Gedaalde prijzen trekken resultaten AMG omlaag

Gepubliceerd op 30 oktober 2019 18:59 | Reacties: 11

AMG (18 sep)

17,555 -0,235 (-1,32%)

AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) had in het derde kwartaal veel last van de gedaalde metaalprijzen. De opbrengsten zakten flink terug en er ging net als in het voorgaande kwartaal een nettoverlies in de boeken. Volgens topman Heinz Schimmelbusch is sprake van een nog niet eerder vertoonde prijsval van voor het bedrijf belangrijke materialen.

AMG zette in totaal 269,9 miljoen dollar om. Dat is 18 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging met 59 procent omlaag naar 24,4 miljoen dollar. Onder de streep was sprake van een tekort van 17,8 miljoen dollar, waar een jaar terug nog een winst van 29,9 miljoen dollar werd gemeld.

AMG handhaaft wel zijn winstverwachting voor 2019. Deze had de onderneming bij de presentatie van de halfjaarcijfers in juli al bijgesteld. AMG rekent voor het hele jaar op een bedrijfsresultaat (ebitda) van 120 miljoen dollar.

"We blijven ons concentreren op de dingen die we kunnen controleren", zo voegt het bedrijf hieraan toe. AMG is naar eigen wel zeer tevreden over strategische initiatieven die bedoeld zijn om waardecreatie op de lange termijn te stimuleren. Uitgaande van aanhoudende zwakke marktomstandigheden, is het doel voor 2020 het verbeteren van de winstgevendheid ten opzichte van 2019.

AMG meldt verder een aandeleninkoopprogramma te hebben afgerond, waardoor dit jaar in totaal 89,9 miljoen dollar naar de aandeelhouders is teruggevloeid.

12 Posts
W-0803
0
"AMG meldt verder een aandeleninkoopprogramma te hebben afgerond, waardoor dit jaar in totaal 89,9 miljoen dollar naar de aandeelhouders is teruggevloeid."

Hahahaha.
Erny
0
quote:

Patience schreef op 30 oktober 2019 19:30:


Niet best voor morgen.

Behalve voor de shorters dan , die zijn echt niet gek.
hovenier
1
Bedrijfsresultaat beter dan verwacht. Blijkt 24,4 miljoen euro.
De verwachting van analisten van ING voorafgaande aan deze kwartaalcijfers, was 21,7 miljoen euro.
Hadden daarbij een koersdoel van 35 euro.
Dus resultaat valt mee. Was slechter verwacht!
Sander1234
0
Precies, mooi koop moment. Zal daarna nog door-etteren dus pas op met een te hoge stop loss. Ik pak hem zelf rond TL 15, rustig bijkopen komende dagen. En uiteraard meegaan in een short naar beneden
Clowns n Animals
0
Heinz moet morgen ochtend met een godnondeju goed verhaal komen over zijn voorraad-speculatie-debacle als hij het shortpercentage niet naar 50% wil laten stijgen. Er is al voor 70 miljoen, nog steeds oplopend, afgeschreven op de voorraad. Dat is 10% van de huiden marktwaarde van AMG. Als die gast een beetje zelfrespect heeft stapt die lekker open gaat hij z'n geld tellen in de zon op een eiland.

Heinz Schimmelbusch, de man achter de ondergang van het Duitse concern Metallgesellschaft. In 1993 verloor het bedrijf meer dan 1,4 miljard dollar met het speculeren op de olietermijnmarkt.
tinybolus
0
quote:

Gerard M. schreef op 30 oktober 2019 21:07:


Handhaving ebitda 120 miljoen.

Geen verrassingen.


Lijkt me toch wel, netto verlies. Bovendien begint de BOD zo langzamerhand een vertrouwensdingetje te krijgen vwb verwachtingen / outlook.

Maar nogmaals, koopknop in de gaten houden. Ik stap verder in onder de 20.
Just lucky
0
Voor aandelen geldt: timing is everything. Op dit niveau of wat lager kopen en over een jaar of 4 op 60 euro eruit. Maar zoals altijd zijn er ook figuren die op het dieptepunt van de markt de handoek in de ring werpen.
Patience
0
Ik hou het lekker bij mijn vertrouwelijke aandelen asmi asml en als 5g gaat draaien dan kan Besi goed van profiteren en voor de auto industrie de elektrische autos op volle tourre draait zal Infineon technologies AG zeker ook een parel worden.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.