

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf Vodafone verwacht komende zomer landelijke 5G-dekking te hebben gerealiseerd. De opstart van het netwerk gebeurt op dinsdagavond. Vodafone-klanten met 5G in hun abonnement en een geschikt toestel, kunnen dan binnen een week gebruik maken van het snelle internet in het dekkingsgebied.

Vodafone rolt het netwerk uit met partner Ericsson. In eerste instantie zal het 5G-netwerk in de helft van Nederland zijn gedekt. Eind juli moet heel Nederland een 5G-dekking hebben, belooft Vodafone.

Het telecombedrijf maakt nu nog gebruik van zogeheten 4G-frequentiebanden om de 5G-technologie toe te passen. Dat kan nu nog omdat er vooralsnog een relatief klein aantal gebruikers toegang heeft tot 5G. Wordt het drukker op het netwerk dan moet Vodafone gebruik maken van frequenties voor 5G die door het Agentschap Telecom nog moeten worden geveild.

Die veiling staat vooralsnog voor juni op de agenda. Naast Vodafone zullen ook branchegenoten als KPN en T-Mobile op die frequenties bieden. In andere Europese landen, waaronder Frankrijk, is de veiling uitgesteld vanwege het coronavirus en de maatregelen om de uitbraak onder controle te krijgen. Vorig jaar meldde T-Mobile ook op koers te liggen met de uitrol van een landelijke 5G-dekking.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.