BAM treft schikking met stad Keulen om metroflater in 2009

Gepubliceerd op 30 juni 2020 07:49 | Reacties: 4

BAM (17:35)

1,072 -0,009 (-0,83%)

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM is tot een schikking gekomen met de stad Keulen vanwege de vele problemen rond de aanleg van een metrolijn in de Duitse stad in maart 2009. Tijdens de aanleg van het Noord/Zuid-metroproject zorgden de werkzaamheden onder meer voor de instorting van het Historisch Stadsarchief. Ook delen van naastgelegen gebouwen raakten beschadigd. Twee mensen kwamen bij het ongeluk om het leven.

Alle partijen die aan de metrolijn werkten betalen nu een bedrag van 200 miljoen euro, waarmee de zaak is afgedaan. Een aanzienlijk deel van de schikking wordt gedekt door verzekeringsuitkeringen. Vanwege de regeling zal BAM dit jaar een bedrag van 40 miljoen euro als buitengewone last in de jaarrekening zetten.

BAM’s werkmaatschappij Wayss & Freytag Ingenieurbau was voor een derde deel partner in de bouwcombinatie die dit project uitvoert. Dat het nu tot een vergelijk is gekomen noemt BAM in het belang van alle partijen, waaronder de aandeelhouders.

5 Posts
Paul415
1
Ja hoor, we hebben weer eens een buitengewone last, dit keer betreft het 40 miljoen. Zo is er iedere keer wat. Stort het eigen gemaakte plafond van een parkeergarage niet in dan stort het plafond van andere gebouwen in omdat men niet door heeft dat een metro onder de gebouwen door moet rijden en niet dwars er door heen! Dit was nog uit 2009, nu leven we 2020 en nog bakken ze er niets van.
Dit door een stelletje losers geleid bedrijf heeft een buitengewone gave om maximaal ieder jaar quitte te draaien. Winst is een vies wordt voor deze Beun de Haas
Inhoudelijk
0
Bijna alles waar een schop in de grond moet gaan is aanploeteren, en BAM in het bijzonder. Dan wordt er geroepen dat .... een nieuwe technologie .....Tesla exceptioneel duur is, maar uiteindelijk ben je duur uit met een 'goedkoop'aandeel dat de schep in de grond nog zet ( oude technologie ). Ook zeer nodig, maar niet als belegging meer.
GJF1959
0
Eigenlijk vind ik dit behoorlijk onbeschoft van BAM. Wederom geen reservering getroffen op moment dat er sprake is van een te verwachten verliespost op het moment dat het economisch en fiscaal wenselijk is. Hiermee zijn beleggers wederom bedrogen. Tjonge jonge wat baal ik van dit aandeel en de bestuurders en de RvC.
ABCtje
0
Het opnemen van een reservering in de jaarrekening kan ook gezien worden als het bekennen van schuld.
GJF1959
0
quote:

ABCtje schreef op 30 juni 2020 09:42:


Het opnemen van een reservering in de jaarrekening kan ook gezien worden als het bekennen van schuld.

Dit is wat vaker gedacht wordt om het niet te doen. Maar is hier natuurlijk flauwe kul. Bovendien had niet de 40 miljoen opgenomen hoeven te worden, maar een opportunistisch percentage. Waardoor beleggers geïnformeerd worden . Besef wel dat al jarenlang bij het bedrijf bekent was dat dit zware ongeval ( veel) geld zou kosten. Het is alles behalve fraai wat ze wederom (niet) gedaan hebben. Het is inmiddels aan te duiden als "bestendig gedrag" , het is bedrijfscultuur geworden. Ik ga er niet meer vanuit dat dit het laatste debacle is ( die al wel bekent is bij de directie.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.