Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal (R)ocktober 2019

1.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Peter50 schreef op 22 oktober 2019 16:02:

Pff..wat is er nu weer met die koers aan de hand?
Meer verkopers dan kopers waardoor de koers daalt.

Maar zonder gekheid: Ik denk onzekerheid omtrent Italië.
Toch zou ik op dit niveau in het aandeel blijven zitten. Ik zie de koers de komende weken nog wel een keer richting 16 euro gaan.

En ook vraag ik mij af hoever de beleggers in AM en andere staalfondsen al op de toekomstige ontwikkelingen in de staalmarkt zijn vooruitgelopen.
Als er ook maar een beetje licht aan het eind van de tunnel te zien is, zouden de koersen van deze fondsen ook al wel weer hard kunnen stijgen.

Koersen van staalfondsen worden nauwelijks bepaald door de huidige resultaten en die van het komende kwartaal maar veel meer door verwachtingen m.b.t. het jaar erop.
Peter50
0
Ik dacht in eerste instantie ook dat het met Italië te maken had. Echter, de koers bleef heel de dag redelijk liggen. Ook ondanks de koersdoel verlaging van ING. Totdat beurs US opende.
Nou ja, er zal ongetwijfeld een reden zijn. Mogelijk heeft het nog wel iets te maken met de onrust omtrent de Brexitdeal. We gaan het zien, ik blijf in ieder geval zitten.
[verwijderd]
0
Net ingestapt. Kan misschien nog lager, maar AM is zo’n aandeel dat kan accelereren
[verwijderd]
0
Arcelor moet gewoon een voorziening in de balans opnemen voor Ilva en met een verlies verkopen aan een Italiaanse investeerder en nooit meer terugkeren naar Italië.
03har
0
quote:

Kaspersky schreef op 22 oktober 2019 16:56:

Arcelor moet gewoon een voorziening in de balans opnemen voor Ilva en met een verlies verkopen aan een Italiaanse investeerder en nooit meer terugkeren naar Italië.
Klopt, kan misschien wel eens vlot komen. Al gekeken waar de nieuwe CEO vandaan komt?
03 har
[verwijderd]
0
03har
0
quote:

Kaspersky schreef op 22 oktober 2019 17:43:

"ArcelorMittal Italia appoints Lucia Morselli as Chairman of the Board and CEO" (15 oktober 2019)

Bron: m.corporate.arcelormittal.com/news-an...
Klopt, is de dame die de vorige maand de vorige regering heeft kunnen overtuigen dat de bestaand en overeengekomen milieu bescherming noodzakelijk was. Maar kijk eens waar ze vandaan komt!
03har
[verwijderd]
0
www.essilorluxottica.com/board-direct...

Ze heeft recent pas een prominentere rol gekregen; mogelijk zorgt dit voor positieve ontwikkelingen op het Italiaanse vlak. Ze heeft wel de juiste papieren.

Alsnog zie ik liever een verkoop van Ilva om zowel van die discussie af te zijn en ten gunste van de schuldenpositie. Twee vliegen in één klap.
FM70
0
Volgens Nico Bakker wijst TA nog steeds omhoog. Vanmiddag ingestapt voor een rit naar €16. We gaan het zien...

ARCELOR doet stapje terug, vooralsnog een extra aanloop tot mogelijk 13,30/20 om daarna de trend te vervolgen, zo lijkt het.....
03har
0
quote:

Kaspersky schreef op 22 oktober 2019 17:57:

www.essilorluxottica.com/board-direct...

Ze heeft recent pas een prominentere rol gekregen; mogelijk zorgt dit voor positieve ontwikkelingen op het Italiaanse vlak. Ze heeft wel de juiste papieren.

Alsnog zie ik liever een verkoop van Ilva om zowel van die discussie af te zijn en ten gunste van de schuldenpositie. Twee vliegen in één klap.
In deze club, essilorluxottica, zat ze samen met Leonardo del Vecchia. Deze essilorluxottica valt onder de holding Delfin.
Delfin is eigendom van Leonardo del Vecchia.

Wat blijkt, tijdens de verkoop van Ilva waren er 2partyen die een bod deden, Arcelor met Marcegaglia en geldschieters en als tweede party was er Accia met CDP en geldschieter.
En wie was nu de andere geldschieter, juist Delfin van meneer Leonardo del Vecchia die een goede relatie heeft met Luccia Morcelli.

03har
irikk
0
quote:

kenner66 schreef op 22 oktober 2019 13:29:

Ze hebben geen miljarden geïnvesteerd ze hebben toezeggingen gedaan om flink te investeren met de toen geldende voorwaarden deze worden niet nagekomen door de regering.
Nee ze hebben het gratis gekregen.
Ha ha
Zal wel
gtz
ramp 2017
0
voda
0
ArcelorMittal adds Fortiform 980 Extragal Steel Grade for Further Auto Weight Savings

As automakers are challenged to improve safety and fuel economy, they continue to search for new materials to meet higher performance demand of body structures. ArcelorMittal is joining our automotive partners in taking that challenge seriously, adding to its family of advanced high strength steels (AHSS) for the auto industry with the development of Fortiform® 980 Extragal® (-GI) in North America. With the second generation of steels, body engineers had some limitations in using the higher strength grades for parts that play a role in energy absorption or parts that were complex in shape. The use of Fortiform® eliminates this limitation. Fortiform® 980 Extragal® is compatible with the current welding systems used in the industry. The product was engineered to mitigate the challenges typical of higher strength AHSS such as liquid metal embrittlement and optimum weld strength. ArcelorMittal has studied four welding types of resistance spot-welding, laser welding, MIG brazing and gas metal arc welding with no signs of surface cracks in critical zones.

Hassan Ghassemi-Armaki and Qaiser Khan presented details of ArcelorMittal’s new Fortiform® 980 Extragal® steel grade at the 2019 Great Designs in Steel conference earlier this year. The new steel grade was showcased in the presentation titled “On the advantages of Fortiform® 980 GI - A third generation AHSS grade with superior weldability” presented by authors, Ghassemi-Armaki, Khan and Shri Aditya Varanasi from ArcelorMittal USA, at the 2019 Great Designs in Steels (GDIS) conference earlier this year. The presentation also discusses the axial crush results of this grade for different gauges and weld pitch combinations.

Fortiform® 980 Extragal® joins grades Fortiform® 1050 (available in Europe only) and Fortiform® 1180. The successful launch of these AHSS grades over the past six years is further proof that steel is the most sustainable, adaptable and most affordable material to help automakers produce lighter vehicles and achieve their weight reduction targets on-time without compromising strength and safety. It demonstrates that ArcelorMittal has an unwavering focus on delivering value to the industry and the products it needs into the future.

Fortiform® 980 Extragal® is currently available in North America only. It will be launched in Europe soon.

Source : Strategic Research Institute
03har
1
quote:

irikk schreef op 22 oktober 2019 18:34:

[...]

Nee ze hebben het gratis gekregen.
Ha ha
Zal wel
gtz
Ze leasen op dit moment Ilva tegen een kostprijs van 1 miljoen per dag. Hier betalen ze, Arcelor, de helft de andere helft wordt betaald door de italiaanse overheid. De helft die arcelor zou moeten betalen zou uit de verdiensten moeten komen van de afgesproken staal productie van 6 MTA. Helaas hebben ze de productie terug moeten draaien ivm de teruglopende staal vraag, 1300 ontslagen kunnen dit niet compenseren. De reeds gedane investeringen komen uit de overheids pot (ex. Riva kapitaal).
Kortom de investeringen vallen nog mee voor mr. Mittal.
Mr. Mital is een kei in het rendabel maken van onrendabele staalfabrieken en deze te integreren in zijn organisatie.
Ik denk dat mr. Mittal zich heeft verkeken opde politieke concequenties met name hier in Italia.
Hierdoor heeft hij zijn kwartiermaker en staalmaker ex Sidmar/Gent, Matheu Jehl, geruild voor poltiek beest Lucia Morselli.
Deze dame, op de hoogte van de politieke situatie, bevriend met het beschikbare kapitaal in Italia (en distributie organistatie Marcegaglia), is nu CEO van Ilva
Vraag is alleen wat heeft hij, mr. Mittal, moeten inleveren?

03har

[verwijderd]
0
Shorten is een hoax. Enkel de slechte bedrijven met verhoogd risico op of vermoeden van fraude, of wat voor form van slecht management dan ook, worden geshort.
Alice1
0
Amerika gaat nog groen scoren vandaag! Maar toch een afgang vandaag. Het gaat voor geen meter. Slecht nieuws houd maar nie op. Stonden anders al los door de 15 euro. Brexit shit en al de rest. Ideaal aandeel dit om te traden. Als je ziet deze morgen en gisteren komen van hoog en duiken de diepte telkens weer in. Handelen in aandelen korte termijn blijkt ook bij dit aandeel nog beste te zijn!!! Wat hier ook geschreven wordt de feiten zijn er!
Rossi34
0
Rossi34
0
rene l
7
quote:

03har schreef op 22 oktober 2019 19:18:

[...]

Ik denk dat mr. Mittal zich heeft verkeken op de politieke concequenties met name hier in Italia.

Het blijf allemaal giswerk.
Misschien heeft Mittal ook wel een vooruitziende blik gehad, hij heeft Ilva "op zicht" gekocht, wetende dat de regering in Italie momenteel een gatenkaas is.

Het blijft een dilemma, bij Ilva werken zo'n 8000 mensen, en om het recht voor zijn raap te zeggen, ze werken daar gewoon op een gifbelt, en het heeft al vele mensen hun leven gekost.
De Maffia heeft daar vele tientallen jaren onder goedkeurende ogen van Berlusconi alle regels aan de laars gelapt.

Die Mayo is natuurlijk een ongecontroleerd projectiel, wel lijkt hij mij wat slimmer dan Klaver, die kan echt niet rekenen, wel is het een feit dat beiden relatief jong zijn, ze hun opleiding niet afgemaakt hebben, en nooit echt gewerkt hebben.

De alles verstikkende regels van Brussel, klimaatkikkers met hun groene grillen, wetgeving die door een nieuwe regering gewoon veranderd kan worden, ga er maar aan staan.
Nederland staat graag vooraan, mangel het volk en draai alle werkgelegenheid met gezwinde spoed de nek om.

Ik ben benieuwd wat er uit komt met de nieuwe mevrouw, ze ziet in ieder geval scherp, Mittal zal echter zekerheid willen hebben richting de toekomst, en dit ook 100% dichtgetimmerd willen hebben voor altijd.
Hij zal niet op schadeclaims zitten te wachten die vooraf niet in te schatten zijn.

Persoonlijk zou ik bij zoveel onzekerheid er gewoon de stekker uittrekken, de blikschade is nu nog goed te overzien.

En je zag het vanavond ook in het nieuws, ik heb weer heel veel vreemd nieuws gezien.
De Hoogovens draaien ook slecht, de vraag neemt af, en Tata wil in IJmuiden zo'n 1000 mensen lozen.
Nota bene de modernste fabriek in Europa, werknemers en de omgeving hebben er een haat liefde verhouding mee, maar het zorgt er wel voor dat velen er hun boterham mee kunnen verdienen en hun gezin draaiende kunnen houden.

De voornaamste oorzaak, de vraag uit Duitsland en dan die m.n. van de automotive sector loopt terug door alle sores wereldwijd.

En even later komen de mensen in opstand tegen windmolens en warmtepompen.
Ze worden knettergek van de slagschaduw en hebben slapeloze nachten van het indringende gebrom van de ventilator.

Wat ik niet wist, in de afgelopen jaren zijn er in Nederland enorm veel bio-centrales gebouwd, ze worden gestookt met onze laatste bomen.
Een man vertelde ook, dag en nacht word ik geconfronteerd met de uitstoot van de centrale die min of meer in mijn achtertuin staat en het plaatselijke zwembad verwarmd.
Hij en vele buurtbewoners hebben de hele dag geirriteerde ogen van al het fijnstof dat uit de schoorstenen komt.

Gas is een schone brandstof, maar dat mag in Nederland helemaal niet meer.

Laten we maar lekker doorgaan en luisteren naar de bevelen van de Eurofielen en de Groene Linken.
Liever kopen ze goedkoop pisbakkenstaal uit China en knijpen graag een oogje toe en willen helemaal niet weten onder welke omstandigheden het daar geproduceerd wordt.
Het interesseert ze toch geen éne ruk, alleen hun eigen baan is heilig.

Europa zal de nek omgedraaid worden en Nederland zal verworden tot een Bananenrepubliek.
Ik zal maar niet zeggen waarom, want dan krijg ik van meneer of mevrouw Op En Neer weer de nodige opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd.
Dit onzijdige alias mag wat mij betreft ook het heen en weer krijgen.

De enige die op dit moment nog een visie hebben zijn Donald Trump, Boris Johnson en Vladimir Putin, laat hun maar schuiven.

Ik ga nog even buiten zitten, het is prima weer, ik trek een blik Bavaria open, ik steek er ééntje op, en zet de de vuurkorf nog even in de hens.

www.youtube.com/watch?v=9jK-NcRmVcw

1.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 23,830
Verschil +0,030 (+0,13%)
Hoog 23,880
Laag 23,440
Volume 2.845.773
Volume gemiddeld 2.432.086
Volume gisteren 2.676.573

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront