Stikstofdiscussie raakt ForFarmers'

Gepubliceerd op 31 oktober 2019 09:31 | Reacties: 2

ForFarmers (17:35)

5,710 +0,010 (+0,18%)

AMSTERDAM (AFN) - De stikstofdiscussie in Nederland kan leiden tot een vermindering van de veestapel en dat zou slecht nieuws zijn voor veevoederbedrijf ForFarmers. Dat stellen analisten van KBC Securities die het koersdoel voor de onderneming verlagen naar 6,75 euro van 7,50 euro. Hun advies houden ze op hold.

De marktvorsers wijzen er op dat ForFarmers aangeeft dat de stikstofuitstoot verminderd kan worden met toevoegingen aan het voer, daardoor zal de veestapel mogelijk minder hard te hoeven krimpen. De stikstofdiscussie heeft nu echter al het effect dat boeren die willen uitbreiden dat niet mogen of simpelweg niet doen uit angst voor maatregelen in de toekomst. Overigens worden ook in andere landen dan Nederland maatregelen genomen om de schadelijke gevolgen van de veehouderij voor het milieu te beperken.

In het derde kwartaal groeide ForFarmers in Polen. In het Verenigd Koninkrijk werd minder voer afgezet, maar groeide de winst per aandeel wel. Ook waren er een aantal zeer warme dagen in de verslagperiode. Met zulk weer eten dieren veel minder, wat de omzet van ForFarmers geen goed deed.

Het aandeel ForFarmers stond donderdag na ongeveer een kwartier handelen 1,4 procent lager op 5,57 euro.

3 Posts
Blenheim
0
Als belegger in ForFarmers zou ik graag eens horen wat de directie strategisch gaat doen om hier op in te spelen, want ik krijg nu wel een beetje het gevoel dat ze vooral roepen dat het hen allemaal zomaar overkomt en ze vervolgens op hun handen blijven zitten...
Sarlat
0
Aandelen inkoopstratagie, heerlijk het aandeel onderuit praten en dan volvreten. Kijk maar naar volkerwessels precies het zelfde verhaal.
JosBouma
0
Intussen heb ik gisteren de aandelen FF verkocht. Met een veel te groot verlies doordat ik te lang was blijven zitten. Ik geloof totaal niet meer in dit fonds. Er is alleen maar slecht nieuws! De koers deed het bij de introductie aardig (zelfs met winst verkocht) en nu gaat het kaarsrecht naar beneden. De taxaties van KBC vind ik onbegrijpelijk, het fonds gaat nu naar de 5 euro toe en er is gewoon geen positief nieuws. Erg jammer!

Salat: bij Volker Wessels wordt het fonds van de beurs afgehaald. Vandaag de enorme stijging van bijna 20% in een keer. Dat zie ik bij FF nog niet gebeuren!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.