'Grote uitdaging Shell bij aandeleninkoopprogramma'

Gepubliceerd op 30 januari 2020 09:45 | Reacties: 2

Royal Dutch Shell A (10:00)

15,808 -0,490 (-3,01%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het zal zeer uitdagend worden voor Shell om voor het einde van dit jaar zijn aandeleninkoopprogramma van 25 miljard dollar af te ronden. Dat verklaarde Redburn naar aanleiding van de cijfers van het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern.

Shell had al gewaarschuwd dat het inkoopprogramma vertraging zou kunnen oplopen vanwege uitdagende marktomstandigheden. Het bedrijf kondigde aan een nieuwe tranche van maximaal 1 miljard dollar te gaan inkopen tot eind april. Dat was 2,75 miljard dollar bij de voorgaande tranche. RBC zei dat het verstandig is dat Shell het inkooptempo vertraagt en dat deze vertraging al grotendeels was verwerkt in de koers van Shell. RBC heeft een sector perform-advies voor Shell.

ING zei dat het teleurstellend is dat Shell zijn aandeleninkoop afzwakt en dat de oorspronkelijke doelstelling om het programma eind dit jaar af te ronden waarschijnlijk niet gehaald zal worden. De bank dat het totale inkoopbedrag eind dit jaar zal uitkomen op 19 miljard dollar. Volgens ING geeft Shell nu voorrang aan schuldafbouw in plaats van de inkoop van aandelen. Het advies is hold en het koersdoel is 30 euro.

Solide positionering

Volgens kredietbeoordelaar Moody's blijft Shell op dit moment solide gepositioneerd en staat de Aa2-rating van het bedrijf niet direct onder druk. Aa2 is op dit vlak de op twee na hoogste rating bij Moody's. De firma gaat er vanuit dat Shell het tempo van zijn aandeleninkoopprogramma zal vertragen als de economische omstandigheden verslechteren.

Het aandeel Shell noteerde donderdag omstreeks 14.00 uur een min van 3,1 procent op 24,48 euro. Daarmee was Shell de grootste verliezer in de AEX-index.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
knax63
0
Later inkopen voor lagere koers is toch prima op termijn voor aandeelhouders van de toekomst.
3.5 in de min vandaag.

Hoeveel is 25 miljard op totaal?
Animah
2
quote:

knax63 schreef op 30 januari 2020 10:56:


Later inkopen voor lagere koers is toch prima op termijn voor aandeelhouders van de toekomst.
3.5 in de min vandaag.

Hoeveel is 25 miljard op totaal?


Huidige beurswaarde = 191,03 mld.
Dus 25Mld == 13,09%

Lijkt me prima streven :)
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.