UCB « Terug naar discussie overzicht

Beurskoers UCB

2.240 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Leefloon
1
Die week, cfr. Yahoo Finance:

quote:

schreef:

a jump in shares of French pharma giant Sanofi added to the positive mood created by expectations of more moves by central banks to stir growth.

France's CAC 40 outperformed its peers with a 1.2% rise, helped by a 4.5% jump in Sanofi after the company appointed Swiss rival Novartis' executive Paul Hudson as its new boss.

The stock was on track to post its best day in more than seven months, helping the healthcare sector rise 0.5%.

"Hudson's immediate challenges will be working with the new CFO to improve cost efficiency in the business," analysts at Liberum Capital said in a note. "As an external, and non-French hire Hudson will be seen as a step in the right direction."

Investors have largely favoured defensive sectors such as utilities and healthcare in a week that has seen stock markets globally gain despite uncertainties over trade and monetary policy.
Leefloon
0
quote:

schreef:

Investors have largely favoured defensive sectors such as utilities and healthcare in a week that has seen stock markets globally gain despite uncertainties over trade and monetary policy.
Zelfs letterlijk defensief, om een flauwe woordgrap te maken. ICB sectoren bij heel Euronext, op weekbasis en gewogen naar geschatte beursomzet:

1. Pharmaceuticals & Biotechnology +6,24%
2. Gas, Water & Multiutilities +5,12%
3. Aerospace & Defense +4,88% (defensie)

Bij de sector Gas, Water & Multiutilities is Engie (+6,14%) de grootste aanjager, waar Sanofi dat voor Pharmaceuticals is met +8,42%. Defensief is daarom niet helemaal het thema, want naast Industrial Transportation (o.a. bpost) behoort vastgoed (Real Estate Investment & Services) tot de flop 3 van de week. Het artikel beschreef zeer correct de rol van Sanofi bij het winnen.

Belangrijker is dat Sanofi on-topic in de afgelopen 2 maanden met -0,22% daalde. UCB verloor -12,05%. De minder belangrijke Parijse notering van Merck kreeg er +0,69% bij. UCB is in deze 2 maanden niet de enige achterblijver binnen de subsector (bvb. Ipsen -8,3%) , maar in theorie zeg je dan voor nieuwe instappers: echt (synthetisch) short Sanofi; long UCB (of Tubize). Om marktneutraal in te spelen op het ontstane verschil. Zoiets kan mss. ook met bpost (long) en PostNL (short), FWIW. Met dividenden is in deze 2 maanden geen rekening gehouden.
Leefloon
0
JdeFL
1
Evenity niet in Europa. Had weer een stevige oplawaai verwacht, maar al bij al, voorlopig een -1.3%, geen -10 ofzo...
JdeFL
2
Bolero:
Evenity, de maandelijkse injectie voor het behandelen van osteoporose (of botontkalking), dat UCB en partner Amgen ontwikkelt, krijgt onverwacht een negatief advies van het Europese geneesmiddelenagentschap EMA. Nochtans kreeg het middel onlangs nog de goedkeuring van de FDA voor het behandelen van osteoporose bij Amerikaanse vrouwen die de menopauze achter de rug hebben. Patiënten die het voorbije jaar een hartaanval kregen, werden wel uitgesloten omdat de kans op hart- en vaatproblemen verhoogt. De piekverkopen van Evenity worden op 500 miljoen dollar per jaar geschat. UCB en Amgen gaan een nieuwe aanvraag indienen bij het EMA. Tegenvaller, maar zonder gevolg voor het koersdoel van 86 euro en het “Kopen”-advies.
JdeFL
1
Had wat tubize geloosd, in reactie op het bericht, en zie nu, …, dikke 2€ omhoog, ucb zelfs nog meer. Gekke wereld.
Leefloon
1
Er hangt natuurlijk veel af van de tweede aanvraag, waarin UCB, Amgen en (minder belangrijk) KBC blijkbaar voldoende heil zien. Een risicofactor.

Sinds 27 juni steeg Sanofi met +3,38%; UCB met +4,68%. Bij beide noteringen de vierde stijgende dag sinds 27 juni. Beetje verrassend wel inderdaad. Je zou verwachten dat UCB een beetje zou achterblijven door de tegenvaller, en UCB hoeft Sanofi niet altijd te volgen..
voda
2
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel UCB

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Argenx SE
125,80 -1,50 -1,18 % Euronext Brussel
UCB
74,90 -0,26 -0,35 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor UCB verlaagd van 90,00 naar 87,00 euro, met behoud van het koopadvies, na bijstellingen van de omzetverwachtingen.

Zo wordt voor het middel Evenity tegen osteoporose geen Europese omzet meer voorzien door de analisten, na een negatieve opinie van de medische toezichthouder in de EU.

Aan de andere kant rekent de Zwitserse zakenbank wel op een bescheiden omzet uit padsevonil tegen zware gevallen van epilepsie, incalculerend dat dit middel in 2023 op de markt kan komen in de VS.

Bij de halfjaarcijfers op 25 juli verwacht UBS updates over belangrijke projecten in de pijplijn waaronder rozanolixizumab. UCB had met dit middel een achterstand op Argen-X, maar lijkt wat te zijn ingelopen met een fase 3-studie die in januari 2021 de eerste resultaten moet opleveren. De fase 3-studie middel van Argen-X zou in juni 2020 klaar zijn.

Verder blijft de ontwikkeling van de omzet uit UCBs best verkopende middel Cimzia van belang. Veel analisten denken dat het doel van 1,7 miljard euro in 2024 niet zal worden gehaald. UCB blijft 8 procent boven de analistenconsensus zitten.

Het aandeel UCB daalde donderdag 0,5 procent tot 74,78 euro. Argen-X leverde 1,3 procent in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Leefloon
0
JdeFL
1
UCBs moederholding Financière de Tubize zag de schuld in het eerste halfjaar tot 86 miljoen euro dalen, dankzij de ontvangst van 82,4 miljoen euro UCB-dividenden. Het keerde zelf 25 miljoen euro uit aan aandeelhouders. De onderliggende winst steeg 3,52% tot 81 miljoen euro, maar dat komt natuurlijk volledig van UCB. KBCS meent dat de lagere nettoschuldpositie het toekomstige dividend ten goede kan komen en zo kan leiden tot een lagere discount. De intrinsieke waarde bedraagt vandaag 113 euro per aandeel en dat is genoeg voor een ongewijzigd “Kopen”-advies en 77 euro koersdoel. (Bolero).

't Is te warm om er iets mee te doen.....
JdeFL
1
en....
UCB meldde een 2% hogere halfjaaromzet (2,32 miljard euro), dankzij groei van de kernproducten: Cimzia groeide met 15%, Vimpat deed +19%, Neupro groeide met 7% en de omzet van Keppra daalde met 5%. De bedrijfswinst (REBITDA) lag met 724 miljoen euro iets boven de verwachtingen, ondanks hogere operationele en bedrijfskosten. Voor KBCS heeft het rapport geen grote verrassingen, zodat het uitkijken is naar de Bimekizumab fase III topline resultaten. Koersdoel van 86 euro en “Kopen”advies blijven ongewijzigd.

JdeFL
1
Gaat niet over ucb, wel over Janssen.

Janssen Pharmaceutica mee verantwoordelijk voor Amerikaanse opiatencrisis
Gisteren om 22:09 door Wim Lecluyse. | Bron: DS/Reuters
Farmabedrijf Johnson & Johnson is veroordeeld voor zijn rol bij de dood van duizenden mensen, die verslaafd waren aan zware pijnstillers. Het moet daarvoor 572 miljoen dollar boete betalen, omgerekend zo'n 515 miljoen euro. Dat besliste de rechter in Oklahoma. Ook dochterbedrijf Janssen Pharmaceutica wordt in de zaak genoemd.
Het is voor het eerst dat een staat omwille van de opiatencrisis een zaak heeft aangespannen tegen een farmaceutisch bedrijf. In het land is er een groot probleem met de zeer verslavende zware pijnstillers.
Johnson & Johnson en zijn dochteronderneming Janssen Pharmaceuticals, die een pil en pleister met opiaten produceert, hebben een gezondheidscrisis gecreëerd die aan meer dan 4.653 mensen in Oklahoma het leven heeft gekost van 2007 tot 2017, zo luidde de aanklacht.
Rechter Thad Balkman stelt in de uitspraak dat Johnson & Johnson dokters ertoe heeft aangezet te veel pijnstillers voor te schrijven. Dat heeft gezorgd voor verslavingen en overlijdens, en de staat heeft daarom recht op een vergoeding, klinkt het.
De boete is wel een pak lager dan wat de staat had geëist. Oklahoma wou een vergoeding van 17,5 miljard dollar, maar kreeg dus dertig keer minder. Beleggers haalden opgelucht adem, en op de beurs van New York klom het aandeel van Johnson & Johnson meteen na de uitspraak met zo'n 5 procent.
Het bedrijf is het echter niet eens met de uitspraak, en kondigde al aan beroep aan te tekenen. Volgens advocaat John Sparks kon de staat Oklahoma immers niet bewijzen dat Janssen 'misleidend' tewerk is gegaan.
Johnson & Johnson kreeg van de aanklager het verwijt dat het in de marketing van hun producten de gevaren negeerde die verbonden zijn aan een overmatig gebruik van opiaten. Het bedrijf heeft volgens hem ‘de ergste door de mens veroorzaakte gezondheidscrisis in het land en de staat’ veroorzaakt.
Volgens de advocaten van Johnson & Johnson had de overheid toezicht over de geneesmiddelen en stonden er waarschuwingsboodschappen op de producten.
In de Verenigde Staten zijn er bijna 2.000 zaken aangespannen tegen farmaceutische bedrijven. Het is wel de eerste keer dat een groot farmaceutisch bedrijf door een staat voor de rechter wordt gesleept. Meestal wordt er een schikking getroffen. Oklahoma kwam eerder al met het bedrijf Purdue Pharma tot een schikking voor 270 miljoen dollar en met het Israëlische bedrijf Teva voor 85 miljoen dollar.
Wellicht komen er de komende jaren nog meer rechtszaken en schikkingen. sommige analisten houden er rekening mee dat er voor de farmasector een scenario dreigt zoals voor de tabaksbedrijven.
Uit cijfers van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) blijkt dat er dagelijks 46 mensen sterven in de VS aan een overdosis voorgeschreven opiaten.

Staat faalt in zijn controle, en dan boetes en nog eens boetes. Vraag me af hoe die drugscrisis in de VS zo uit de hand liep, terwijl we daar hier niet veel van merken. (Uit een vrt-reportage: 'bijna in elke gezin'...in een stadje in de VS).
Leefloon
1
Ondertussen, vanaf 31 juli tot vandaag: UCB -5,10%; Sanofi +1,97%.

Voor vaak min of meer communicerende vaten (door sectorale beleggers) een noemenswaardig verschilletje, zonder verder naar oorzaken gezocht te hebben. In theorie, en onder voorbehoud: (synthetisch) short Sanofi, long UCB.
JdeFL
1
UCB gaat 1 procent hoger nadat het door Barclays van de verkooplijst is gehaald.
Analist Emily Field van Barclays krikt het advies voor UCB op van 'verkopen' naar 'houden'. Het koersdoel stijgt van 63 naar 70 euro.
no-sa
0
[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd. Laatste waarschuwing.]
NSBB
2
uit de TIJD.BE (marktenchat vrijsdag 20/9)

Vraag : goedemorgen Kurt , heel veel aandelen hebben de laatste maanden een mooie remonte gehad en met gevolg dat het steeds moeilijker wordt om achter gebleven pareltjes nog te vinden die terecht of misschien onterecht niet mee gedaan hebben aan deze algemene stijging. Zo zag ik bv onze eigenste UCB nog recent nieuwe year-lows aantikken en er gaat bijna geen dag voorbij of het aandeel staat weer bij de zeldzame dalers van de dag. Is deze lange afstraffing niet wat overdreven en is het aandeel niet stilaan koopwaardig gezien terug een wat meer aanvaardbare K/W ? Dank alvast voor jou mening.

Antwoord : UCB heeft op dit ogenblik net als heel de farmasector het 'momentum' tegen. Farma is één van de sector die beleggers in 2018 stevig hoger joegen, omwille van de stabiele groeivooruitzichten doorheen de grillen van de conjunctuur. En de jongste weken is er een weerbots. Maar UCB is ZEKER INTERESSANT , gelet op de positieve evolutie van de pijplijn aan geneesmiddelen (rozanolixizumab!) in ontwikkeling. En voor de langetermijnbelegger: Tubize is UCB met eeuwigdurende forse soldenkorting.
2.240 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 15:09
Koers 118,700
Verschil -0,750 (-0,63%)
Hoog 119,100
Laag 117,750
Volume 36.623
Volume gemiddeld 310.152
Volume gisteren 284.277

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront