'Fugro minder hard geraakt dan verwacht'

Gepubliceerd op 29 juli 2020 09:24 | Reacties: 4

Fugro (14:57)

3,328 +0,028 (+0,85%)

AMSTERDAM (AFN) - Hoewel Fugro stevige tegenwind ondervond van de coronacrisis en de daardoor ontstane lage olieprijzen, was de tik voor de bodemonderzoeker niet zo erg als verwacht. Dat schrijven analisten van KBC Securities, die vrezen dat de verkoop van het onderdeel Seabed Solutions moeilijk wordt.

De blijvende opdrachten uit windparken zorgden ervoor dat de klap bij de Marine-tak niet zo erg werd als de marktvorsers gevreesd hadden. De winstmarge was ook beter dan verwacht. KBC heeft vanwege een wisseling van analisten even geen advies en koersdoel voor Fugro. Die worden zo snel mogelijk weer bepaald.

Analisten van ING zijn blij verrast door het positieve bedrijfsresultaat (ebit) van Fugro, wat voornamelijk gerealiseerd werd door kostenbesparingen en veel vraag vanuit de windenergiesector. Die kostenbesparingen blijven volgens de marktvorsers ook de komende kwartalen opleveren en dus kan er een hoger bedrijfsresultaat uit de bus rollen voor heel dit jaar in vergelijking met de eigen verwachtingen.

Orderboek

Het orderboek blijft vrijwel onveranderd. Dat is volgens ING opmerkelijk gezien de neergang bij olie en gas. Bovendien spreekt Fugro een concrete verwachting uit voor een positieve vrije kasstroom in heel 2020. Alles bij elkaar denken de analisten dat de markt positief gaat reageren. ING heeft zelf een hold-advies met een koersdoel van 4 euro voor de bodemonderzoeker.

Het aandeel Fugro stond woensdag rond 09.45 uur 8,2 procent hoger op 3,62 euro en was de sterkste stijger in de MidKap.

5 Posts
Inhoudelijk
0
Die komen met een koersdoel van 3.61 en een Sell. Of een koersdoel van 3.25 met een Hold. Logica ontbreekt vaak bij ze. Of deze nieuwe moeten wel beter zijn.
M M
0
bp5ah
0
KBC heeft vanwege een wisseling van analisten even geen advies en koersdoel voor Fugro. Die worden zo snel mogelijk weer bepaald.

Ze wisselen de analisten, je kan ze ook inruilen ;) ...
Wittman
0
quote:

M M schreef op 29 juli 2020 09:45:


was dat niet die club die ineens Fugro 3 maal lager waardeerde, uit het niets.

Zeker en vast. :-)
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.