FNG (voorheen DICO International) « Terug naar discussie overzicht

FNG: Nieuwe naam en nieuwe topman

104 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
[verwijderd]
0
knap gedaan van Pennickx, alle onderdelen snel winstgevend gemaakt in een vreselijk moeilijke markt.

voda
0
Brantano en Miss Etam stuwen winst FNG

Gepubliceerd op 15 sep 2017 om 11:32 | Views: 407

FNG 13:39
27,50 0,00 (0,00%)

ZOETERMEER (AFN) - Modegroep FNG heeft de eerste jaarhelft weer zwarte cijfers geschreven na een verlies een jaar eerder. Vooral de ketens van Miss Etam en Brantano brachten meer geld in het laatje, zo blijkt uit een handelsbericht.

Onder de streep resteerde een bedrag van 2,8 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog een verlies van bijna 1 miljoen euro. Zowel bij Miss Etam als bij Brantano viel het bedrijfsresultaat ruim twee keer hoger uit dan een jaar eerder. Daarbij moet ook worden opgemerkt dat tientallen winkels van Brantano een aantal weken dicht waren vanwege verbouwingen. Anders was de stijging nog sterker geweest.

Aan de andere kant legt de verbouwing Brantano geen windeieren. De omzet bij verbouwde winkels is gemiddeld 20 procent hoger dan voor de verbouwing. Wel zorgde het verspijkeren van winkels ervoor dat de schuld van FNG verder opliep.

Omzet
Miss Etam is goed voor circa een vijfde van de omzet van FNG. Brantano neemt meer dan een kwart van de totaalopbrengsten voor zijn rekening. Volgens topman Dieter Penninckx geldt voor beide ketens dat de nieuwe strategie zijn vruchten afwerpt.

De omzet van FNG steeg met 1,1 procent tot 228 miljoen euro, ondanks het lagere aantal winkels in vergelijking met een jaar eerder.
[verwijderd]
0

er werd een nieuwe kapitaalverhoging doorgevoerd. 937500 nieuwe aandelen kwamen erbij voor 30 miljoen euro

DeZwarteRidder
0
Winst voor moederbedrijf Miss Etam en Steps

Door ANP Producties
1 uur geleden in FINANCIEEL

Mechelen - Kledingbedrijf FNG heeft vorig jaar weer zwarte cijfers geschreven. Dat bleek dinsdag uit een handelsbericht van het moederbedrijf van de onderneming, dat eigenaar is van kledingwinkels als Claudia Sträter, Miss Etam en Steps.

Onder de streep resteerde een winst van 7,3 miljoen euro, ten opzichte van een verlies van 2,2 miljoen euro een jaar eerder. De omzet kwam bijna 5 procent hoger uit op 482,4 miljoen euro. Volgens FNG komen de verbeterde prestaties onder meer door kostenvoordelen in logistiek, aankoop en webplatformen.

Meer dan de helft van de opbrengsten werd overigens gerealiseerd door de FNG-merken, waar Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter, Expresso en Steps onder vallen. Miss Etam droeg voor ruim 21 procent aan de opbrengsten en de de schoenenfilialen van Brantano waren verantwoordelijk voor iets meer dan 26 procent van de omzet.
DeZwarteRidder
0
quote:

Panly schreef op 1 mei 2018 14:28:

papieren winst maar wel een berg cash verbrand.
De cashflow incl. netto winst was ca 40 miljoen.
De winst komt gewoon uit de omzet.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 1 mei 2018 14:36:

[...]
De cashflow incl. netto winst was ca 40 miljoen.
De winst komt gewoon uit de omzet.
allez, +40m cash flow from operations?

of eerder iets negatiefs?

DeZwarteRidder
0
FNG heeft veel geïnvesteerd en daardoor zou de winst dit jaar wel eens fors kunnen stijgen.
DeZwarteRidder
0
FNG vergadert over Belgisch hoofdkantoor

Gepubliceerd op 4 mei 2018 om 08:33 | Views: 217

FNG 03 mei
29,40 0,00 (0,00%)

ZOETERMEER (AFN) - Kledingbedrijf FNG houdt op 5 juni in Brussel een buitengewone aandeelhoudersvergadering over het plan om het hoofdkantoor officieel naar Mechelen te verplaatsen. Daarvandaan wordt de onderneming, dat eigenaar is van kledingwinkels als Claudia Sträter, Miss Etam en Steps, al grotendeels geleid.

Het bedrijf had eerder al aangegeven te neigen naar een Belgisch hoofdkantoor, in plaats van de huidige hoofdlocatie in Zoetermeer. FNG werd in 2016 Nederlands toen het Miss Etam, dat een Nederlandse beursnotering had, overnam. Na een verplaatsing naar België wil FNG wel aan de Amsterdamse beurs genoteerd blijven. Daarnaast wil het bedrijf in de toekomst een notering aan de beurs in Brussel aanvragen.
DeZwarteRidder
0
Modeketen FNG wil tientallen miljoenen euro's ophalen bij beursgang in Brussel

Moederbedrijf Mis Etam blijft notering in Amsterdam houden
DeZwarteRidder
0
FNG: minstens 65 miljoen met uitgifte

Gepubliceerd op 5 jul 2018 om 09:17 | Views: 9

FNG 09:00
27,40 +0,20 (+0,74%)

BRUSSEL (AFN) - Kledingbedrijf FNG zal met de uitgifte van nieuwe aandelen minstens 50 miljoen euro ophalen, bovenop de 15 miljoen euro die met de verkoop van bestaande aandelen wordt opgehaald. Dat meldde het moederbedrijf van kledingwinkels als Claudia Sträter, Miss Etam en Steps in een update over de aandelenuitgifte.

De 50 miljoen euro komt volgens FNG neer op de huidige vraag naar aandelen tot nu toe van institutionele beleggers en particuliere beleggers in België en Nederland. Institutionele beleggers hebben tot donderdag 13 uur de tijd om in te schrijven. Particuliere beleggers krijgen tot 16 uur. De nieuwe aandelen zullen naar verwachting worden verhandeld vanaf 9 juli.

Gelet op de overtoewijzingsoptie en een prijs aan de bovenkant van de bandbreedte werd eerder gemeld dat de maximale opbrengst zou uitkomen op ruim 109 miljoen euro. Het geld zal worden gebruikt om verder te groeien, mede door overnames.
DeZwarteRidder
0
Aandelenuitgifte levert FNG 60 miljoen op

Gepubliceerd op 6 jul 2018 om 10:46 | Views: 244

FNG 10:48
27,20 -0,60 (-2,16%)

MECHELEN (AFN) - Kledingbedrijf FNG haalt 60 miljoen euro op met de uitgifte van nieuwe aandelen. De uitgifteprijs van die waardepapieren is vastgesteld op 27 euro per stuk. De nieuwe aandelen worden vanaf 9 juli verhandeld.

FNG verkoopt verder nog voor maximaal 15 miljoen euro aan bestaande aandelen. Het bedrijf wil het opgehaalde geld gebruiken om verder te groeien, mede door overnames.
DeZwarteRidder
0
'Uitstekende resultaten voor FNG'

Gepubliceerd op 30 apr 2019 om 09:56 | Views: 760

AMSTERDAM (AFN) - Kledingwinkelbedrijf FNG heeft in 2018 ,,uitstekende'' resultaten behaald. Dat schrijft ING in een reactie op het cijferbericht van FNG.

De omzet kwam hoger uit dan verwacht, met ook een hoger dan verwacht nettoresultaat. ING wijst op sterke prestaties van schoenenketen Brantano in een uitdagend Belgisch detailhandelsklimaat. ING heeft een buy-advies met een koersdoel van 30 euro voor FNG. Het aandeel FNG noteerde dinsdag omstreeks 09.40 uur een plus van 3 procent op 17,20 euro.
DeZwarteRidder
0
FNG zet grote stap in Scandinavië

Door ANP Producties
16 min geleden in FINANCIEEL

Mechelen - Kledingwinkelbedrijf FNG neemt het Scandinavische Ellos Group over voor 229 miljoen euro. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. De deal wordt gefinancierd met contant geld en aandelen.

Het in het Zweedse Borås gevestigde Ellos is een e-commercebedrijf in mode en interieur. Het voert de merken Ellos, Jotex, Stayhard en Homeroom en heeft ongeveer 1,7 miljoen actieve klanten. Dat zijn voornamelijk vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Topman Dieter Penninckx van FNG spreekt van "een ideale aanwinst". Bij Ellos werken circa 500 mensen. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 247 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat (ebitda) van 21 miljoen euro.

Het in Amsterdam en Brussel genoteerde FNG, dat eigenaar is van kledingwinkels als Claudia Sträter, Miss Etam en Steps, koopt Ellos van Nordic Capital en andere aandeelhouders. Na de transactie zal Nordic Capital, samen met Frankenius Equity, "een belangrijke minderheidsaandeelhouder" worden van FNG. Toezichthouders moeten de deal nog goedkeuren.

FNG betaalt van de koopsom 124 miljoen euro in contanten. Verder zal 45 miljoen euro worden betaald via de overdracht van 1 miljoen aandelen FNG. Die hebben een zogeheten lock-up tot begin 2021. Een bedrag van 45 miljoen euro zal via aandelen of gerelateerde instrumenten worden uitgegeven door FNG en 14 miljoen euro zal worden betaald via een renteloze 'vendor loan'. Die moet door FNG uiterlijk begin medio januari 2021 worden terugbetaald.
voda
0
Scandinavische dochter FNG rondt plaatsing van nieuwe obligatielening af

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
FNG NV
16,80 -0,20 -1,18 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) De Scandinavische dochter van FNG heeft met succes de private plaatsing van een obligatielening afgerond. Dit meldde het bedrijf maandag nabeurs.

Via FNG Nordic AB werd voor 1,5 miljard Zweedse kroon aan vijfjarige obligaties uitgegeven, omgerekend 141,75 miljoen euro. De coupon bedraagt 6,57 procent per jaar boven de driemaands Stibor. De obligaties krijgen een notering aan de beurs van Stockholm.

De opbrengst zal FNG gebruiken om de overname van Ellos Group gedeeltelijk te financieren, de bestaande schulden ervan te herfinancieren en de transactiekosten te betalen.

Het aandeel FNG daalde maandag 1,2 procent tot 16,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Hogere resultaten modegroep FNG

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
FNG NV
17,30 0,00 0,00 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) FNG heeft in de eerste zes maanden van 2019 een hogere winst en omzet behaald. Dit meldde de modegroep, met bekende merken als Claudia Sträter, Miss Etam en Brantano, donderdag nabeurs.

In de verslagperiode steeg de omzet van 251,1 miljoen naar 273,2 miljoen euro. Het grootste deel van de omzet kwam van FNG Roots.

Het operationeel resultaat voor afschrijvingen (EBITDA) verdubbelde ruimschoots, van 24,8 miljoen naar 54,2 miljoen euro. De EBIT steeg van 14,8 miljoen naar 18,8 miljoen euro. Onder de streep bleef een resultaat over van circa 7,4 miljoen euro, tegen 5,6 miljoen euro een jaar eerder.

Bij Miss Etam en Brantano steeg de aangepaste EBITDA in de eerste jaarhelft met respectievelijk 30,6 en 9,2 procent. Bij FNG Roots was sprake van een verbetering met 12,7 procent op jaarbasis.

"FNG haalt een omzet van 534 miljoen euro op jaarbasis en bevestigt met een adjusted EBITDA niveau van meer dan 10 procent over de ganse groep. Dit door gefocust in te zetten op digitaliseren en doorgedreven verticale integratie en het bouwen en uitrollen van nieuwe retail-concepten", aldus CEO Dieter Penninckx.

Het aandeel FNG sloot donderdag op 17,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
104 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,26  -5,10  -0,59%  15:42
 Germany40^ 17.732,10 -0,59%
 BEL 20 3.822,04 -0,12%
 Europe50^ 4.918,43 -0,37%
 US30^ 37.825,52 -0,49%
 Nasd100^ 17.290,06 -1,47%
 US500^ 5.008,94 -0,80%
 Japan225^ 37.523,47 -1,26%
 Gold spot 2.383,81 +0,19%
 EUR/USD 1,0673 +0,28%
 WTI 82,09 +0,01%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +2,88%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Heineken +1,68%
Vopak +1,58%
B&S Group SA +1,44%

Dalers

VIVORYON THER... -3,62%
Fugro -2,89%
ADYEN NV -2,88%
AMG Critical ... -2,86%
FASTNED -2,71%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront