'Investeerder Brookfield overweegt bod KPN'

Door AFN op 31 januari 2019 13:08 | Views: 9.913

'Investeerder Brookfield overweegt bod KPN'

DEN HAAG (AFN) - De Canadese investeerder Brookfield overweegt een bod uit te brengen op telecomconcern KPN. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Brookfield zou al gesprekken hebben gevoerd met Nederlandse pensioenbeleggers APG en PGGM over een mogelijk gezamenlijk bod, maar knopen zijn nog niet doorgehakt.

De Canadezen hebben KPN nog niet benaderd. Een woordvoerster van KPN weigert commentaar te geven op de ,,geruchten in de markt''. Ook de andere genoemde partijen willen niet reageren. Er wordt de laatste jaren vaker gespeculeerd op een verdere consolidatie in de telecomsector. In Nederland heeft KPN te maken met toenemende concurrentie van VodafoneZiggo en het nieuwe fusiebedrijf T-Mobile/Tele2. Beide rivalen zijn al het product van een krachtenbundeling tussen meerdere partijen.

Brookfield staat te boek als een grote investeerder met bezittingen in tal van landen en sectoren, goed voor tientallen miljarden euro's aan omzet. Zo hebben de Canadezen vakantieparken in het Verenigd Koninkrijk en ander vastgoed in handen, evenals spoorwegactiviteiten in Australië en Zuid-Amerika. In Frankrijk bezit de investeerder uit Toronto tal van zendmasten en andere telecominfrastructuur.

Marktwaarde

De marktwaarde van KPN, de grootste telecomaanbieder van Nederland, bedraagt ongeveer 10,5 miljard euro. Het aandeel KPN schoot na de geruchten tot bijna 10 procent omhoog op de beurs in Amsterdam, waarna de koerswinst weer wat terugliep. Het gaat om de grootste koerssprong voor het aandeel sinds 2013.

In dat jaar zag het Mexicaanse telecomconcern América Móvil een poging tot overname van KPN stranden. De inlijvingspoging vanuit Mexico zorgde in politiek Den Haag voor veel ophef, vanwege de vrees dat belangrijke Nederlandse infrastructuur zomaar in vreemde handen zou kunnen vallen. In 2017 speelde deze discussie en de roep om allerlei extra beschermingsmaatregelen opnieuw op toen buitenlandse partijen aan de poort rammelden bij verfreus AkzoNobel en levensmiddelenconcern Unilever.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

16 Posts
Voornu
1
sammie1988
0
kpn is allang geen volksaandeel meer,ze mogen blij zijn als er een koper komt en de boel overneemt.
Henkkie12
1
Als ze samen werken met Nederlandse pensioenfondsen zou het best wel eens mogen.
De Zwarte kat
0
cornelia60
0
Nu de banken hun derivaten hebben opgeruimd....hebben ze de sommengeld van verkoop van KPN aandelen gisteren ...weer terug gestoort. En ja....van MIN 6% naar PLUS 6% ???!!!! Pure manipulatie.
1 sec onder de stop/los grens was genoeg om te inkasseren,
boswandelaar
0
Gaat niet gebeuren ;-) De stichting preferente aandelen KPN bestaat nog steeds De stichting is ingesteld in 1994 bij beursgang van KPN, als een soort waakhond voor de belangen van het bedrijf KPN, in het geval de belangen, het voortbestaan of de identiteit van de onderneming worden bedreigd. www.prefs-kpn.nl/index.html

@KPN , blijf vooral interessant voor 'beleggertjes' die dividend couponnetjes willen blijven knippen !! ;-)

[verwijderd]
1
Het verschil met Slim is dat de geplande overname ism met NL pensioenfondsn gaat. Het blijft min of meer in NL bezit.
Iets soortgelijks bij Shell overname Eneco ism PGGM.
De NL vakbonden/pensioenbeleggers worden mede-eigenaar, dat schept mogelijkheden.
xof
1
quote:

Adjan schreef op 31 januari 2019 13:59:

Mensen aan wat voor koers moeten we dan denken bij een overnamen, alvast bedankt
Tussen de 3,10 en 3,40.
Bir
0
quote:

horscamp schreef op 31 januari 2019 13:37:

Zal de elite uit Den Haag wel weer een stokje voor steken
En terecht als onze veiligheid in het gedrang komt.
theo1
0
quote:

Bowski schreef op 31 januari 2019 14:23:

Het verschil met Slim is dat de geplande overname ism met NL pensioenfondsn gaat. Het blijft min of meer in NL bezit.
Iets soortgelijks bij Shell overname Eneco ism PGGM.
De NL vakbonden/pensioenbeleggers worden mede-eigenaar, dat schept mogelijkheden.
Dat zie ik niet zo goed. Brookfield is private equity, die gaan diep snijden en willen na een paar jaar weer verkopen. Aan wie dan? En die pensioenfondsen willen ook gewoon geld verdienen. Ik neem aan dat die er niet op zitten te wachten om structureel eigenaar van KPN te blijven. Die moeten het toch ook ooit weer aan iemand kunnen verkopen? Aan wie dan? PostNL mocht al niet aan de Belgen worden verkocht, kan KPN dan ineens wel naar de Duitsers?
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.