Computerbeveiliger McAfee gaat opnieuw naar de beurs

Gepubliceerd op 29 september 2020 09:24 | Reacties: 2

NEW YORK (AFN) - Computerbeveiligingsbedrijf McAfee maakt zich op voor een nieuwe beursgang. De onderneming heeft documenten ingediend voor een notering op de Amerikaanse beurs Nasdaq. Het voegt zich daarmee tot een keur aan bedrijven die de afgelopen tijd de sprong naar de aandelenmarkten maakten.

Het in het San Jose, Californië gevestigde McAfee biedt voor 100 miljoen dollar aan aandelen aan, zo valt op te maken uit het prospectus. Maar mogelijk verandert die omvang nog.

McAfee werd in 1987 opgericht door naamgever John McAfee. Voorheen richtte het bedrijf zich op beveiligingssoftware voor pc's en servers. De laatste jaren richt het zich ook op de cloud, geholpen ook door de nodige overnames.

Chipfabrikant Intel kocht McAfee in 2011 voor bijna 8 miljard dollar en haalde de onderneming daarmee van de beurs. Maar de aankoop bleek een sof, en in 2016 werd een meerderheidsbelang verkocht aan de private investeerder TPG. Ook investeerder Thomas Bravo heeft momenteel een belang in het bedrijf.

McAfee behaalde tot eind juni een winst van 31 miljoen dollar op een omzet van 1,4 miljard dollar. Dat was in de vergelijkbare periode een jaar eerder een verlies van 146 miljoen dollar op bijna 1,3 miljard dollar aan opbrengsten.

3 Posts
SuTrade
0
Jopie1962
0
Security is uiteraard een hot item in internet-land, maar zitten we nog wel te wachten op nóg een speler?
SuTrade
0
quote:

Jopie1962 schreef op 29 september 2020 09:35:


Security is uiteraard een hot item in internet-land, maar zitten we nog wel te wachten op nóg een speler?

Klopt... genoegen concurrenten, als ICTer snap ik het, Maar als je kijk hoeveel bedrijven al dit jaar (IPO) naar de beurs zijn gegaan... WOW ! Snow, JFrog, Unity Software, Sumo Logic...... ga maar door.... Er is veel money uitgedeeld in USA.... door mijn mattie Powel en Trump advies...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.