Chipmachinemaker Mapper failliet | DeBeurs.nl

Chipmachinemaker Mapper failliet

Gepubliceerd op 28 december 2018 13:24 | Reacties: 3 | Onderwerpen: faillissement 

ASML (21 feb)

285,000 -2,700 (-0,94%)

DELFT (AFN) - Chipmachinemaker Mapper Lithography is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Het is nu aan de curator om te kijken of er nog een doorstart inzit voor het Delftse bedrijf met 240 werknemers.

Mapper ontwikkelde chipmachines die, in tegenstelling tot die van concurrenten, werken op basis van elektronenstralen. De onderneming gold als een potentiële uitdager van de Veldhovense chipmachinefabrikant ASML. Topman Peter Wennink van het beursgenoteerde ASML zei vorige week nog tegen nieuwszender BNR dat hij wel met het noodlijdende bedrijf wilde praten. Hij vond het belangrijk dat de technologie voor Nederland behouden blijft.

Of er daadwerkelijk met ASML is gepraat, is niet duidelijk. De bewindvoerder van Mapper wilde afgelopen weekend alleen kwijt dat hij met verschillende binnenlandse en buitenlandse partijen in gesprek was. De doelstelling was toen nog om een faillissement te voorkomen, maar dat blijkt niet gelukt.

De problemen bij Mapper ontstonden nadat een verwacht geldbedrag niet was binnengekomen. Onlangs verleende de rechter al uitstel van betaling aan het bedrijf. Mapper Lithography is voortgekomen uit onderzoek aan de TU Delft en werd opgericht in 2000.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
quote:

jaar2018 schreef op 28 december 2018 18:29:


ASML, doe je plicht en koop Mapper van de curator .

Het zou oerdom zijn als ze Mapper niet zouden kopen.
[verwijderd]
0
Ik denk dat ASML concurrentie heeft. Anders was het toch niet zover gekomen?
Wennink zei eerder ook 'voor Nederland behouden' of iets van die strekking, wat daar op lijkt te duiden.
FORT1944
0
Denk dat er grote buitenlandse belangstelling is maar daar hebben de huidige aandeelhouders weinig baat mee , de curator is nu de baas !
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.