Morgan Stanley verhoogt koersdoel Adyen

Gepubliceerd op 29 juni 2020 11:16 | Reacties: 11

ADYEN NV (07 aug)

1.487,500 +17,500 (+1,19%)

Morgan Stanley (07 aug)

50,350 +0,900 (+1,82%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal betalingen met creditcards en bankpassen groeide na het dieptepunt in april stevig en ook webshops boeren goed. Tegelijkertijd verwachten consumenten in de toekomst minder contant geld te gebruiken. Analisten van Morgan Stanley zien in die trends sterke groeikansen voor betalingsverwerker Adyen. Ze verhoogden daarom hun koersdoel naar 1485 euro, van 1200 euro eerder.

De marktvorsers houden vast aan hun overweight-advies. Ze noemen de waardering de grootste horde voor het aandeel, maar vergeleken met Amerikaanse software-as-a-servicebedrijven is de prijs van Adyen vergelijkbaar. Ook geven de winstmarges van het Amsterdamse bedrijf de nodige ruimte.

Adyen was maandag rond 10.55 uur de koploper in de AEX-index met een plus van 2,4 procent. De prijs van een aandeel bedroeg 1315 euro.

10 Posts
Erik9400
3
NeemDeTijd
1
Rond het jaar 2000 was het tenslotte ook duidelijk dat k/w niet meer van die tijd was, en je gewoon nieuwe waarderingsratio's moet bedenken. Dan is er niets aan de hand, en kan alles weer omhoog.
Big Loss
3
Ik denk dat Morgan Stanly een plukje Adyen heeft en er nu vanaf wil, uiteraard voor een leuke prijs.

Met een K/W van 192,18 spotgoedkoop.
Pavlov44
1
Ik zeg altijd maar zo, als mensen op P/E 100 nog instappen dan stappen ze op P/E 200 ook nog in. Dus dat feest gaat door, totdat ergens door een externe ontwikkeling de muziek wordt uitgezet. Bijvoorbeeld een Ebay, die besluiten om volgend jaar met een andere payment provider in zee te gaan, die het voor 20% minder doet. Want ja, Adyen doet helemaal niks wat anderen ook niet kunnen.
DannyD.
1
Er komt een correctie aan van minimaal 20%. Koers is zo onhoudbaar. RSI en MACD zijn op hun top. Of doen die zoals de P/E ook al niet meer mee? Lachertje dit. Keiharde short.
Studentenrekening
1
Adyen heeft een tijdelijk verdienmodel. Met crypto stablecoins kunnen transacties wereldwijd bijna gratis en direct plaatsvinden, zonder allemaal omslachtige betaalproviders ertussen die woekertarieven afromen.

Kwestie van twee a drie jaar totdat er een gebruiksvriendelijk alternatief is ontwikkeld obv blockchain.
thejaguar
0
dat zie je vaak, dat analisten achter de koers aan lopen. als de koers stijgt, zoals bij adyen, komen ze met steeds hogere koersdoelen, als de koers daalt, zoals bij unibail, komen ze met steeds lagere koersdoelen. het is niet de meest dappere beroepsgroep: als iets in de stront ligt, zullen ze niet nalaten het nog verder in de stront te drukken, als iets omhoog gaat zullen ze niet nalaten het de hemel in de prijzen. adyen is inmiddels idioot duur, maar wat idioot duur is kan nog idioter duur worden!
tilt
0
Tja, het mag zomaar.
Oppompen van bedrijven. sell side analisten!
En dan eindigt de bubble...
Wie is dan de Sjaak?
Valse beer
0
quote:

Studentenrekening schreef op 29 juni 2020 14:14:


Adyen heeft een tijdelijk verdienmodel. Met crypto stablecoins kunnen transacties wereldwijd bijna gratis en direct plaatsvinden, zonder allemaal omslachtige betaalproviders ertussen die woekertarieven afromen.

Kwestie van twee a drie jaar totdat er een gebruiksvriendelijk alternatief is ontwikkeld obv blockchain.
Klopt als een bus keiharde short
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.