'Resultaten Shell zijn sterk'

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 10:06 | Reacties: 18

Royal Dutch Shell A (15:00)

14,788 +0,402 (+2,79%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten van olie- en gasbedrijf Shell in het derde kwartaal waren sterk. Dat zeggen analisten.

ING geeft aan dat de cijfers ruim boven de consensus uitkomen, terwijl het dividend wordt verhoogd. Shell zegt het dividend nog verder te willen opkrikken en denkt aan aandeleninkoopprogramma's, terwijl de schuld moet worden verlaagd. Het advies bij ING staat op hold, met een koersdoel van 16,50 euro.

RBC Capital (outperform) zegt dat vooral de vrije kasstroom hoger uitviel dan verwacht en wijst eveneens op de plannen om de schuld te verlagen, met ook een verhoging van het dividend. RBC denkt dat mogelijk ergens medio 2021 Shell kan gaan overgaan tot de inkoop van eigen aandelen.

Het aandeel Shell noteerde donderdag omstreeks 09.50 uur een plus van 2,8 procent op 10,34 euro.

32 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Nuchtere Kijk Op
0
Sterke resultaten las ik? Maar zie weer de olie prijs. >

WTI^ 36,55 -2,60%
Brent^ 38,28 -1,86%
Wintermans
0
Zeer sterke resultaten op basis van de extreem lage LNG prijzen voor contracten in het afgelopen kwartaal (JKM futures van een half jaar geleden lagen op ca. 2 á 2.5 USD per mmbtu, en TTF op 5,5)

Met de huidige LNG prijzen (6,5 USD mmbtu, het hoogst van de afgelopen twee jaar en TTF op 14,5) kan er komend kwartaal zo maar 2-3 miljard winst van gas alleen bijkomen!
De Pakketbezorger
2
Als iemand mij een rendement van 60% kan voorschotelen (koerswinst) dan lijkt mij dit een no-brainer. Voor ING blijkbaar niet want ze twijfelen nog gezien hun hold advies.
Rowi62
1
Als ze nog marge maken op de (gedaalde) verkoop en de winning en raffinage niet te duur is kun je gewoon winst maken.
Stier de Beer
2
quote:

De moeder van Juul schreef op 29 oktober 2020 10:27:


Wat een prachtcijfers! Ik adviseer iedereen om dit aandeel te kopen!


WC-eend?
barondehuile
1
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 29 oktober 2020 10:13:


Sterke resultaten las ik? Maar zie weer de olie prijs. >

WTI^ 36,55 -2,60%
Brent^ 38,28 -1,86%


Dagelijks kijken naar de olie prijzen is weliswaar belangrijk, maar wordt veelal gedreven door sentiment. De trend is belangrijker en die geeft een wat stabieler beeld. Bovendien is de vraag/aanbod nog in onbalans en de minste wijziging van de olievoorraden activeren het sentiment. Gewoon geduld dus; want zodra de vraag het aanbod overstijgt of er dichter bij komt kan de prijs verder omhoog. Voor Shell is de spotprijs van gas ook belangrijk of wellicht belangrijker. Dus kijk ook eens naar de gasprijs, daar zie je wat anders op de langere termijn grafiek. Gas wordt steeds meer onafhankelijk van olie, dat begint iedereen nu te beseffen. Bovendien moet gas vloeibaar gemaakt worden voor transport en juist daar zit een potentiele winst voor een gasbedrijf zoals Shell, omdat men veel LNG capaciteit heeft en bovendien de grootste LNG transport middelen (schepen). Olie zal verder afnemen en gas blijft groeien tot ver na 2050, zodra de wereld afscheid heeft genomen van vieze kolencentrales. De enige echte concurrent voor gas is kern energie, maar vooralsnog is daar niemand in geïnteresseerd. Alternatieve energie kan niet anders dan afvlakken, gezien de fysieke mogelijkheden en benodigde grondstoffen. Bovendien is alternatieve energie meer een concurrent voor olie dan voor gas. Er zijn ook heel wat kolencentrales die aan het eind van hun leven zijn. Dus RDS vraagt om een aantal jaren geduld, maar koersen ver boven de 30 komen echt weer terug.
8ball
3
het advies van ING staat op Hold met koersdoel 16,50. Dat is 60% boven de huidige koers, dat is dan toch een screaming Buy, welke doorgesnoven overbetaalde analist maakt die onbegrijpelijk adviezen
ruud11
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 29 oktober 2020 10:13:


Sterke resultaten las ik? Maar zie weer de olie prijs. >

WTI^ 36,55 -2,60%
Brent^ 38,28 -1,86%


juist, iedereen wilde vanochtend mee in de tein stappen.
fear of lost.
straks knallen we flink omlaag.
tussen 524,0 en 526,0 bereikt aex of sluit erop...
Quest
0
je vraagt je af of het dus nodig is om zoveel mensen op straat te zetten. En dan vervolgens dividend uit te keren. Dit concern is groot genoeg om een tijdelijk verlies op te vangen zonder offers van anderen te vragen..
chiel
2
quote:

ruud11 schreef op 29 oktober 2020 10:53:


[...]

juist, iedereen wilde vanochtend mee in de tein stappen.
fear of lost.
straks knallen we flink omlaag.
tussen 524,0 en 526,0 bereikt aex of sluit erop...
”Fear of lost”? Ik denk dat je Fear Of Missing Out bedoelt? “Schudt langzaam het hoofd”.....
DWB Happy
1
quote:

Quest schreef op 29 oktober 2020 10:56:


je vraagt je af of het dus nodig is om zoveel mensen op straat te zetten. En dan vervolgens dividend uit te keren. Dit concern is groot genoeg om een tijdelijk verlies op te vangen zonder offers van anderen te vragen..Je kunt deze vraag beter stellen op het FNV of SP forum....

Ik geloof niet dat er hier beleggers zitten te wachten op een nog lager dividend!
Brogembank
1
quote:

8ball schreef op 29 oktober 2020 10:46:


het advies van ING staat op Hold met koersdoel 16,50. Dat is 60% boven de huidige koers, dat is dan toch een screaming Buy, welke doorgesnoven overbetaalde analist maakt die onbegrijpelijk adviezen


Even snel op een bierviltje. Shell heeft 7.8 miljard aandelen uitstaan (per eind 2019, maar zal (bijna) niet veranderd zijn -ik weet niet tot wanneer zij het aandelen inkoopprogramma hebben volgehouden). Ze hebben dit kwartaal pakweg 10 cent per aandeel verdiend, dus aan het dividend alleen al zijn ze meer kwijt.
Er lijkt een bodem te zijn en olieprijzen zijn wat gestabiliseerd... maar een screaming buy zou ik het nog niet noemen.

Long Shell.
Ritageld
0
Met olieprijs bedoelt men hier op het forum de koers van de futures. Hebben die niet een heel eigen dynamiek? Als je 10x zoveel futures olie hebt als fysieke olie, wat betekent dat dan nog? De futures in olie zouden moeten worden verboden. Maar daarvoor zijn de overheden te laf.
france
0
Helemaal geen fantastische cijfers, dit was verwacht, de cijfers zijn net zo spectaculair als de dividendverhoging...... Van 16 CT naar 16,65 CT.
Is dit een grap of zo? Ik denk het wel.
Ivo Fl
0
Laat de die-hard Shell believer (lees; oude economie) even hun geluks momentje hebben voor een paar uur. Daarna gaan we weer over tot de orde v/d dag --> WTI -4,14, Brent; -3,5 %....shell volgt
ruud11
0
och de shell shorters komen in actie straks..
er is een excuus, de olieprijs onverwacht meer gekeldeld dan dat er was verwacht....
ruud11
0
quote:

chiel schreef op 29 oktober 2020 10:59:


[...]”Fear of lost”? Ik denk dat je Fear Of Missing Out bedoelt? “Schudt langzaam het hoofd”.....


Zie je wat er gebeurd.
Richting 524 - 526 0 , zoals ik schreef
32 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.