Deutsche Bank schrijft zwarte cijfers

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 07:38 | Reacties: 3

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. (03 dec)

9,754 +0,224 (+2,35%)

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank heeft in het derde kwartaal een winst in de boeken gezet tegen een stevig verlies een jaar eerder. De grootste bank van Duitsland profiteerde met name van kostenbesparingen door het schrappen van duizenden banen. Daarnaast werden ook goede zaken gedaan met de handel op de financiële markten door de zakenbankdivisie.

De nettowinst bedroeg 309 miljoen euro tegen een min van 832 miljoen euro een jaar terug. Dat is de derde kwartaalwinst op rij voor het financiële concern. De totale inkomsten van Deutsche Bank stegen naar meer dan 5,9 miljard euro, van bijna 5,3 miljard euro in het derde kwartaal van 2019.

Bij de zakenbankdivisie klommen de baten met 43 procent tot 2,4 miljard euro omdat door de coronacrisis er meer onrust op de effectenbeurzen was. Vooral bij de handel in obligaties en valuta's ging het voor de wind bij Deutsche Bank.

Topman Christian Sewing schreef in een toelichting dat er niet alleen opnieuw kostendiscipline was bij Deutsche Bank, maar dat ook marktaandeel werd gewonnen.

3 Posts
guus1111
0
Leuk voor de grote onderneming, maar ik hoop voor die duizenden mensen die hun baan hebben verloren dat ze een nieuwe (leukere, maar dat is wellicht het minst lastige) nieuwe baan hebben gevonden...
Marq
1
Hoe zegt 70% van de mensen op dit forum 'kopen'!? Dit is een bank die op omvallen staat. Waardeloze reputatie als het om witwassen en personeel gaat. Alleen maar aan het snijden de laatste jaren. Stop je geld aub in een bedrijf dat levensvatbaar is.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.