arGEN-X « Terug naar discussie overzicht

ARGEN-X 2018 nieuws THE BIG SURPRISER FOR NEXT YEARS 2018 nieuws

2.426 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Tom3 schreef op 22 september 2018 00:42:

"Argenx heeft de verzekeraars een optie verleend om maximaal 521.250 ADS's te kopen, wat neerkomt op 15% van de ADS's die in het Aanbod worden verkocht. Deze optie kan worden uitgeoefend tijdens de periode van 30 dagen beginnend op 18 september 2018".

Om die optie met succes te doen uitoefenen zal de prijs zsm boven de $ 86,50 moeten komen lijkt me. Kijken of het syndicaat daar naar toe gaat werken. Levert tenslotte een leuke provisie op.
Klopt, en als je Argenx een beetje volgt, eens dat ze beginnen stijgen, kan het snel gaan; ik ben er nog altijd overtuigd van dat we binnen een paar weken terug 80 Eur aantikken

spijtig dat we zo'n daling moeten uitzweten, bij GLPG hetzelfde drama een aantal weken geleden :-)
[verwijderd]
0
quote:

Nissvuth schreef op 21 september 2018 23:17:

hup argenX hup ;)
nu nog 300 roepen en een tweede BLOO7 is geboren :-))) mss wordt het tijd dat we ook hier van Herk in ons midden nemen -)
[verwijderd]
0
quote:

LandCruiser70 schreef op 22 september 2018 09:14:

Gala daalt al dagen terug nr oud niveau..
jawel, dus binnenkort alweer een kans om te kopen; daar speelt het Abbvie verhaal denk ik ....
[verwijderd]
0
Tom3
0
DeZwarteRidder
0
Sell-siders defend Argenx after selloff; shares up 5% premarket
Sep. 20, 2018 8:28 AM ET|About: Argenx SE (ARGX)|By: Douglas W. House, SA News Editor

Thinly traded argenx (NASDAQ:ARGX) is up 5% premarket on average volume on the heels of note from Stifel's Derek Archila (BUY/$139) who says the recent selling (shares are down 19% since touching $99.04 on Monday) is overdone.

Apparently investors perceive that lead drug efgartigimod caused higher-than-expected bleeding rates in its Phase 2 study in thrombocytopenia (low blood platelets), a potential treatment-related adverse event not observed in earlier trials.

In its recent prospectus (page S-7), 28 bleeding events were reported in 12 patients in the treatment group compared to two in the control group.


Mr. Archila says the low bleeding rates in the control group could be misleading due to discontinuations, adding that updated safety data to be presented at ASH in early December "may help some investors become more comfortable."

Wedbush's David Nierengarten is also a cheerleader (OUTPERFORM/$125) referring to investors' response to the data as "overblown."

Nomura's Christopher Marai (BUY/$161), another cheerleader, says "our analysis suggests no link between increased bleeds and efgartigimod," adding "this data is not concerning in our view."
Nissvuth
0
quote:

Mopperaar schreef op 20 september 2018 18:18:

Het probleem is nu duidelijk: vraagtekens bij de efficientie van het middel dat enkel in een grote groep patienten kan aangetoond worden in phase 3 waarbij het aantal bloedingen in de primaire eindpunten moet gezet worden.

En dat gecombineerd met een uitgifte stevig onder de marktprijs.

Dus misschien is de forse prijsdaling voor de emissie dus niet gebaseerd geweest op voorkennis maar door het aantal bloedingen en de bezorgdheid daarrond.

Maar blijkbaar hebben ze dat kunnen uitleggen aan de analysten maar niet aan de specialisten??
Hoe zit het nu echt met die bloedingen?
Is dit een minor of een major issue of iets tussenin? Is me niet duidelijk...het bericht hierboven van zwarte ridder is niet echt bemoedigend op dit vlak...weet niet wat ervan te denken
Acht
1
Met dank aan WeQu van beursig
www.tijd.be/dossier/weekboekbeleggen/...

Dolle rit van Zwijnaarde tot New York City

Mix Belgisch-Nederlandse bedrijven met Amerikaanse noteringen met manisch-depressieve beleggers en globetrottende algoritmes en je krijgt een dolle beursweek.

We hebben het zonder veel nadenken over ‘de Brusselse beurs’, maar deze week werd onderstreept hoe relatief die plaatsaanduiding is. In januari zal het 30 jaar geleden zijn dat de laatste makelaar met krijt de koers van een Belgisch aandeel op het bord schreef.

Anno 2018 is de ‘beurs’ een collectie van anonieme servers en routers. De paar resterende beursvloeren in Frankfurt en New York zijn er louter omdat het voor de nieuwszenders ARD en CNBC leuker is het beurspraatje te houden met drukdoende handelaars op de achtergrond dan met een grijs serverpark.

Het overblijvend personeel in Brussel zit sinds 2015 niet meer in het flamboyante beursgebouw langs de Zuidlaan, waar koning Leopold II in 1881 met een volksfeest dochter Stefanie naar Wenen uitwuifde. Wel in een anoniem kantoor van het Markiesgebouw aan de kathedraal.

Ook de twee ‘Brusselse’ beursintroducties dit jaar doen ons niet van belgitude glimmen. Het kleine Britse Acacia Pharma ACPH2,84% lijkt alleen voor het label Brussel gekozen te hebben omdat Belgische beleggers dankzij succesverhalen als Ablynx gretig in alle biotech stappen.

En nu loopt Shurgard Europe zich warm. Een pan-Europees opslagbedrijf - het klassieke soort waar je huisraad in stockeert, niet de servers die de computerwolk in de lucht houden - met hoofdkantoor in Luxemburg en twee Amerikaanse aandeelhouders. Ook hier kunnen alleen grote beleggers intekenen. De kleine Belg is aangewezen op de ‘tweedehandsmarkt’. Al dan niet na lectuur van het door de Luxemburgse waakhond goedgekeurde prospectus.

De Belgische biotechparels illustreren de grenzeloosheid van de beurswereld. Terwijl Galapagos GLPG-1,10% een Belgisch bedrijf is met een hoofdnotering in Amsterdam, geldt voor Argenx ARGX-2,34% het omgekeerde. Ook al werken luidens het jaarverslag alle 73 personeelsleden in het Industriepark van Zwijnaarde, juridisch ligt de hoofdzetel in Nederland (Rotterdam) en leaset het bedrijf een kantoor in Breda.

Door dat anoniem kantoor was het de Nederlandse beurswaakhond AFM die deze week het prospectus goedkeurde voor de kapitaalronde van 300 miljoen dollar. De Belgische waakhond FSMA schorste in afwachting dinsdag de handel, maar die dag was er wel gewoon handel in het aandeel op Wall Street. Dat de wereld een stuk makkelijker was toen mannen in stofjas af en toe hun krijtje bovenhaalden en vervolgens weer een half en half gingen drinken in de Cirio.

Wat in de labo’s van Galapagos en Argenx gebeurt, is mateloos fascinerend. Beide bedrijven beschikken over een beloftevol platform dat ze inzetten bij het onderzoek naar middelen tegen een hele reeks aandoeningen waar nu vaak geen afdoende behandeling voor bestaat.

Maar beleggen in biotechnologie is niet altijd even goed voor de gezondheid. Logisch: tot er een product op de markt is, beloopt de omzet nul. De miljarden beurswaarde zijn voor 100 procent gestoeld op verwachte winst, te beginnen ergens in de loop van het volgend decennium. Het gevolg is dat elk beetje twijfel over die jackpot met drie vergrootglazen tegelijk naar het heden wordt vertaald.

Maandag rond 10 uur was Argenx dik 3 miljard waard. Dat was na een eerste lezing van de onderzoeksresultaten van het experimentele middel efgartigimod voor de behandeling van de zeldzame bloedziekte ITP. 72 uur later was de beurswaarde geslonken tot 2,4 miljard.

Intussen had Argenx via de uitgifte van nieuwe aandelen op Wall Street 260 miljoen euro opgehaald, en was de beurswaarde in de kering met 900 miljoen gezakt. De aanleiding van die rollercoaster: klinische testen met 38 patiënten in de tweede fase.

Die zijn vooral bedoeld om aan te tonen dat een middel potentieel heeft (‘proof of concept’), voor definitieve conclusies wacht je best op de derde fase met testen op veel meer patiënten. Maar ‘wachten’ staat niet in het woordenboek van de manisch-depressieve biotechbelegger, die eerst schiet en dan vragen stelt.

‘Belegger’ mag je ruim zien. Zo verscheen op Bloomberg tijdens de telefonische conferentie van het Argenx-management een flash met het woord ‘skewed’ (vertekend) in de kop. Dat volstond zonder twijfel voor oververhitte servers: algoritmes schuimen het web af naar beursgenoteerde bedrijven die in één adem vermeld worden met woorden met een negatieve connotatie.

Al zijn die algoritmes nog rationeler dan mensen. Op pagina 22 van het prospectus stond dat telkens vijf patiënten in de twee groepen van 13 die efgartigimod toebediend kregen bloedingen kregen, tegenover twee van de 12 bij de placebogroep.

De kans is reëel dat de bloedingen niets te maken hebben met efgartigimod maar wel met de complexe bloedziekte die ITP is - verder onderzoek in december moet klaarheid scheppen. Maar de passage was toch goed voor een tweede verkoopgolf. Die pas stopte toen Wall Street-analisten collectief de verdediging van Argenx op zich namen.

Dat mag ook wel: volgens pagina 17 van het prospectus verdienden de begeleidende banken 16,5 miljoen dollar aan de plaatsing, meer dan 5 procent van het bedrag dat beleggers Argenx bruto toestopten.

In de voorlaatste aflevering van de - geweldige - eerste jaargang van de televisieserie ‘Billions’ verliest hedgie Axe Capital 1 miljard dollar op een biotechbedrijf. Ik herinner me dat ik dacht: ‘Beetje overdreven, gasten’.

Gooi Zwijnaarde, Breda en New York in de mix met overspannen mensen én algoritmes en je moet concluderen dat de scenarist - ‘Too Big To Fail’-schrijver Andrew Ross Sorkin - nog te braaf was toen hij die aflevering pende.

[verwijderd]
0
quote:

Nissvuth schreef op 22 september 2018 13:06:

[...]

Hoe zit het nu echt met die bloedingen?
Is dit een minor of een major issue of iets tussenin? Is me niet duidelijk...het bericht hierboven van zwarte ridder is niet echt bemoedigend op dit vlak...weet niet wat ervan te denken
Ik heb geen.medische kennis, maar ik had begrepen dat er in deze kleine set up geen conclusies rond dit thema konden getrokken worden en in phase 3 bekeken moet worden.

Blijkbaar heeft argenx de analysten kunnen geruststellen rond deze,zaak. Mischien dat Kaviet hier meer over kan vertellen.
DeZwarteRidder
0
quote:

Nissvuth schreef op 22 september 2018 13:06:

[...]Hoe zit het nu echt met die bloedingen?
Is dit een minor of een major issue of iets tussenin? Is me niet duidelijk...het bericht hierboven van zwarte ridder is niet echt bemoedigend op dit vlak...weet niet wat ervan te denken
Ik vind het een zeer slecht teken en ik hecht geen geloof aan alle goedpraters.
Föhn
1
Ik hecht geen geloof aan de praatjes van de Zwarte ridder. Laat dit ajb aan de specialisten en analisten over. De markt interpretatie zal deze week wel meer richting krijgen in de vorm van de koersontwikkeling. We shall see.
Joseph K.
4
TOP line data van ITP fase 2 studie zijn goed maar niet spectaculair. ITP is een complexe en heterogene ziekte. Deze resultaten doen hopen dat efgartigimod voor de indicatie ITP later vermaktbaar kan worden.
De vergelijking met de fase 2 data van rozanolixuzimab (UCB ) is in dit vroege stadium moeilijk te maken. Toch lijkt de respons ( aantal responders en sterkte van toename bloedplaatsjes ) van efgartigimod iets beter. Efgartigimod lijkt ook beter verdragen bij toediening. UCB heeft wel een voorsprong in de subcutane toedieningsweg.

Wat betreft de forse responder ( # trombocyten > 100000 ) in de placebogroep: Deze patiënt kreeg op dat moment GEEN behandeling. Hij zat in de 'watch en wait' groep. Hoe is dit mogelijk? Als je kijkt naar de duur van de respons bij die individuele patiënt dan lijkt dit sterk te correleren met het halfleven van bloedplaatjes. Kreeg die patiënt bloedplaatjes toegediend buiten het weten van de onderzoekers om? Ik vermoed dat dit tijdens de conference call ook werd gesuggereerd toen T van Hauwermeiren vroeg aan de CMO "could you give some colour to that particular patient?".
Wat betreft het optreden van meer bloedingen in de treatment arm: Een van de beurshuizen die instond voor de KV was er snel bij om vrij te geven ( ik weet niet hoe zij die informatie inwonnen ) dat de bloedingen enkel optraden bij non-responders in de treatment arm. Efgartigimod zou dus niet causaal in verband kunnen worden gebracht met die bloedingen. Het aantal bloedingen valt wel op! Zou dit verschil met de placebo arm kunnen verklaard kunnen worden door het feit dat alle patiënten in de treatment arm IV toedieningen kregen? Het herhaaldelijk plaatsen en verwijderen van een IV infuus bij patiënten met lage aantallen trombocyten kan bloedingen veroorzaken. De placebo arm kreeg geen injecties. De vrijgaven van de full data op ASH in december zal duidelijkheid verschaffen.

Het bericht verspreid van Bloomberg over 'SKEWED data' is op zijn zachtst gezegd ongenuanceerd geschreeuw. Maar het heeft in ieder geval zijn effect niet gemist.
In de wetenschap dat GOLDMAN SACHS voor minstens 500000 aandelen short zit sinds juli 2018 zijn er mensen die garen spinnen bij dergelijke koers beïnvloedende berichtgeving.

Ik ben positief over de KV. Het bedrijf is nu nog gezonder dan voorheen en kan geruime tijd door zwaar weer varen.
Ik stel me wel vragen bij de TIMING van de KV. De KV was uiteraard al voorbereid voor het persbericht met de ITP data maandagmorgen. Heeft de leiding van ArgenX het effect op de beurskoers van de hoge placebo respons en de bloedingsfrequentie bij de treatment arm onderschat? Waren ze compleet verrast toen de koers tijdens de conference call fors terugviel? Hadden ze gedacht dat de uitgifteprijs hoger te kunnen instellen en moesten ze na de conference call dun primaire doel aanpassen?

Ik hoop het... Want een andere scenario is minder aantrekkelijk. Was ArgenX zich wel degelijk bewust van de problemen in de ITP data ( de bloedingsfrequentie werd niet vermeld in het persbericht noch in de conference call maar zat weggemoffeld in de prospectus voor de Amerikaanse belegger ) maar moest desondanks de de KV nu plaatsvinden? Als het vertrouwen in de ARGX 110 data die eind november verwacht wordt groot is dan lijkt mij dat toch nog een veel beter moment om de KV te timen? Of is dit vertrouwen toch niet zo groot...

De KV heeft zeker een impact gehad op de koersval. De reserves die bestaan bij de ITP data hebben de bodem van onder de intekenprijs weggeslagen. De intekenprijs oefent wel tractie uit zodat een verdere correctie van de beurskoers waarschijnlijk beperkt zal blijven.

Eind november wordt cruciaal op korte termijn. Bij tegenvallende ARGX 110 data zal er opnieuw 30% afgaan. Wel met genoeg geld op de bank voor ArgenX om de volgende jaren consequent te blijven voortvaren en ARGX 113 tot volwassendom te brengen ( en nieuwe producten en partnerships enz ... )

Het is goed management van ArgenX om de kapitaalsverhoging nu te hebben laten plaatsvinden en niet te gokken op goede ARGX 110 data. Het is de luxe die ArgenX heeft om de toekomst van het bedrijf niet te laten afhangen van een binair event. Ik hoop echter dat de timing niet werd ingegeven door voorafbestaande twijfels over de ARGX 110 data ... anders belooft het een stormachtig eindejaar te worden. Met nog veel instapmogelijkheden...
Nissvuth
0
Bedankt, Joseph K, voor je gedegen uiteenzetting...daar kan een mens iets mee aanvangen...
Eind november staat alvast op mijn agenda...
Kaviaar
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 september 2018 11:42:

Sell-siders defend Argenx after selloff; shares up 5% premarket
Sep. 20, 2018 8:28 AM ET|About: Argenx SE (ARGX)|By: Douglas W. House, SA News Editor

Thinly traded argenx (NASDAQ:ARGX) is up 5% premarket on average volume on the heels of note from Stifel's Derek Archila (BUY/$139) who says the recent selling (shares are down 19% since touching $99.04 on Monday) is overdone.

Apparently investors perceive that lead drug efgartigimod caused higher-than-expected bleeding rates in its Phase 2 study in thrombocytopenia (low blood platelets), a potential treatment-related adverse event not observed in earlier trials.

In its recent prospectus (page S-7), 28 bleeding events were reported in 12 patients in the treatment group compared to two in the control group.

Mr. Archila says the low bleeding rates in the control group could be misleading due to discontinuations, adding that updated safety data to be presented at ASH in early December "may help some investors become more comfortable."

Wedbush's David Nierengarten is also a cheerleader (OUTPERFORM/$125) referring to investors' response to the data as "overblown."

Nomura's Christopher Marai (BUY/$161), another cheerleader, says "our analysis suggests no link between increased bleeds and efgartigimod," adding "this data is not concerning in our view."

En zo is het DZR

Google translate

Sell-siders verdedigen Argenx na de verkoop; deelt een premier van 5%
20 september, 2018 8:28 AM ET | About: Argenx SE (ARGX) | Door: Douglas W. House, SA nieuwsredacteur

Dunne verhandelde argenx (NASDAQ: ARGX) is een stijging van 5% premarket op gemiddeld volume op de hakken van de noot van Stifel's Derek Archila (BUY / $ 139), die zegt dat de recente verkoop (aandelen zijn 19% gedaald sinds maandag $ 99.04) overdreven is.

Blijkbaar ervaren beleggers dat lead-drug efgartigimod hoger dan verwachte bloedingcijfers veroorzaakte in haar fase 2-onderzoek naar trombocytopenie (lage bloedplaatjes), een mogelijk behandelingsgerelateerd ongewenst voorval dat niet werd waargenomen in eerdere onderzoeken.

In haar recente prospectus (pagina S-7) werden 28 bloedingsgebeurtenissen gerapporteerd bij 12 patiënten in de behandelingsgroep in vergelijking met twee in de controlegroep.

De heer Archila zegt dat de lage bloedingspercentages in de controlegroep misleidend kunnen zijn als gevolg van stopzettingen, en voegde eraan toe dat de bijgewerkte veiligheidsgegevens die begin december aan ASH moeten worden gepresenteerd "sommige beleggers wellicht helpen om zich meer op hun gemak te voelen".

David Nierengarten van Wedbush is ook een cheerleader (OUTPERFORM / $ 125) die verwijst naar het antwoord van beleggers op de gegevens als "overdreven".

Nomura's Christopher Marai (BUY / $ 161), een andere cheerleader, zegt: "onze analyse suggereert geen verband tussen verhoogde bloedingen en efgartigimod", en voegt eraan toe dat "deze gegevens volgens ons niet ter zake doen".

Kaviaar
0
quote:

Föhn schreef op 22 september 2018 13:57:

Ik hecht geen geloof aan de praatjes van de Zwarte ridder. Laat dit ajb aan de specialisten en analisten over. De markt interpretatie zal deze week wel meer richting krijgen in de vorm van de koersontwikkeling. We shall see.
Mee eens Föhn.
Ik hecht er ook geen waarde aan.
[verwijderd]
0
Conclusie is dat het nog spannende maanden worden voor argx-110 en argx-113 dit jaar.

Oktober en november gaat wschl behoorlijk zenuwachtig zijn.
[verwijderd]
0
quote:

Kaviaar schreef op 22 september 2018 15:44:

[...]

Mee eens Föhn.
Ik hecht er ook geen waarde aan.
Ik hecht er veel waarde aan.

Er is een statisch verband tussen zijn optredens en het success van een aandeel.

Hoe negatiever, hoe groter de kans op succes.
DeZwarteRidder
0
Deze grote hoeveelheid bloedingen zullen minstens zorgen voor veel vertraging en onzekerheid. Niet voor niks donderde de koers in de afgrond.

De smoezen om het verschijnsel te verklaren zijn van zeer slechte kwaliteit.
2.426 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 337,300
Verschil -4,700 (-1,37%)
Hoog 341,100
Laag 335,100
Volume 35.871
Volume gemiddeld 60.339
Volume gisteren 44.625

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront