Brouwer AB InBev hard geraakt door sluiting horeca

Gepubliceerd op 30 juli 2020 08:00 | Reacties: 4 | Onderwerpen: levensmiddelen 

AB InBev (13:46)

48,320 -0,190 (-0,39%)

Heineken (13:47)

80,660 -0,500 (-0,62%)

BRUSSEL (AFN) - AB InBev heeft een zware tijd achter de rug door het coronavirus. 's Werelds grootste brouwer verkocht in het tweede kwartaal een stuk minder bier als gevolg van de crisis, onder andere door de sluiting van de horeca in veel landen. Doorgaans zijn kroegen, hotels en restaurants goed voor een derde van de omzet van de brouwer.

AB InBev, die onder andere de merken Hertog Jan, Leffe, Jupiler en Corona onder zich heeft, zag de biervolumes in de afgelopen periode met 17 procent dalen op jaarbasis. Vooral in april (-32,4 procent) en in mei (-21,4 procent) behaalde de brouwer mindere prestaties. In juni stegen de volumes weer licht met 0,7 procent. De totale omzet daalde met bijna 18 procent tot 10,3 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat zakte met 34 procent tot 3,4 miljard dollar.

De brouwer noteerde daarnaast een waardevermindering van 2,5 miljard dollar als gevolg van risico's van de coronacrisis in Afrika. Die vermindering werd gedeeltelijk gecompenseerd door de opbrengst van de verkoop van de Australische activiteiten voor een bedrag van 1,9 miljard dollar.

AB InBev zegt belangrijke maatregelen te hebben getroffen om te blijven kunnen investeren in de merken en een sterk herstel voor te bereiden. Toch is de brouwer nog voorzichtig in het optimisme, aangezien er opnieuw restricties van de horeca te zien zijn in bepaalde markten. Ook werd in Zuid-Afrika een tweede verbod op de verkoop van alcohol ingevoerd, wat een impact zal hebben op de resultaten in het derde kwartaal, aldus de brouwer.

6 Posts
het zwaard
0
EN hoe zit het met de thuis verkoop, toen de kroegen dicht waren; ik zag mensen met kratten vol met bier in hun winkelwachtje rond lopen in de supermarkten. Of is dit nu ook gestopt op het verbod van BBQ met meerdere personen. M.a.w. de mensen drinken geen bier meer. Zal de wijnverkoop dan weer stijgen, of drinken we nu met z'n allen water?
Jopie1962
0
quote:

het zwaard schreef op 30 juli 2020 08:28:


...; ik zag mensen met kratten vol met bier in hun winkelwachtje rond lopen in de supermarkten. ...Die kratten zijn niet afgerekend. Die mensen waren onherkenbaar door het mondkapje !!
JBL_0123
0
quote:

het zwaard schreef op 30 juli 2020 08:28:


EN hoe zit het met de thuis verkoop, toen de kroegen dicht waren; ik zag mensen met kratten vol met bier in hun winkelwachtje rond lopen in de supermarkten. Of is dit nu ook gestopt op het verbod van BBQ met meerdere personen. M.a.w. de mensen drinken geen bier meer. Zal de wijnverkoop dan weer stijgen, of drinken we nu met z'n allen water?Ik drink thuis al eens een biertje maar geen 25 pinten op een dag zoals ik op Rock Werchter zou hebben gedaan. Vermenigvuldig dat met alle events die deze zomer geannuleerd zijn. Dat zijn best wat pilsjes. Vrouw en kinderen zouden me buitengooien mocht ik dit thuis beginnen drinken.
Cph-cinq
0
In Antwerpen voelt de horeca opnieuw wat het is om geen omzet meer te hebben of toch bijna niets. Brussel zal volgen en dan Het complete land in avondklok.waarschijnlijk .Er lopen alleen nog katten rond in Antwerpen. En die drinken geen bier.

het zwaard
0
JBL_0123. Ik denk dat de 25 pinten die jij en sommige anderen op festivals weinig og geen verschil zullen uitmaken voor AB InBev. Verder denk ik dat jij 'n zéér wijze vrouw hebt.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.