Crisis dwingt Duitsland meer geld te lenen dan gepland

Gepubliceerd op 28 september 2020 15:08 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Duitsland 

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Duitsland gaat in de laatste drie maanden van het jaar meer geld ophalen met de uitgifte van staatsobligaties. Het land zal volgend kwartaal 50,5 miljard euro aan obligaties en ander schuldpapier uitgeven. Dat is 6 miljard euro meer dan vorig jaar al was gepland voor deze periode.

Het extra geld kan Duitsland goed gebruiken om de steunmaatregelen te financieren die het land neemt in verband met de coronacrisis. Overigens ligt het bedrag waarop wordt gemikt wel beduidend lager dan in het derde kwartaal. In deze periode is er circa 146 miljard euro aan schuld uitgegeven. In Duitsland wordt in het vierde kwartaal steevast veel minder geld geleend dan in voorgaande kwartalen.

4 Posts
pietje-2005
0
Denk dat de hele wereld nu, voor zover ze kunnen, meer lenen dan gepland ?
Printers draaien overuren ! ;-)
Stock-King24
0
vnvd weer naar 2e (halve) lock-down. Tuurlijk speelt NL geen rol in wereld(stock)markt, alleen als heel EU ons gaat volgen ben ik toch bang voor correctie minus 5%-10%.
Lepre Chaun
2
Dit zijn financieele experts die gelukkig nooit meer een Weimar willen.
Volste vertrouwen in Duitsland
taurus86
0
Monopoly money. U vraagt wij draaien. Wetenschappelijk niet te onderbouwen, niet eens bij benadering te begrijpen, maar "alles is anders".
Wachten op de "Financiële Luther" met zijn stellingen. Benieuwd hoe de "Financiële Beeldenstorm" er uit gaat zien. l'histoire se repete
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.