'Top ABN AMRO verhoord in onderzoek'

Gepubliceerd op 30 juli 2020 06:52 | Reacties: 5 | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO BANK N.V. (18 sep)

7,478 -0,318 (-4,08%)

AMSTERDAM (AFN) - De voltallige raad van bestuur van ABN AMRO is afgelopen maanden door de FIOD verhoord in het lopende witwasonderzoek. Tijdens de verhoren werden de bestuurders niet bepaald met fluwelen handschoenen aangepakt.

De bij de verhoren aanwezige aanklagers dreigden de topbankiers persoonlijk te dagvaarden en voor de rechter te slepen als zij in de ogen van het Openbaar Ministerie (OM) niet voldoende zouden meewerken aan het witwasonderzoek bij ABN AMRO, zo melden ingewijden aan De Telegraaf. Het verhoren van de individuele bestuurders door rechercheurs van de fiscale opsporingsdienst (FIOD) vond in de afgelopen maanden plaats. Wegens de coronacrisis werden zij ondervraagd per videoverbinding.

De sfeer tijdens de verhoren is grimmig, zo melden directbetrokkenen. De bestuurders zou zwaar de duimschroeven zijn aangedraaid om verwijtbare feiten te erkennen. Daarnaast worden de bankiers onder druk gezet om hun wettelijk verankerde zwijgrecht, als vertegenwoordigers van de verdachte bank, tijdens de verhoren op te geven. Ook het verschoningsrecht, bedoeld om vertrouwelijke correspondentie tussen de bank en haar advocaten te beschermen, kwam tijdens de verhoren onder vuur te liggen.

5 Posts
Lepre Chaun
1
Ze hadden beters Zalm (VVD) kunnen verhoren .

Van de tienduizenden witwasmeldingen
van banken per jaar leiden maar weinig
meldingen tot strafzaken.Het OM zegt
dat enkele tientallen meldingen een
zaak opleveren.


Wat een Koerswaarde dit Drama en blunderij van FIU de belegger gekost heeft .
twintrader
1
En?! Hebben ze Zalm ook ondervraagd!?

Oh wacht,... die zal natuurlijk van alle kanten beschermd worden. De politiek is machtig in nederland!

drooglegging
0
Insiders schatten de aanstaande boete op 400 miljoen euro die in Q4-2020 gepresenteerd gaat worden, loopt dit via de stroppenpot? is er al gereserveerd? hoe gaan ze dit financieel weergeven?
Blooming
0
Als ze de TOP zo hard moeten aanpakken, hebben ze misschien niet voldoende concreet bewijs en hopen ze op bekentenissen?
BDP54
0
Toen bleek dat de bestuurders van ING vrijuit gingen kwam het OM zwaar onder vuur te liggen. Misschien probeert het OM dat deze keer te voorkomen? Ten rechte of ten onrechte.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.