Mooie plussen voor beurzen Europa

Gepubliceerd op 28 september 2020 16:09 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Europa 

AEX (18:05)

534,09 -11,56 (-2,12%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen maandag duidelijk omhoog. Beleggers schoven de zorgen over de stijging van het aantal coronabesmettingen aan de kant en gingen op koopjesjacht na de koersverliezen van vorige week. Op het Damrak was staalconcern ArcelorMittal een flinke stijger dankzij de verkoop van zijn Amerikaanse tak. Ook Galapagos was opnieuw in trek door positief nieuws over een medicijn van de biotechnoloog.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 1,9 procent hoger op 551,37 punten. Alle 25 hoofdfondsen stonden in het groen. De MidKap klom 1,8 procent tot 799,26 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 2,9 procent.

ArcelorMittal was de grote winnaar in de AEX met een koerssprong van 8,5 procent. Beleggers reageerden enthousiast op de verkoop van het onderdeel ArcelorMittal USA aan de Amerikaanse staalproducent Cleveland-Cliffs. De deal heeft een waarde van 1,4 miljard dollar. In combinatie met de verkoop begint ArcelorMittal ook een aandeleninkoopprogramma met een omvang van 500 miljoen dollar.

Opmars

Galapagos zette de opmars voort met een plus van 4,7 procent. De Europese Commissie heeft het middel filgotinib van de biotechnoloog goedgekeurd voor de behandeling van reumatoïde artritis. Vrijdag won het aandeel al bijna 3 procent na de toestemming om filgotinib op de Japanse markt te brengen.

Ook de financiële bedrijven Aegon, ABN AMRO en ING waren in trek, met winsten tot 6,2 procent. ASML steeg 2,2 procent, ondanks het nieuws dat Washington extra handelsbeperkingen heeft opgelegd aan de Chinese chipreus SMIC. De Nederlandse chipmachinefabrikant is voor SMIC de belangrijkste leverancier.

Basic-Fit & HSBC

In de MidKap steeg Basic-Fit 0,3 procent. De fitnessketen moet tijdelijk 148 sportscholen in Frankrijk sluiten vanwege de coronamaatregelen in dat land. Basic-Fit heeft een juridische procedure aangespannen om de clubs zo snel mogelijk te kunnen heropenen.

In Londen dikte HSBC ruim 8 procent aan. De Chinese verzekeraar Ping An Insurance Group heeft zijn belang in de Britse bank vergroot. Commerzbank klom 3,7 procent in Frankfurt. De bank heeft zijn nieuwe topman gevonden bij grote rivaal Deutsche Bank. Manfred Knof, de baas bij de retailtak van Deutsche Bank, komt begin volgend jaar aan het roer te staan bij Commerzbank.

De euro stond op 1,1675 dollar, tegen 1,1618 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 40,11 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder op 41,84 dollar per vat.

7 Posts
LS Investment
1
Perfect moment om wat goedkope short posities aan te schaffen.

AEX zal misschien nog een klein beetje stijgen, als die door de weerstandlijn breekt direct short posities verkopen. Breekt de AEX er niet door wordt het weer een leuke rit naar beneden.

Bijlage:
Erny
0
ruud11
1
Welke onzichtbare krachten vinden en zorgen dat AEX stijgt.
99 % vind toch dat beurs omlaag moet, zie wat in de wereld gebeurd....
Jemoetwat
0
Piet Particulier is er weer ingestonken vandaag. Nationaal en internationaal worden de corona teugels strakker getrokken. Het weer slaat om, het sentiment zal straks volgen en de aex richting 500 punten.
Maan Arkenbosch
0
Er zijn weer een stel gokkers ingesprongen. Deze dagjes figuren zorgen de komende dagen weer voor verlies. Goed voor de banken provisies. De grote boosdoener is de politiek met zijn Centrale Banken, welke de Monopoly gelddruk draaimolen een steeds hogere snelheid geven.Straks komt de kater als energie, wonen, zorg en de Supermarkt weer duurder worden. De door de politiek kunstmatig in stand gehouden lage werkeloosheid wordt ook met drukpersgeld gefinancierd. Hoe lang gaat dit circus nog lopen??
Knarf
0
quote:

Erny schreef op 28 september 2020 16:39:


Kennelijk zetten beleggers vandaag hun corona zorgen even aan de kant.


:).... Mooie reactie. Gaf me een grote glimlach.
frankvl
0
quote:

ruud11 schreef op 28 september 2020 16:50:


Ik zal het even voor U vertalen:
Welke onzichtbare krachten vinden en zorgen dat AEX stijgt.
99 % vindt toch dat beurs omlaag moet, zie wat in de wereld gebeurt...
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.