Pharming koopt commerciële rechten Ruconest terug

Gepubliceerd op 30 december 2019 07:25 | Reacties: 5 | Onderwerpen: biotechnologie 

Pharming (07 aug)

1,049 +0,053 (+5,32%)

LEIDEN (AFN) - Pharming neemt alle aan het Zweedse Orphan Biovitrum (Sobi) gelicentieerde markten voor zijn medicijn Ruconest terug. De biotechnoloog betaalt daarvoor 7,5 miljoen euro in twee tranches. De transactie draagt direct bij aan de winstgevendheid.

De licentie met Sobi wordt per 1 januari stopgezet in alle betreffende 36 landen, waaronder de resterende EU-markten. Ruconest was in deze regio sinds 2010 gelicentieerd voor in totaal 60 verschillende landen en werd in een aantal daarvan voor het eerst op de markt gebracht. De commerciële rechten van 24 van de 60 landen werden in voorgaande jaren aan Pharming teruggegeven.

In december 2016 kocht Pharming al de commerciële rechten in Noord-Amerika terug van licentiehouder Valeant Pharmaceuticals. Sindsdien wist Pharming de Amerikaanse omzet aanzienlijk te verhogen. Hoewel niet van dezelfde omvang als in de VS, mag een omzetgroei in de additionele 36 landen worden verwacht.

Pharming heeft nu de commerciële rechten op zijn product voor de behandeling van erfelijk angio-oedeem in alle landen, behalve een aantal in Latijns-Amerika en in Israël en Zuid-Korea.

8 Posts
Mijn Vriend
0
Heel Goed Nieuws! Agenten hebben vaak een hele andere insteek dan producenten, en zeker wanneer zo'n agent meerdere agentschappen heeft (voor een zelfde markt). En dit maakt een overname ook makkelijker.
k2es
1
Blijft natuurlijk wel een product voor een slechts klein indicatiegebied. Zolang ze niet meer producten voor grotere indicatiegebieden hebben, zie ik Pharming niet groeien. Op dit moment hebben ze slechts 1 product dat verkoopt.
alias1
2
quote:

Cesaro schreef op 30 december 2019 11:39:Azijnpisser!


Waarom "Azijnpisser" als lt belegger in Pharming raad ik u aan eerst de onderbouwde reactie eens goed door te lezen alvorens te roeptoeteren. Pharming is (nog) geen Galapagos en gelukkig ook geen Kiades Pharma! M.a.w zie alles in perspectief. Voor 2020 wens ik iedereen veel koerswinst met dit aandeel toe.
linsen
0
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.