TomTom « Terug naar discussie overzicht

Barbaren aan de Poort

129 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Meryntje
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 9 februari 2018 11:19:

[...]

moet nu weg, kom hier later op terug
maar de wortel die HG voor onze neus bengelt, blijft aan het einde van de stok zitten

de wortel wat de waarde van TT's bezittingen betreft na het 'schonen vd zaak ' ( lees afboekingen, is reëel en die is ook echt hard te maken, de vraag is
wie krijgt het voor elkaar die band of brothers te breken ?
of wie komt vijandig aan de poort kloppen en zegt hier ik bied 12 euro en als jullie het niet willen bekend maken, dan doe ik het en bel alle overgebleven investment fondsen in het aandeel op

ik heb het ooit meegemaakt dat iemand een aanmerkelijk belang in een toko had, zich zo kapot ergerde aan de onderwaardering en non-performance dat hij tegen de raad van bestuur zei

" zeggen jullie maar wat je denkt dat dat het aandeel waard is, dan laat ik jullie morgen weten of ik jullie uitkoop of dat ik mijn belang aan jullie aanbied"

ze waren met stomheid geslagen en durfden er geen prijs op te zetten, want ze wisten als ze stelden ( even als voorbeeld naar TT ) we vinden het 12 euro waard, dat ze uit de toko gezet gingen worden en als ze stelden we vinden het 20 euro waard, dat ze een groot belang aangeboden gingen krijgen

dus stelden ze kunnen we het niet anders bekijken, en deze holder bleef erbij,
niks anders bekijken, ik wil noch ruzie met jullie, noch in debat -
geef me een prijs en of jullie zijn morgen eigenaar van mijn deel of ik bezit de toko.

dit ging wel om een kleinere zaak, maar ik geef maar aan er zijn gasten die als ze het zat zijn er ook wat aandoen, uiteindelijk heeft hij ze uitgekocht.
Wies, heb jij geen connecties die een raider kunnen triggeren?

Groet uit Grunn.
ketchup
0

de enige die ik zou kunnen voorstellen is JdM, die heeft genoeg connecties en genoeg geld
maar de kans is groter dat HG het zelf doet.
visje
0
Ik heb een vraag over opties. Ik weet exact hoe opties werken. ik koop ze ook wel eens. opties schrijven heb ik nog nooit gedaan. (weet wel hoe het werkt)
Mijn vraag is vanaf welke premie die je ontvangt kan het uit.

Groet
harrysnel
2
quote:

gvanmaarsum schreef op 9 februari 2018 11:13:

Ik denk eerder aan een "Ten Cate" scenario. Ze halen TomTom private met behulp van Priavte Equity. Goddijn cs. gaan weer mee als aandeelhouder. In 2022 brengen ze de club weer naar de beurs tegen EUR 4-6 mld.
Dit was eerder ook de opzet met de Families De Mol en de Pont in 2012-2014? Waarom ze dit toen niet hebben doorgezet is mij niet duidelijk...

"De Mol kocht 11,6 miljoen aandelen een dag nadat bekend was geworden dat een van TomToms grootste concurrenten, de kaartendivisie van Nokia, voor 2,8 miljard euro in handen komt van de Duitse automakers Audi, BMW en Mercedes. De overname voedt geruchten dat ook TomTom zijn kaartentak zal verkopen. Mogelijke gegadigden zijn de Californische elektronicamaker Apple (nu klant van TomTom), Baidu (Chinees internetportaal) en Uber (internettaxibedrijf). Volgens het persbureau Bloomberg zou TomTom opties voor een verkoop onderzoeken. Een woordvoerder liet weten 'dat we met niemand praten over een verkoop'."
Precies mijn gedachte. Al twee jaar denk ik aan een Ten Cate scenario. Speelt ook nog mee in het geval van TomTom dat er al duidelijke connecties zijn met dit financiële wereldje. Echtpaar Goddijn = Rinkelberg en die zitten samen met Fidelity (heeft zich als aandeelhouder van TomTom gemeld eind vorig jaar) in Spotify. Met de Pont (=Janivo) en Blokker (Breedinvest) kochten Goddijntjes belang in van Oord van BAM. Ze probeerden weer met een ander clubje gezond deel van Imtech uit de boedel te kopen. Kortom.....ze kunnen hulptroepen optrommelen indien nodig.

Al dit soort transacties, dat is veel meer “endgame” voor de Goddijntjes dan het gewauwel over koers van E8 of E10. Hier gaat het ook voor hun om serieuze knaken. Rijk geworden zijn ze via IPO. Wil je nog rijker worden dan speel je het toch weer via beurs? Als je TomTom nu voor E12 van beurs haalt kost dat nog geen E3 miljard en de helft vd aandelen zit al bij Founders/Fidelity dus heb je nog geen E1,5 miljard nodig. Vervolgens verkoop je TT Telematics aan Verizon voor E1,3 miljard en met de aanwezige cash in TomTom heb je dan het hele kaartenplatform, orderboek Automotive, samenwerkingen met Tech/Autobouwers, TT Traffic, patenten......gratis. Buiten beurs ga je het bedrijf mooi oppoetsen en dan na paar jaar gaat “Rinkelberg Autostream” beurs op voor E3? E5? E..? miljard.

Dat is serieus geld verdienen. Om nu E3 miljard waarde op de beurs te creëren (de koek die extra verdeeld kan worden in bovenstaand scenario bij laagste schatting) moet het aandeelTomTom met E12 stijgen. Dan sta je dus op E20. En dan nog.....in dat geval valt de helft van de waardestijging toe aan de “gewone aandeelhouders”. Dus Founders gaan er “maar E1,5 miljard op vooruit”. Dat mag best wat meer zijn en bovendien gun je de assetwaarde toch liever aan de bevriende families die jou later weer wat anders gunnen? Zo kan ik me voorstellen dat een Janivo dat 500mln incasseerde van TomTom voor Tele Atlas belang als wederdienst met flink wat publiciteit uit TomTom stapte eind vorig jaar omdat koers teveel was opgelopen. Voor wat hoort wat.

Alles wat ik zie past in dit scenario.

Het afschrijven op assets waardoor de intrinsieke waarde van het aandeel zakt. Het “niet-financieren-met-vreemd vermogen” waardoor het bedrijf schuldenvrij is, het nemen van zoveel mogelijke lasten waardoor de EPS gedrukt wordt, vasthouden + focus op Consumer afgelopen jaren, de nieuwe manier van boekhouden, het nu al downplayen van orderboek 2018, het aan laten modderen van de CFO, de aanwezigheid van de Kreij (Vopak =HAL) als commissaris, de Mol die positie heeft ingenomen, het achterhouden van persberichten, Wakkie met zijn beschermingsconstructies tegen vijandige overnames.....alles lijkt wat mij betreft op zijn plaats gezet te worden om TomTom te gaan plukken. En TomTom was nog niet eerder zo aantrekkelijk voor de pluk nu de transitie van PND naar software geslaagd is.

Als Goddijn wordt gedreven door geld dan kan hij er het meest uit slepen via exit en daarna pas opsplitsen. Ik acht deze man tot alles in staat. Dat is wat mij betreft nu wel gebleken.
Meryntje
2
quote:

harrysnel schreef op 9 februari 2018 12:03:

[...]

Precies mijn gedachte. Al twee jaar denk ik aan een Ten Cate scenario. Speelt ook nog mee in het geval van TomTom dat er al duidelijke connecties zijn met dit financiële wereldje. Echtpaar Goddijn = Rinkelberg en die zitten samen met Fidelity (heeft zich als aandeelhouder van TomTom gemeld eind vorig jaar) in Spotify. Met de Pont (=Janivo) en Blokker (Breedinvest) kochten Goddijntjes belang in van Oord van BAM. Ze probeerden weer met een ander clubje gezond deel van Imtech uit de boedel te kopen. Kortom.....ze kunnen hulptroepen optrommelen indien nodig.

Al dit soort transacties, dat is veel meer “endgame” voor de Goddijntjes dan het gewauwel over koers van E8 of E10. Hier gaat het ook voor hun om serieuze knaken. Rijk geworden zijn ze via IPO. Wil je nog rijker worden dan speel je het toch weer via beurs? Als je TomTom nu voor E12 van beurs haalt kost dat nog geen E3 miljard en de helft vd aandelen zit al bij Founders/Fidelity dus heb je nog geen E1,5 miljard nodig. Vervolgens verkoop je TT Telematics aan Verizon voor E1,3 miljard en met de aanwezige cash in TomTom heb je dan het hele kaartenplatform, orderboek Automotive, samenwerkingen met Tech/Autobouwers gratis. Buiten beurs ga je het bedrijf mooi oppoetsen en dan na paar jaar gaat “Rinkelberg Autostream” beurs op voor E3? E5? E..? miljard.

Dat is serieus geld verdienen. Om nu E3 miljard waarde te creëren (de koek die extra verdeeld kan worden in bovenstaand scenario) moet de beurskoers van TomTom met E12 stijgen. Dan sta je dus op E20. En dan nog.....in dat geval valt de helft van de waardestijging toe aan de “gewone aandeelhouders”. Dus Founders gaan er “maar E1,5 miljard op vooruit”. Dat mag best wat meer zijn en bovendien gun je de assetwaarde liever aan de bevriende families die jou later weer wat anders gunnen. Zo kan ik me voorstellen dat een Janivo dat 500mln incasseerde van TomTom voor Tele Atlas belang als wederdienst met flink wat publiciteit uit TomTom stappen omdat koers teveel was opgelopen.

Alles wat ik zie past in dit scenario.

Het afschrijven op assets waardoor de intrinsieke waarde van het aandeel zakt. Het “niet-financieren-met-vreemd vermogen” waardoor het bedrijf schuldenvrij is, het nemen van zoveel mogelijke lasten waardoor de EPS gedrukt wordt, vasthouden + focus op Consumer afgelopen jaren, de nieuwe manier van boekhouden, het nu al downplayen van orderboek 2018, het aan laten modderen van de CFO, de aanwezigheid van de Kreij (Vopak =HAL) als commissaris, de Mol die positie heeft ingenomen, het achterhouden van persberichten, Wakkie met zijn beschermingsconstructies tegen vijandige overnames.....alles lijkt wat mij betreft op zijn plaats gezet te worden om TomTom te gaan plukken.

Als Goddijn wordt gedreven door geld dan kan hij er het meest uit slepen via exit en daarna pas opsplitsen. Ik acht deze man tot alles in staat. Dat is wat mij betreft nu wel gebleken.

Voelen deze lieden zich nooit getrappeerd? Of hebben ze er schijt aan?

Er ligt hier zoveel munitie dat er vast wel een no cure no payer is die achter ze aan gaat (hoop is de vader van de gedachte.)

Groet uit Grunn.
gvanmaarsum
0
quote:

harrysnel schreef op 9 februari 2018 12:03:

[...]

Precies mijn gedachte. Al twee jaar denk ik aan een Ten Cate scenario. Speelt ook nog mee in het geval van
De enige vraag is: "wanneer?"

Gaat dit volgende week spelen of volgend jaar....we weten het niet....
harrysnel
1
quote:

Meryntje schreef op 9 februari 2018 12:10:

[...]

Voelen deze lieden zich nooit getrappeerd? Of hebben ze er schijt aan?

Er ligt hier zoveel munitie dat er vast wel een no cure no payer is die achter ze aan gaat (hoop is de vader van de gedachte.)

Groet uit Grunn.
Ha Meryntje,

Dit scenario moet zich natuurlijk nog wel ontvouwen. Het is geen zekerheid al word ik voor mezelf wel keer op keer bevestigd in mijn wantrouwen door de handel en wandel van Goddijn/TomTom. Mijn idee is om er nu al zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan te geven en vandaar dat ik mijzelf hier opnieuw voor de zoveelste keer herhaal met “wat ik denk dat zou kunnen gebeuren”. Snap dat veel lezers het “nu wel weten hoe ik erover denk” en dat het vervelend is om steeds hetzelfde te lezen maar....het is voor het goede doel:). Mocht het ooit tot exit komen dan staat de “gewone belegger” wellicht wat sterker door het nu al aan te kaarten. Ik zie op Twitter ook dat er herrie wordt geschopt en ook al wordt het op de man gespeeld (wat ik hier ook doe) ben ik daar blij mee om dezelfde reden. Soort pre-emptive strike.

Groet Harry.

Speculatieve nabrander: zit nogeens te denken over de verkoop van 1mln aandelen door Geelen. Niet eerder gezien dat 1 van de Founders belang afbouwde. Over de timing van evt exit heb ik altijd gezegd dat de Founders wellicht aan een contract met bv Apple of Bosch gebonden zijn via clausule dat het bedrijf niet mag overgaan in andere handen tijdens bepaalde periode. Want als Apple eigen Maps wil maken en Google dumpt dan wil het niet dat Google TomTom van de beurs plukt. Dan zijn ze terug bij af en weer afhankelijk van Google.

Maar nu heeft Geelen dus aandelen verkocht. Dat zou kunnen betekenen als mijn theorie over een dergelijke clausule klopt dat hij dat nu doet omdat TomTom niet langer gebonden is aan contract. En als ik dan verder denk: dan is nu de weg ook vrij voor een exit.

Nb speculatie mijnerzijds.

Edit: @gvanmaarsum: antwoord op “wanneer” vraag geef ik hier:)
ketchup
2

quote

outlook for FY18 - FY19 - FY20 estimates

Financials: 2018 - 2019 - 2020

revenues: 806 - 786 - 816
adj-EBITDA:171 - 187 - 223
adj-EBIT: 16 - 29 - 62
net interest: (1) - 0 - 0,5
associates: 0.8 - 0.8 - 0.8
pre tax profit: 16 - 30 - 63
tax: (3) - (6) - (13)
minorities: (0.4) - (0.4) - (0.4)
net profit: 12 - 23 - 50
net adj profit: 91 - 102 - 129

balance sheet : 2018 - 2019 - 2020
tang fix assets: 36 - 31 - 26
intang fix assets: 1.026 - 1.023 - 1.022
other non curr assets: 7 - 7 - 7
cash & eqv: 179 - 254 - 354
other curr assets: 180 - 168 - 166
total assets: 1.429 - 1.483 - 1.575
short term debt: none
other curr liabilities: 355 - 371 - 397
long term debt: none
other LT liabilities: 306 - 321 - 336
total equity: 765 - 789 - 839
total liabilities & equity: 1.426 - 1.481 - 1.573
net working capital: (5) - (36) - (60)
net debt(cash): ( 179) - (254) - (354)

cash flow: 2018 - 2019 - 2020
cash flow ebitda: 171 - 187 - 223
tax, interest & other: 4 - 6 - 12
change in working capital: 60 - 43 - 43
net cash from op activiies: 228 - 225 - 255
capex: (150) - (150) - (155)
net acquisitions: zero
net financing cash flow: zero
dividend: zero
net ch in cash&eqv: 78 -75- 100
FCF: 79 - 75 - 99

performance & returns: 2018 - 2019 - 2020
revenue growth % : -10.7 / - 2.5 / +3.8
adj EBITDA %: 21.2 - 23.8 - 27.3
adj ebit %: 2.0 - 3.7 - 7.6

valuation: 2018 - 2019 - 2020
EV/Revenue (x): 2.0 - 2.0 - 1.8
EV/adj EBITDA (x): 9.5 - 8.3 - 6.5
EV/adj Ebit (x): 101.8 - 53.4 - 23.4
FCF yield%: 4.8 - 4.8 - 6.8

nog even iets anders als voetnoot

inschatting dat sports basis R&D, marketing, overhead allocation en niet in de laatste plaats weging de aandeelhouder meer dan 2 euro per aandeel heeft gekost, maw een notering @ 8 zou zonder het sports expirement van de laatste jaren een 10 euro aandeel geweest zijn.
dat laat wel zien hoe doodzonde het is geweest dat bij dit beursklimaat de ondertoon zo negatief op de consumenten afdeling is blijven hangen.

bij geen enkel ander beursgenoteerd bedrijf hadden de verantwoordelijken hiervoor er nog gezeten.


[verwijderd]
1
Jij stelt dat nu zo. Ik denk dat er binnen het bestuur wel wat harde noten zijn gekraakt.
Het sports debacle kan denk ik wel worden toegevoegd aan het exit lijstje van @harrysnel.
Gewoon weg uit die vervelende schijnwerpers van ontevreden beleggers en afhakende analisten.
visje
1
@wies bedankt. blijft genoeg fantasy en rumours rondom het aandeel.
c'est le beton qui fait la musique !
ketchup
4

@ Natte Krant, nogmaals ik verwoord slechts de analisten en geef los daarvan mijn mening, ik laat ook steeds denk ik duidelijk merken wat ge-quote is en wat niet.

hoe pijnlijk en doodzonde het huidige prijsniveau ook is, ik voel me beter dan ooit wat TT betreft, something is going to give, heb echt die overtuiging, enkel de timing is niet in te vullen

iemand gaat dadelijk door die poort en HG kan het wel vergeten te jatten zonder wiedergutmachung en ik krijg steeds meer het gevoel, maar dat is puur subjectief, dat er een wig geslagen gaat worden in de FFF, dit gaat lelijk worden en die beurswaarde staat zo laag, dat niemand het een ander gaat gunnen, of er moet gecompenseerd worden.

Messieurs et Madame, Fondateurs de la société - Robespierre et la guillotine sont arrives :)
harrysnel
3
Eigenlijk bizar dat er een koersdoel wordt afgegeven van E14 en dat er daarbij vermeld wordt “no short term catalysts for rerating”. En dat wij (ik ook) denken bij het lezen van zo’n advies: dood geld. Dit is het.

Je hebt eigenlijk helemaal geen rerating nodig om enthousiast te worden en het geld zou niet dood moeten zijn. E14 koersdoel en huidige koers E7,66....dat is 83% upside en ook al is dit koersdoel voor over X maanden dan nog zou het nu al omhoog moeten gaan vanwege deze discrepantie. Kijk bv naar ASML. Doe je daar 83% bij voor koersdoel kom je nu met een buy advies koersdoel E273. Dat is nogal wat. Of NVIDIA een buy afgeven en koersdoel komt daar dan op $434.

Maar het blijft TomTom. Daar is een verlaging van E15,50 naar E14,50 zoals ING deed slecht nieuws omdat de upside niet langer meer 100% is maar “slechts” 89% en dat is niet de moeite om kopers te trekken naar het aandeel..... :)
ketchup
3

klopt Harry maar het koersdoel zit hem in de weging, ga je uit van performance is het 11 euro en dat is met een zooitje aan "ifs and buts" dan moet het allemaal nog meezitten ook
de aanjager voor hogere koersdoelen is nog steeds die enorme onderliggende waarde en niet het track-record van HG en al helemaal niet de enorme aderlating die aandeelhouders zien in de balans, dan moet je verdorie met 7,50 blij zijn

het is toch duidelijk het aandeel is dood geslagen
moet je even indenken gaat TT dadelijk nog naar London met NIBC , in het hol van de hedge fund managers; niet met ABN en of ING, neen met NIBC, het ontbreekt er nog maar aan dat ze als guest speaker Barclays uitnodigen.
boem!
0
AB Harry en Wies.

We gaan het zien of: Robespierre et la guilotine sont arrives.

Waardoor de upside in het aandeel van nu "slechts" 89% wordt opgevuld onder druk van derden of in een meer tijd vergend eigen scenario.

Blijft staan dat de 4q-17 cijfers gebracht hadden kunnen worden als ver boven ieders verwachting terwijl er nu een grauwe sluier overheen ligt hoofdzakelijk door de (bewuste?) keuze om van methode te wisselen om de adj wpa te bepalen.

harrysnel
3
quote:

ketchup of catch-up schreef op 9 februari 2018 15:29:

klopt Harry maar het koersdoel zit hem in de weging, ga je uit van performance is het 11 euro en dat is met een zooitje aan "ifs and buts" dan moet het allemaal nog meezitten ook
de aanjager voor hogere koersdoelen is nog steeds die enorme onderliggende waarde en niet het track-record van HG en al helemaal niet de enorme aderlating die aandeelhouders zien in de balans, dan moet je verdorie met 7,50 blij zijn

het is toch duidelijk het aandeel is dood geslagen
moet je even indenken gaat TT dadelijk nog naar London met NIBC , in het hol van de hedge fund managers; niet met ABN en of ING, neen met NIBC, het ontbreekt er nog maar aan dat ze als guest speaker Barclays uitnodigen.
Laat Andrew maar liever thuis:).Die maakte zich al veel te veel zorgen over de valutaire impact van de Brexit op de verkoop van Bandits. Dat viel achteraf best May. Er zijn 3 Bandits verscheept naar de UK waarvan er 1 teruggestuurd is omdat die geit er al op had gestaan. Die andere twee had Madam weggeven....zero impact dus.

Goed om Kumar hierover (koersdoelen ABN en ING) nogeens te lezen. Precies een jaar geleden vroeg hij op webcast FY 2016:

Shyam Kumar - Kuvari Partners - Analyst
Hi there. Can I just follow up on consumer? I guess given it's obviously -- and PND in particular. Given it's obviously a much less good business than the rest of the Group, it's facing structural headwinds, I don't think it generates much cash, it's been responsible for two revenue downgrades in the last six months, which has seen your stock price fall like today 8% to 10%, and I would argue the reason your company is woefully undervalued at EUR8 versus sum of the parts valuations from the likes of ABN and ING have EUR14 to EUR15 -- is it not obvious that a very strategically positive thing to do for shareholders and for stakeholders is to either dispose of that business or make a more aggressive attempt to shut it down and divert capital and resources for the software and services part, please?

Harold Goddijn - TomTom NV - CEO
Yes, we -- thank you for that comment. I hear your concerns. I don't think it is as dramatic as you just picture that business. It's not that distracting from management.

Shyam Kumar - Kuvari Partners - Analyst
But it certainly is for investors. It certainly is for investors, and they're right to be distracted by it, because many investors say they're not interested in investing in TomTom because of what they consider a bad hardware business. And actually, on two occasions on the last six months, they were right not to have invested on that basis, despite the amazing stuff going on in the software and services part of the business, which is a huge credit to you guys, because of successional revenue downgrades.

The year 2017, and 2017, we're still having a revenue downgrade and disappointment based largely on consumer. And I just feel a more aggressive approach is needed from you guys at this juncture, because it's very obvious that PND is in structural decline. I'm not sure how much cash you realistically think you're going to get out of the business, and I'm just wondering why the steps and the motion isn't in place to get ahead of the obvious decline before it turns into a structural loss-making business to try and salvage it now.

Harold Goddijn - TomTom NV - CEO
Thank you for those comments. I don't want to comment on that right now. We take it into account. Thank you.


Kom je als Goddijn nu een jaar later weer met ellende vanwege Consumer. En weer een daling van 8% ofzo voor het aandeel. En de koers staat nu zelfs dik onder de E8 ondandanks recordjaar Automotive, grote deals met Baidu en Microsoft.... Je ontkent de ellende. Negeert als CEO de waarschuwing van de analist. En gaat met bord voor je kop vrolijk verder met FY 2017. Dat kan echt niet. En als je als CEO niet de eer aan jezelf houdt na dit debacle dan ben je mijn inziens niet alleen maar een enorme flapdrol maar heb je alle contact met de realiteit verloren.

files.shareholder.com/downloads/TOMTO...
pwijsneus
0
AB Harry, iedereen hier is het er al een paar jaar mee eens dat consumer meer in de weg zit dan dat het wat oplevert.

Het is ook nogal wiedes dat er een andere bestemming gezocht had moeten worden voor consumer toen er wellicht iemand nog een pepernoot voor had willen geven. Kijk bijvoorbeeld naar Philips die - met pijn in het hart - de TV en Audio divisie elders heeft ondergebracht, simpelweg omdat de (R&D)kosten enorm hoog waren op producten met een zeer lage marge en weinig potentie in de toekomst. Moedige strategie dus om de opbrengsten van die verkoop te laten gaan naar de R&D van divisie health-tech - waar wel toekomst in zit en ook nog eens hoge marges.

Bij de founders - of althans Goddijn gaat dit er niet in en hebben het voordeel dat ze met hun enorme aandelenpakket zich niets van ons hoeven aantrekken......

De PND tak gaat in rasse schreden de kant op die sports gaat, het kantelpunt dat deze divisie onverkoopbaar wordt is al gepasseerd denk ik. Wat er met consumer moet gebeuren vraagt een strategische beslissing van de board - die al lang genomen had moeten worden.

Ben benieuwd of die keus dit jaar gemaakt gaat worden.
holenbeer
0
quote:

Meryntje schreef op 9 februari 2018 12:10:

[...]

Voelen deze lieden zich nooit getrappeerd? Of hebben ze er schijt aan?

Er ligt hier zoveel munitie dat er vast wel een no cure no payer is die achter ze aan gaat (hoop is de vader van de gedachte.)

Groet uit Grunn.
Ik zou dan niet meer over straat durven. Er zijn mensen voor minder eeeh - hoe zeg je dat netjes - naar hun endgame geholpen
Meryntje
0
quote:

holenbeer schreef op 9 februari 2018 20:20:

[...]
Ik zou dan niet meer over straat durven. Er zijn mensen voor minder eeeh - hoe zeg je dat netjes - naar hun endgame geholpen

Ik bedoel het juridisch zeg maar.

Groet uit Grunn.
129 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 5,520
Verschil +0,060 (+1,10%)
Hoog 5,585
Laag 5,450
Volume 546.527
Volume gemiddeld 313.662
Volume gisteren 957.240

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront