BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM september 2018

3.039 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 ... 148 149 150 151 152 » | Laatste
Marinus-86
0
quote:

Doemebest schreef op 22 september 2018 15:35:

[...]Waarom is er volgens jou een verband tussen oppervlakkigheid een gebrek aan diepgang en beleggen? Je zou ook kunnen veronderstellen dat oppervlakkige mensen met een gebrek aan diepgang, niet de beste beleggers zijn.
Ik noem hem zelfs nog bijdehand,maar ik wenst jullie allemaal een prettig weekend tot Maandag.
[verwijderd]
0
quote:

boldie schreef op 22 september 2018 13:39:

[...]in bam beleggen geldt als tropenjaren dus is dan waarschijnlijk 45
Dan moet hij op tienjarige leeftijd zijn begonnen in BAM aandelen.
Hier klopt iets niet.
[verwijderd]
0
Shorters hebben afgelopen half jaar flink afgebouwd in BAM. Van 10% in maart tot nu 3,89%
Brokie Even
0
quote:

Bert ennogwat schreef op 22 september 2018 16:20:

[...]
Dan moet hij op tienjarige leeftijd zijn begonnen in BAM aandelen.
Hier klopt iets niet.
Hij bedoelt volgens mij dat ie in 45 jaar tijd 81 is geworden als BAM belegger door alle misère...
Brokie Even
0
quote:

popie schreef op 22 september 2018 14:16:

[quote alias=Broke Even id=11103001 date=201809221054]
[...]Doe maar, die 10 stukken die jij kan lozen voelen wij toch niet op de balans. Jonge, heb gewoon geduld. Een belegger zonder geduld, is als een voetballer zonder benen.
[/quote
Dat jíj staat mij al helemaal niet aan,En wat die 10 stukken betreft komt u aardig in de buurt maak er maar 10k van bijdehandje.

10k aan dode stukken, zoals u zelf eerder al opmerkte. Overigens niet chic om aantallen te noemen.
Marinus-86
1
quote:

Broke Even schreef op 22 september 2018 20:28:

[...]10k aan dode stukken, zoals u zelf eerder al opmerkte. Overigens niet chic om aantallen te noemen.

He mafkikkertje jij vraag erom dus krijg antwoord discussie met uuu gesloten
[verwijderd]
0
quote:

popie schreef op 22 september 2018 21:20:

[...]
He mafkikkertje jij vraag erom dus krijg antwoord discussie met uuu gesloten
Hij heeft wel gelijk met al die forumgasten die willen pochen / laten zien wie de grootste p…heeft
HenkdeV
0
quote:

Beurs2019 schreef op 22 september 2018 22:09:

[...]
Hij heeft wel gelijk met al die forumgasten die willen pochen / laten zien wie de grootste p…heeft
Misschien eerst even kijken wie met aantallen noemen begonnen is (22 september 10.54 uur), voordat jij reageert. Komt wat sl....r) over.
[verwijderd]
0
Zeg maar wat er staat Henk; mijn stelling geldt in zijn algemeenheid en is door een ander forumlid al als “niet chic” bestempeld. Bij die bewoordingen wil ik me wel aansluiten. En jij?
Brokie Even
0
quote:

HenkdeV schreef op 23 september 2018 08:40:

[...]

Misschien eerst even kijken wie met aantallen noemen begonnen is (22 september 10.54 uur), voordat jij reageert. Komt wat sl....r) over.
Dat was een gechargeerd aantal en niet mijn eigen aantal. Dus dat telt niet.

Overigens kan ik me niet voorstellen dat die man al 81 is. Dan zou hij toch al enige wijsheid vergaard moeten hebben. Maar ja, sommige mensen worden nooit wijzer.
Marinus-86
1
quote:

Broke Even schreef op 23 september 2018 10:25:

[...]Dat was een gechargeerd aantal en niet mijn eigen aantal. Dus dat telt niet.

Overigens kan ik me niet voorstellen dat die man al 81 is. Dan zou hij toch al enige wijsheid vergaard moeten hebben. Maar ja, sommige mensen worden nooit wijzer.
16 April 1937 en verstand is nog bijzonder in orde, kan ik van jou sorry u niet zeggen als ik het commentaar leest, maar goed niet iedereen heeft de wijsheid in pacht,verder wenst ik U een fijne voortzetting van de Zondag.
Moxxey
1
Marinus-86
1
quote:

Moxxey schreef op 23 september 2018 11:12:

Mannen stop hier nou mee om steeds op elkaar de onvreden uit te oefenen.

Duimpje.
[verwijderd]
0
Britse premier May onderzoekt verkiezingen in november'

Gepubliceerd: 23 september 2018 08:20 Laatste update: 23 september 2018 10:56
Medewerkers van de Britse premier Theresa May werken aan een crisisplan voor vervroegde verkiezingen in november. Volgens The Sunday Times onderzoeken leden van Mays politieke kabinet of de premier op die manier electorale steun kan krijgen voor een nieuw Brexit-plan.

Donderdag wezen EU-leiders haar eerdere voorstellen af. De Britse regering kon niet reageren op de berichten in de krant.

De 27 Europese lidstaten die overblijven na de Brexit zien niets in de voorstellen die May deze week presenteerde. Het zogenoemde 'Chequers-plan' van de Britse premier dreigt de Europese interne markt te ondermijnen, stelt de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk.

"Iedereen was het erover eens dat het voorgestelde plan voor economische samenwerking niet zou werken", aldus Tusk, die ook benadrukt dat er ook een aantal positieve elementen in de plannen van May zitten.
De Britten hebben vier weken de tijd voor een nieuw plan

Tusk deed zijn uitspraken na afloop van de informele bijeenkomst van Europese regeringsleiders in het Oostenrijkse Salzburg. Hij heeft de Britten vier weken de tijd gegeven om met een nieuw plan te komen.

Zonder deal waar zowel de Britten als de resterende EU-lidstaten het over eens zijn, draait de Brexit uit op een 'harde' Brexit zonder overgangsperiode. Het staat al vast dat de Britten op 29 maart uit de Europese Unie vertrekken, deal of geen deal.

In juli presenteerde May haar Brexit-plan, dat gezien kan worden als een 'zachte' Brexit; de premier wil uit de Europese Unie, maar nog wel een handelsrelatie met de EU houden.

Hoewel volgens het plan een streep door het vrije persoonsverkeer gezet zou worden, wil May nog wel vrij verkeer van goederen. Andere leiders vinden dat May met dit plan alleen de lusten en niet de lasten van de Europese Unie wil.
Top van Labour staat open voor nieuw referendum

De top van de grootste Britse oppositiepartij Labour is bereid zich in te zetten voor een nieuw referendum over het Britse lidmaatschap van de EU. Voorwaarde is wel dat de leden van de partij vragen om een nieuwe volksraadpleging, berichten Britse media.

Het vraagstuk komt de komende dagen waarschijnlijk aan de orde. Labour houdt een meerdaags partijcongres in Liverpool. Uit een peiling blijkt dat 86 procent van de leden een tweede Brexit-referendum wil. "Ik zal me houden aan wat uit het congres komt", zei partijleider Jeremy Corbyn tegen de krant The Sunday Mirror.

Ook de tweede man van de partij, Tom Watson, stelt dat de partijtop moet luisteren naar de leden.
EU-top over drie weken is 'moment van de waarheid'

Tusk waarschuwt de Britten dat de EU-top op 18 en 19 oktober "het moment van de waarheid" gaat worden. "Dan verwachten we maximale vooruitgang en resultaten in de Brexit-onderhandelingen."

Op een extra top in november zouden vervolgens alleen de losse eindjes aan elkaar worden geknoopt, aldus Tusk. Voorwaarde voor de EU is wel dat er een oplossing wordt gevonden om een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland te voorkomen.
May krijgt ook kritiek van eigen partijgenoten

Het zijn niet alleen de resterende EU-lidstaten die kritiek hebben op de plannen van May. Ook vanuit haar eigen partij klinkt de nodige kritiek. Meerdere ministers, onder wie Brexit-voorvechter Boris Johnson, vertrokken na de presentatie van haar plan. Tegen haar partijgenoten zei ze deze week nog dat het haar deal zou worden, of géén deal. Dat lijkt nu dus ook niet waar te zijn.

Volgens ramingen van de VN-organisatie zal de Britse economie in 2018 en 2019 met 1,5 procent groeien als er sprake is van een breed akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Bij een zogeheten 'no deal-Brexit' zal de groei lager uitvallen. De kans op zo'n scenario lijkt met de dag toe te nemen.
TanteBetsy
0
Ik weet niet of deze al eens gepost is, maar ik vind dit een leuk filmpje, is een timelapse van de bouw van het nieuwe station Driebergen Zeist. www.youtube.com/watch?v=JiEj3Id5DIo
HenkdeV
0
quote:

Beurs2019 schreef op 23 september 2018 09:14:

Zeg maar wat er staat Henk; mijn stelling geldt in zijn algemeenheid en is door een ander forumlid al als “niet chic” bestempeld. Bij die bewoordingen wil ik me wel aansluiten. En jij?
Wanneer iemand de behoefte heeft om hier aantallen te noemen vind ik dat prima, zelf voel ik die behoefte niet. Vervelend dat een ander forumlid jouw stelling als niet chic bestempeld en bijzonder dat jij je daar toch bij aansluit:-).
[verwijderd]
0
HenkdeV
0
Onrust op beurs blijft’

AMSTERDAM - We kunnen maar beter wennen aan de onrust die de afgelopen zomer op de beurs rondspookte. Door hoge waarderingen en hoge schulden wereldwijd is de kans groot dat de turbulentie terugkeert.

Daarvoor waarschuwt Claudio Borio, hoofdeconoom van de Bank of International Settlements (Bis). „Met de uitzonderlijk lage rente en opgeblazen balansen van de centrale banken is er maar weinig over in het medicijnenkastje om de patiënt weer op te lappen”, zei Borio zondag bij de publicatie van het kwartaalrapport.

De in Basel gevestigde Bis wordt ook wel de ’centrale bank der centrale banken’ genoemd, en adviseert centrale banken hoe ze het best hun doel van monetaire en financiële stabiliteit kunnen bereiken.

Daarbij heeft het Zwitserse instituut regelmatig kritiek geuit op het het ruime monetaire beleid dat sinds de crisis is gevoerd, waarbij centrale banken voor miljarden aan obligaties kochten om de economie te stimuleren. Daar komen de opgeblazen balansen vandaan, waar Borio zich zorgen over maakt. Kritiek die centrale bankiers serieus nemen overigens. Van het Amsterdamse Frederiksplein tot aan de centrale banken in de VS en Japan, Bis-rapporten worden er gretig gelezen.

Borio zag markten in het afgelopen kwartaal uiteen zijn gaan lopen. „Gemiddeld presteerden de markten goed. Maar dat gemiddelde zegt maar weinig.” Onderling liepen landen steeds meer uit elkaar. Opkomende markten stonden, in landen zoals China, Turkije en Argentinië, onder toenemende druk. Tegelijkertijd versnelde de economie in de Verenigde Staten juist.

Dat de voormalige groeilanden onder druk kwamen, lag aan een combinatie van factoren: zorgen over de handelsruzie tussen de VS en China, tekenen dat de Chinese economie afzwakte en een krapper beleid van de Amerikaanse centrale bank.

Die goed draaiende Amerikaanse economie zorgde ervoor dat de dollar ook steeds sterker werd. Daardoor werden de problemen in opkomende landen nog groter. Op zoek naar rendement haalden veel beleggers hun geld daar weg en stalden dat weer in de VS.

Borio is er niet gerust op dat we het einde van die onrust al achter ons ligt. Sinds de financiële crisis is de hoeveelheid dollarschulden van opkomende landen (minus de financiële sector) meer dan verdubbeld naar een slordige $3,7 biljoen. Hoe sterker de dollar, hoe zwaarder die wegen.

Beleggers die verrast werden door de beursbewegingen het afgelopen kwartaal, hebben niet goed opgelet. In het jaarverslag van de Bis werden de groeiende verschillen tussen landen een symptoom van onderliggende problemen genoemd. Borio: „Het onevenwichtige herstel na de wereldwijde crisis heeft centrale banken te zwaar belast.” Volgens de monetair econoom is hun lagerentebeleid niet zonder bijwerking, deels in de vorm van steeds hogere schulden.

„Hoe het nu verder moet, is moeilijk te zeggen”, sombert Borio. Hij omschrijft de ontwikkelde markten, zoals in de VS en Europa, als overgewaardeerd met te ruime financiële condities. Bovendien hebben centrale banken nauwelijks middelen om de economie opnieuw leven in te blazen. Wat Borio betreft, moeten we ons opmaken voor een langdurige en wilde rit om hier weer uit te komen.

boldie
0
vorige week werdt opdracht 200 milj van Shell nog uit bericht gehaald. nu eens kijken of ze deze nu wel met juiste info plaatsen nu hier duidelijkheid over is.
3.039 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 ... 148 149 150 151 152 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 3,830
Verschil +0,008 (+0,21%)
Hoog 3,868
Laag 3,782
Volume 705.352
Volume gemiddeld 1.427.326
Volume gisteren 943.988

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront