Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal December 2017

863 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
5&60+
0
quote:

k / v schreef op 5 december 2017 11:46:

k 25,69
nu weer omhoog
nee , niet zo sel(l)fish :-) aub , ligt koop in op 25.55 ,
staat nog ½ gap open op 25,09 naar 25,19 .
Misschien past die zich bij Rene I aan en word ook mooi gedicht .
Dus koop net iets eronder idem , doorlopend .

@Rene I , mooi dichtsel en leerzaam , Ali B is dus niet rap .
k / v
0
quote:

A.B.(C) schreef op 5 december 2017 12:02:

[...]

Excuus:
(j) (b) --> (e) (h) (g) (L)
verkocht ook op 26,26
k / v
0
maar een mening
van : beleggingsinstituut
=
De vanzelfsprekendheid waarmee iedere dip in de aandelenmarkt uitgeroepen wordt tot buying opportunity neemt bijna groteske vormen aan. Wellicht is het tijd voor een ander motto: “Sell every rally”. Bij de technologiesector in de VS is er al sprake van serieuze topvorming, de andere indices kunnen spoedig volgen. Het lijkt tijd voor een verbod om in te stappen.

Het goede nieuws is op en daarmee neemt het risico van een omslag toe. Wanneer wij de koersbewegingen van de afgelopen weken bestuderen dan valt op dat de Amerikaanse aandelenindices het lastiger krijgen. De Nasdaq index ligt er momenteel het zwakste bij. De euforie omtrent Black Friday en Cyber Monday leidde in eerste instantie nog tot een kleine stijging. Daarna kwam er echter een omslag en waren de kopers plotseling op.

Het feit dat de koersen nu niet meer reageren op positief nieuws is een veeg teken. Iedereen heeft blijkbaar geanticipeerd op het goede nieuws en de kopers lijken nu klaar met kopen. De koersen kunnen in dat geval niet meer omhoog. De eerste verkopers duwen nu de beweging de andere kant op. Koopjesjagers kunnen bij lagere koersen een herstel tot stand brengen maar de verkopers staan klaar om tegen hogere koersen weer te verkopen. Het ritme slaat om van stijgen naar dalen. De brede indices worden momenteel nog even gesteund door het Trump belastingplan, maar spoedig zal ook deze impuls zijn uitgewerkt. Hetzelfde feit is inmiddels namelijk al een aantal malen als excuus gebruikt om te stijgen. Volgens mij is dit effect nu wel voldoende uitgemolken. In tegenstelling tot wat wellicht verwacht mag worden starten ‘bear’ markten namelijk op basis van ‘bullish’ nieuws.

Waar het nieuws voor de omslag naar een ander ritme vandaan moet komen is nu nog onbekend. Tot nu toe heeft de markt elk negatief nieuws genegeerd. Een ongekend rijtje aan bedreigingen zijn door de stimuleringsprogramma’s van de centrale bankiers vakkundig geëlimineerd. Brexit, bankencrisis Italië, Duitse verkiezingen, Noord-Korea, Iran, Saoedi-Arabië, kredietperikelen in China, en niet te vergeten Trump, de markt heeft het allemaal genegeerd. Overigens is er inmiddels een heel leger aan autoriteiten en Guru’s voorbijgetrokken dat met niet mis te verstane bewoordingen waarschuwt voor een foute afloop. Zelfs de centrale bank zelf geeft in haar recente rapport een waarschuwingssignaal af, het is pure ironie.

Veel beleggers blijven echter positief en de meeste analisten zijn dat ook voor 2018. Momenteel onderken ik in de verwachtingen voor volgend jaar een behoorlijk optimisme. Het gaat nog zeker twee of drie jaar door zo meldt bijvoorbeeld Goldman Sachs. Het is toch knap dat er analisten zijn die nu al weten hoe de wereld er over twee of drie jaar uitziet. Ik ben al blij als ik enig idee heb wat er in de komende weken of maanden wellicht zou kunnen gebeuren. Het voelt voor mij momenteel ongemakkelijk aan en het klopt ook niet met het verleden. Wellicht is de recente hoogmoed van Trump, die zich nu al onverslaanbaar acht in 2020, wel de beste contra indicator. Momenteel heerst er een gevoel dat het nooit meer kan dalen, complacency regeert. Toegegeven, dat is al een tijdje het geval maar het lijkt nu toe te nemen en dat voelt niet goed.

Daarnaast is er bij mij een sterk déjà vu gevoel met de jaren negentig van de vorige eeuw. De massa is plotseling weer in de ban van beleggen. De advertenties van de financiële instellingen die de spaarders oproepen om te gaan beleggen zijn legio. Het feit dat de drempels bij instellingen worden verlaagd van bijv. € 10 duizend naar € 1000 geeft aan dat nu de allerlaatste groep kopers de markt aan het betreden is. Het is als het ware opnieuw 1999.

Overigens is er een andere indicator die aangeeft dat het tijd is om rekening te houden met een omslag. Het is de media indicator. Tijdens de doldwaze negentiger jaren waren bijvoorbeeld de zaterdag kranten 12 pagina’s dikker dan normaal vanwege alle paginagrote advertenties van de financiële instellingen. Deze probeerden de massa te verleiden om mee te doen. Op de bodem van de markt zie of hoor je geen advertentie over beleggen. Pas wanneer de massa na jaren van stijgende markten eindelijk doorheeft dat er geld te verdienen is kunnen de campagnes gelanceerd worden. Het feit dat er sinds 2009 alleen maar stijgingen hebben plaatsgevonden, nota bene zonder noemenswaardige correcties, zou moeten leiden tot een verbod om in te stappen.

Wanneer men op de lange termijn gelooft in een gemiddeld rendement dan moet er dus na een periode van bovengemiddeld rendement een periode volgen van onder gemiddeld zo lijkt mij. De ratio is echter verdwenen en het rendement wordt door spaarders en beleggers als bewijs gezien dat het goed gaat, terwijl hier eigenlijk zou moeten staan dat het een bewijs is dat het goed gegaan is. Het recente rendement geeft echter een vals gevoel van veiligheid en de laatste restjes twijfel en onzekerheid worden daarmee weggedrukt. Een nieuw spreekwoord voor beleggers zou kunnen luiden: hij die te laat komt kan beter omkeren.

Financiële instellingen zouden spaarders en beleggers kunnen beschermen en nu een bordje kunnen plaatsen, verboden in te stappen u bent (veel) te laat. In plaats daarvan worden er echter spaarverslimmers geïntroduceerd. Wanneer de geschiedenis van het menselijk beurssentiment zich herhaalt kunnen dit straks weleens spaarverslinders worden. Ipsa historia repetit.
miniature
0
miniature
0
en.........zie nu ook .... ben bang dat de 25,50 ook nog wel in de verte eraan komt/......helaas
[verwijderd]
0
daling heeft weer alles te maken me de Ilva deal maar dat wisten jullie natuurlijk al
goodluck!
[verwijderd]
0
quote:

knofje schreef op 5 december 2017 14:37:

daling heeft weer alles te maken me de Ilva deal maar dat wisten jullie natuurlijk al
goodluck!
Iron ore helpt ook niet,
Nasdaq2021
0
quote:

knofje schreef op 5 december 2017 14:37:

daling heeft weer alles te maken me de Ilva deal maar dat wisten jullie natuurlijk al
goodluck!
Ja dat wisten we al. Net zoals de stijging van gisteren te maken had met ILVA. En daling Aperam vandaag ook.
snuf 14
0
Volgende week bij expiratie datum weer terug op de 25 rond. Dan maar weer eens vol instappen.
Zojuist weer een hele partij puts aangeschaft , gaan er bij 25 weer uit. heerlijk voorspelbaar dit aandeel. Easy money Dank u sinterklaasje..
5&60+
0
quote:

5&60+ schreef op 5 december 2017 12:03:

[...]
nee , niet zo sel(l)fish :-) aub , ligt koop in op 25.55 ,
staat nog ½ gap open op 25,09 naar 25,19 .
Misschien past die zich bij Rene I aan en word ook mooi gedicht .
Dus koop net iets eronder idem , doorlopend .

@Rene I , mooi dichtsel en leerzaam , Ali B is dus niet rap .

ongeduldig (as usual vooral op 5/12 :-) ) gekocht op 25,62 .

@knofje , nee ik wist dat niet (oorzaak Ilva ), dank oe , nog op reis ?
Tommie_Hilfiger
0
Volatiliteit zal omhoog gaan om 15h30 als de VS opent wat gelijk kan staan aan een rebound. Ik wil hier op niemand koopdruk uitoefenen maar heb wel het gevoel dat de kans op een stijging na 15h30 groter is dan een verdere daling.

Als short kanshebber lijkt me Altice vandaag. Klaar om terug in elkaar te klappen straks?

Het is een gevoel. We zullen zien straks.
Nasdaq2021
0
quote:

Thomas Vercauteren schreef op 5 december 2017 15:16:

Volatiliteit zal omhoog gaan om 15h30 als de VS opent wat gelijk kan staan aan een rebound. Ik wil hier op niemand koopdruk uitoefenen maar heb wel het gevoel dat de kans op een stijging na 15h30 groter is dan een verdere daling.

Als short kanshebber lijkt me Altice vandaag. Klaar om terug in elkaar te klappen straks?

Het is een gevoel. We zullen zien straks.
Wat AM betreft hoop ik dat je gelijk hebt. Altice is nog groter CASINO op dit moment.Blijf ik ff af.
gpjf
0
Inmiddels mag je aannemen dat de mensen die bang waren dat hun winst er uit liep , verkocht hebben en degene die is blijven zitten, wachten op een koers boven de 26,50 . Kortom het is wachten op een snelle doorbraak.
[verwijderd]
1
gelukkig kansen gaan weer positief keren, we gaan weer omhoog, en morgen nog veel meer, ik zie morgen de € 26,- weer op de borden ! gelukkig !
Nasdaq2021
0
AM reageert vandaag echt op elke fluctuatie van de Dow Jones Iron and Steel index. Hoezo computer handel??
Service
0
Een mooie beursdag, nog een leuk instapmoment vandaag voor een redelijke prijs.
Morgen weer richting de € 26,20 - € 26,40 Deze koers komt in ieder geval deze week weer op de borden ??
Pak dan je winst.
Succes
gpjf
0
Jammer dat er in mijn glazen bol een flinke barst zat want zo ver zakken had ik niet verwacht maar it’s all in the game . Het doet niks af aan mijn verwachtingen nog dit jaar. De maand is pas 3 werkdagen lang. We gaan het zien. Overigens wordt mijn verlies , eh ik bedoel mindere winst voor een deel goed gemaakt door de winst , ik bedoel minder verlies goed gemaakt door de stijging van Altice. Kijk dat gebeurt bij beleggen.
voda
1
In de relatief forse eindveiling 988,883 stuks, die de koers 0.5 cent lager zette.

ArcelorMittal 25,72 -0,48 -1,83 % 17:35:11

Laatste 25,72 17:35:11 Theor. open 25,72 17:35:10
Bied 25,71 17:35:11 Laat 25,72 17:38:50
Laagste 25,55 15:30:37 Hoogste 26,115 09:01:47
Open 26,045 09:00:21 Vorig slot 26,20 04-12-2017
Cum. vol. 6.500.907 Gem. dagomzet 7.287.341
863 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 23,800
Verschil +0,290 (+1,23%)
Hoog 23,960
Laag 23,560
Volume 2.676.573
Volume gemiddeld 2.411.545
Volume gisteren 3.430.788

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront