Coronavrees houdt beurzen in greep

Gepubliceerd op 29 juni 2020 11:47 | Reacties: 8

AEX (18:05)

557,73 +12,44 (+2,28%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen schommelden maandag tussen winst en verlies. Beleggers bleven voorzichtig door het stijgende aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd inmiddels de 10 miljoen is gepasseerd, en de vrees voor de impact daarvan op het economische herstel. Het dodental door het longvirus bedraagt meer dan 500.000 wereldwijd.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur een fractie lager op 559,70 punten. De MidKap verloor 0,3 procent tot 739,58 punten. De beurs in Frankfurt klom 0,5 procent. Londen en Parijs wonnen 0,2 procent.

Betaalbedrijf Adyen en ABN AMRO prijkten bovenaan de AEX met winsten van ruim 2 procent. Hekkensluiter was Unilever met een verlies van 2,5 procent na een adviesverlaging door UBS. Het levensmiddelenconcern kondigde tevens aan dit jaar geen reclames meer te plaatsten op Facebook, Instagram en Twitter vanwege de gepolariseerde Amerikaanse politiek, racisme en haatdragende berichten op de sociale media in de Verenigde Staten.

Koerssprong Wirecard

Bij de kleinere bedrijven verloor Vastned 2,7 procent. Grootaandeelhouder Aat van Herk wil dat zowel het voltallige bestuur als de raad van commissarissen van het winkelvastgoedfonds vertrekt. Van Herk benadrukte in een interview met Het Financieele Dagblad dat hij de directie meermaals heeft laten weten dat in zijn ogen te veel geld verloren gaat bij het bedrijf.

In Frankfurt maakte Wirecard een koerssprong van ruim 100 procent. Het Duitse betalingsbedrijf zet zijn zakelijke activiteiten voorlopig voort. De onderneming die gebukt gaat onder een omvangrijke fraudezaak vroeg eerder al wel faillissement, maar de procedure loopt nog bij een rechtbank in München.

Bij Commerzbank duizenden banen weg

Commerzbank steeg 2,9 procent in Frankfurt. Bij de Duitse bank verdwijnen volgens persbureau Bloomberg mogelijk 7000 banen en worden zo'n vierhonderd bankfilialen gesloten. In Zürich dikte de Oostenrijkse sensormaker AMS 3,6 procent aan. Volgens mediaberichten krijgt het bedrijf groen licht van Brussel voor de overname van het Duitse verlichtingsbedrijf Osram (plus 0,4 procent).

In Parijs klom Airbus 1,5 procent. De Europese vliegtuigmaker verlaagt de productie en de leveringen met 40 procent en schrapt de komende twee jaar duizenden banen vanwege de luchtvaartcrisis door het coronavirus.

De euro was 1,1252 dollar waard tegen 1,1207 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper 38,12 dollar. Brentolie zakte 1,1 procent in prijs tot 40,57 dollar.

10 Posts
Studentenrekening
0
Wat is er nog meer te vrezen. De tweede golf met nieuwe records is al lang een feit in de VS...
Rowi62
1
AFN personeels instructie: Beurs omhoog -> "Hoop op einde corona doet beurs stijgen "; Beurs omlaag : "Coronavrees doet koersen dalen" ; Beurs stabiel: "Coronavrees houdt beurs in greep".
Jopie1962
2
quote:

Rowi62 schreef op 29 juni 2020 12:12:


AFN personeels instructie: Beurs omhoog -> "Hoop op einde corona doet beurs stijgen "; Beurs omlaag : "Coronavrees doet koersen dalen" ; Beurs stabiel: "Coronavrees houdt beurs in greep".


Na 7 keer het woord "Coronavrees" vervangen door "Handelsoorlog".
Megacrash in aantocht?
2
Democraten willen dat mondkapjes overal in Amerika verplicht worden.

Daar zijn ze niet snel mee.
Andy5
0
Ze gaan de bars weer sluiten... Kun je voorstellen in Nederland direct na de lockdown met z'n allen de kroeg in en de discotheek?! Dat weet toch iedereen dates corona suïcide.. Hoe ignorant kun je zijn? Voorlopig alle ruimtes met muren en plafonds en veel mensen mijden tot er een oplossing is.
TraderInWaves
0
Ik begrijp het ook niet.
Hier is alles weer "normaal".Ik hoorde dat in Hoek van Holland iedereen gezellig hutje mutje bij elkaar lag. Mijn gevoel zegt dat als we zo doorgaan....we in sept/okt een serieuze heftige Knock Out gaan beleven. De meesten schijnen vergeten te zijn dat toen het virus in ons land ronddwaalde...het tegen einde winterseizoen en begin lente was.

Je hoeft geen dokter te zijn om te begrijpen dat dit een voorproefje was. Plus het feit dat de beurs ging stijgen met de gedachte dat er binnen enkele maanden een vaccin op de markt zou komen. De stijging werd niet aleen bepaald door de FED.

Tja...we zullen zien. Tijd zal het leren.
Hoe dan ook.... het zijn hele interessante tijden voor de volatiele beleggers :)
het zwaard
0
Van de babyboomers generatie wisten we al dat je er niet veel discipline van kon verwachten, maar bij de huidige is ze helemaal zoek. Het zou dan ook al een mirakel zijn, indien we van 'n tweede virus golf gevrijwaard zouden blijven. Tel hier dan nog bij dat er nog duizenden van geen vaccin willen weten, en je weet wat er ons te wachten staat. Amerika wijst ons de weg van hoe het niet moet. Uiteindelijk is er nog weinig verschil onder de mensen in de Westerse wereld. De Aziaten hebben de les dan waarschijnlijk beter begrepen. Zij zullen dan ook op de L/T als overwinnaars uit de bus komen. Tot spijt wie het ...... .
Rowi62
0
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.