Krimp economie VS iets minder groot dan gedacht

Gepubliceerd op 30 september 2020 14:48 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

WASHINGTON (AFN) - De economie van de Verenigde Staten is in het tweede kwartaal iets minder hard gekrompen dan eerder gedacht. Dat meldde de Amerikaanse overheid op basis van een derde raming. De neergang wordt nu geschat op 31,4 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van een min van 31,7 procent. Het gaat wel nog altijd om de sterkste daling van het bruto binnenlands product (bbp) van 's werelds grootste economie sinds de metingen begonnen.

De economische groei- of krimpcijfers worden in de VS bekendgemaakt op basis van een zogeheten geannualiseerde berekening. Daarbij wordt de kwartaalprestatie denkbeeldig doorgetrokken over een heel jaar. Economen rekenden voor deze raming in doorsnee op een neergang van het bbp van 31,7 procent, gelijk aan de vorige raming.

3 Posts
bergen333
0
Die extrapolatie naar een heel jaar slaat nergens op. De werkelijke krimp van het bbp is 'slechts' 8 procent.
Jopieklaploper
0
Dit jaar als het zo doorgaat in de VS kunnen we nog een heel mooie economische groei verwachten aangezien alle indicatoren van de economie al sinds mei gigantische stijgingen laten zien. Dit ondanks het feit dat de grootste delen van het land nooit uit lockdown zijn geweest.

Dit is uiteraard allemaal volkomen normaal
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.