Weer een fors verlies voor Kardan

Gepubliceerd op 28 november 2019 21:02 | Reacties: 3

AMSTERDAM (AFN) - De Israëlische investeerder Kardan heeft in de eerste negen maanden van het jaar het verlies fors zien oplopen. Dat kwam onder meer door negatieve wisselkoerseffecten tussen de euro en de Israëlische shekel. Daarnaast drukten de inflatieschommelingen in Israël op de opbrengsten uit obligaties van het bedrijf.

Onder de streep resteerde een min van 92,7 miljoen euro, tegen een verlies van 24 miljoen euro een jaar eerder. In het derde kwartaal werd een min in de boeken gezet van 46,2 miljoen euro, tegen een verlies van 12,9 miljoen euro een jaar eerder.

Het vastgoedonderdeel van Kardan zette een winst in de boeken, maar bij Water Infrastructure sloeg de kleine winst van een jaar eerder om in een fors verlies. Dat kwam vooral door afschrijvingen en verliezen op projecten. Volgens topman Ariel Hasson blijven de resultaten van Kardan geraakt worden door negatieve wisselkoerseffecten en problemen bij projecten. Wel is hij blij met de aanhoudend positieve ontwikkelingen van het vastgoedonderdeel in China.

Dochterbedrijf Tahal realiseerde "significante verliezen", zo merkte Hasson verder op. Vanwege de financiële positie van Tahal en gesprekken over een potentiële investering is er een flinke afschrijving op het bedrijf gedaan. Kardan liet verder weten dat er de afgelopen tijd geen verdere voortgang is bereikt in onderhandelen met verschillende obligatiehouders over een aanpassing van de voorwaarden van hun leningen.

3 Posts
De Troon Jan
0
Nou heb ze nog maar hoelang met al deze verliezen houden ze dit niet meer vol zou je zeggen!
totoo
1
Red Friday..

Kardan splits het op in Kar-dan en je hebt de beloftes die maar niet komen..? "Welke dag"

Kar betekent "welke" (Slovenië)
Dan betekent "dag" (Indonesië)

Mischien tijd voor een verfrissend nieuwe naam:* Mañana :)3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.